Noriu jums pasiūlyti gardžių, tvirtų grybų receptuką žiemai.
Šį kartą marinavui gudukus - kuriuos liaudyje vadina kalpokais arba vokietukais. Šie grybai yra su sijonėliais, todėl darinėjant reikia nuimti sijonėlius. Švariai nuvalytus grybus apverdame sūdytame vandenyje.
Sudėtinės dalys:
500 gramų - virtų gudukų,
1,5 šaukšto - druskos,
5 juodieji pipirai,
lauro lapelis,
3 šaukštai acto,
2 skiltelės česnako,
1 litras vandens
Išverdame marinatą, į jį suberiame grybus ir verdame 10 min.
Išvirtus grybus sukrečiame į stiklainius ir sandariai užsukame.
Iš konservuotų gudukų galima virti sriubas, kepti, naudoti padažams.
SKANAUS
jei esi suvalkiete tikra, tada taip..tai kurortinis miestelis, ir jis gan placiai zinomas...
oo gelgaudiskis,zinomas miesteliukas
Aidar.As siaip is Sakiu - tiksliau is Gelgaudiskio mstl esu😃 😃 O dabar gyvenu netoli kauno 25 km, tokiam Lekeciu mstl. 😃 jeigu kanors sako sie pavadinimai
Saunuole, greit mokaisi 😉
Aišku,kad ydedu ,iš tavęs juk išmokau viską daryt su meile.😃
Didele grybautoja daug grybuku pririnko 😉
Nemegstu grybu, bet grybaut laaaabai patinka. Pas mus seimoj tik vyras juos valgo, tai ruosiu tik jam 😀 su didele meiles doze 😃 O tu Aidute jos idedi???
todel keliau ,kad retesnis😃
o as tokiu nesu valgius, pirma karta girdziu apie GUDUKUS 😀
megstu grybus 😀
mmmm, gyrbai skanumynas 😀 🌷
Na, o as pazystu tik musmire ir voveruska 😃 😃 😃 Va, ko man dar reiktu ismokti, nes net geda peleda 😀
aš ir suvalietė,o kur mildute gyveni?
todel matyt ir nepazistu, nes as is suvalkijos lygumu😃 😃 😃 ir visgi pas baravykai, silbaravykiai, raudonvirsiai., kazalekaim, umedziu niekas nerenka😀
Kaip ir visų grybų sumažėja,bet šiaip dažniausiai nuo akies dedu prieskonius,o čia surašiau sudedamas dalis,kurios nevakavę ,kad turėtų pagal ką orentuotis,tokiame marinate verdu visokius grybus.Gudukai auga Dzūkijoje.
gudukai, tokiu grybu nerenku, net tokiu nepazistu..
ar labai sumazeja kiekis kai isverdama?