Menas man - minčių ir jausmų išraiška

Menas man - minčių ir jausmų išraiška

05. Apr 2013, 00:00

 

Pomėgiais užsiimu tik atėjus įkvėpimui, nes jau ne kartą įsitikinau, kad kažką kuriant per prievartą, rezultatas būna ne itin puikus ir po to reikia taisyti, o profesionaliai pataisyti ne visada pavyksta.

 

Dažniausiai pabudus ryte tiesiog pajuntu, kad šiandien noriu padaryti tą ar aną arba šiandien nenoriu daryti to ar ano, o pomėgių turiu ne vieną – nėrimas, siuvimas, paveikslų iš odos kūrimas.

 

Taip pat esu didelė knygų „graužikė“, tačiau gimus sūneliui dėl laiko stokos dar nebuvau pasiėmusi į rankas jokios knygos. Toliau trumpai papasakosiu apie kiekvieną hobį.

Nerti išmokau ir pamėgau močiutės dėka. Jos nėriniai nuostabūs ir nepakartojami. Užėjus įkvėpimui esu nusinėrusi skarą sau, sesei ir draugei gimtadienio proga. Besilaukdama prinėriau visą krūvą tapukų ir net kedukus savo sūneliui.

Siūti mane išmokino mano prosenelė, kuri man kaip palikimą paliko savo siuvamąją mašiną Zinger, kuriai dabar yra apie 140 metų. Su ja aš vaikystėje esu prisisiuvusi daugybę rūbelių savo barbėms, o dabar būdama žmona ir mama pasisiuvau užuolaidas mūsų naujiems namams, patalynės sau ir sūneliui.

 

Visai neseniai užtikau internete harem stiliaus kelnytes, kurios man labai patiko, pasidariau iškarpas ir prisiuvau jų savo sūneliui nešioti ir namuose, ir išeigai.

 

Tos kelnytės taip patiko mano draugėms, kad net sulaukiau ir keleto užsakymų. Beje, krikšto rūbelius sūneliui tap pat pasisiuvau pati, nusinėriau kepurytę ir batukus.

Na o pats pagrindinis mano hobis yra odos paveikslų kūrimas. Tai labai reta meno šaka, todėl aš ją ir pamėgau. Odos dažniausiai ieškau tarp dėvėtų drabužių, taip savo paveiksluose prikeldama šią brangią medžiagą naujam gyvenimui. Brangią ne tik materialiai, bet ir moraliniu požiūriu – juk kadaise tai buvo gyvos būtybė dalis, todėl ir dabar verta savotiškos pagarbos. 

 

Prieš Kalėdas buvau surengusi antrąją savo parodą. Kad iš odos galima kurti ne tik galanterijos gaminius, rankines, batus ar rūbus, bet ir paveikslus, man parodė ir pamokino mokytoja per dailės technologijų pamokas gimnazijoje.

 

Net svajojau studijuoti dailę, tačiau gyvenimas pasisuko taip, kad pagal profesiją esu buhalterė ir dirbu buhaltere namuose, o menas liko mano hobiu, atsipalaidavimu, mano minčių ir jausmų išraiška.

 

 

Inesa

 

Koks tavo mėgstamiausias užsiėmimas? Papasakok!

 

05. Apr 2013, 14:26

Kai turesiu laisvesnio laiko, parasysiu straipsneli 😉

05. Apr 2013, 12:23

Labai aciu uz pagyras, mamytes... 😀 kada kai turesiu daugiau laisvo laiko, jei kam bus idomu, galesiu daugiau parasyti apie paveikslus ir ju kurybos procesa 😀

05. Apr 2013, 10:58

saunuole mamyte 👍 as labai noreciau ismokti siuti

05. Apr 2013, 10:29

labai,labai grazu 👍tikrai mamyte turinti talenta 😉mielai nueiciau i tokiu paveikslu paroda 😀

05. Apr 2013, 09:57

Joptarararai kas per grozis 😀 o jau kelniu fainumas,tai sakes 😀

05. Apr 2013, 09:25

Oho gvozde 😀 dabar supratau kas per paroda . Saunuole 😀 labai grazu 😀