Meduolinis namelis: kaip pasigaminti?

Meduolinis namelis: kaip pasigaminti?

29. Nov 2021, 10:26 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Kalėdų tikriausiai neįsivaizduojame be įvairiausių dekoracijų, bet turbūt mieliausia ir skaniausia – namie keptas ir pačių rankomis pastatytas kalėdinis imbierinis namelis. Tai ne tik šventiška namų dekoracija, bet ir skanus užkandis.

Pagamintas namelis namuose, nepakeisdamas skonio, gali stovėti netgi kelias savaites.

Meduolinė tešla

Paruošimo laikas 40 min + šaldymas

Jums reikės:

• 250 g medaus

• 100 g rudojo cukraus

• 120 g sviesto

• 2 kiaušinių

• 115 ml pieno

• 560 g miltų

• 1 apelsino žievelės

• 2 v. š. malto cinamono

• 2 v. š. malto imbiero

• 1 v. š. malto kardamono

• ½ a. š. maltų gvazdikėlių

• 2 v. š. sodos

• 3 v. š. kakavos

• ½ v. š. druskos

Paruošimas:

Į nedidelį puodą sudėkite medų, cukrų bei sviestą ir kaitinkite neaukštoje temperatūroje bei nuolat maišykite tol, kol viskas ištirps. Kai masė ištirpsta ir užverda, puodą nukelkite nuo viryklės, suberkite visus prieskonius. Tuomet viską gerai išmaišykite ir palaukite, kol šiek tiek pravės. Masei pravėsus į puodą įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir viską vėl gerai išmaišykite. Švariame dubenyje sumaišykite ir miltus, sodą bei kakavą ir į sausų ingredientų mišinį supilkite skystąją masę, kurią maišykite tol, kol tešla tampa elastinga ir nebelimpa prie dubens kraštų. 

Dubenį su tešla užklokite rankšluostėliu ir palaikykite šaldytuve. Atšalusią tešlą padalinkite į dvi dalis, apibarstykite miltais ir plonai iškočiokite. Galiausiai išpjaukite norimas sausainių formas, patepkite jas kiaušinio plakiniu ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 170 °C, apie 10 minučių.

Skanaus.

raganeleskisenele raganeleskisenele 10. Dec 2021, 11:37

mes ir žadame išbandyti 😀

Simonadub Simonadub 30. Nov 2021, 14:49

Bandysime , gal pavyks 😉