Vakar vakare vyras parnešė tris kibirus šilbaravykių, kazlėkų....ir vis mąsčiau, ką su tokiu kiekiu daryti, jau kaip ir prisišaldžiau, kaip ir gana, vėliau liks nesuvalgyta...
Na ir pamaniau - o kodėl nesumarinavus, visgi internetas visagalis, tikrai pagelbėjo šiuo klausimu. Ir pasidalinsiu dviem receptukais, paragavau, labai skanu, man patiko.
Reikėjo:
1,5 litro virtų be druskos (jau nuvarvintų) grybų
4 šaukštai 9 proc. acto
2 šaukštai druskos
1 arbatinis šaukštelis cukraus
750 ml vandens
Dar prireiks keleto žirnelių kvapiųjų ir juodųjų pipirų, lauro lapelių, porą skiltelių česnako.
Viską supilti į puodą, užvirinti ir pavirti 10-15 minučių
Išpilstyti į stiklainiukus jau iškaitintus ir neuždengtus sudėti į puodą su vandeniu, nuo užvirimo sterilizuoti 30-40min.
Kadangi dar studijuodama iš savo mikrobiologijos dėstytojos išgirdau, kad grybus labai gerai reikia apdoroti, ir kad nerekomenduojama dėti labai daug priedų kaip svogūnų, morkų, nes jos skatina rūgimą, tai paklausiusi jos patarimų antrą grybų virimą su pomidorų padažu nedėjau jokių daugiau priedų.
Tik iš to pačio recepto sudėjau tuos pačius ingredientus (išskyrus vandenį), ir užpyliau pomidorų padažo, tuomet viską paviriau 10-15 min. Analogiškai sterilizavau stiklainius.
Ir viskas, darbo išties nemažai, bet rezultatai džiugina.
labai gražiai atrodo,ačiū už receptus😀
su pomidoru padazu labai jau skaniai atrodoI😀 kaip ten kitiems pasiseka tu grybu rast va mano mama vakar isvaziavo grybaut tai tik vos kelis grybukus rado ir tai kaip maciau antrarusius😃
jetus kaip noriu tu su pomidoru padazu.....😉
skaniai atrodo 😀 gaila, kad nemegstu visokiu marinatu ir raugu (agurku, kopustu, grybu ir t.t.). maniau, kad nescia budama sveisiu agurkelius, bet kur tau!!!
mmm, kaip grybai skanu 😀
šauniai pasidarbavai,gardumynų prigaminai😀