Prisipažinsiu, kol neišėjau motinystės atostogų, nemokėjau vakuoti agurkų ar virti uogienių. Būnant namie išmokau šeimininkauti.
Turiu labai mėgstamą agurkų marinavimo receptą. Jie gaunasi nei per rūgštūs, nei per sūrūs. Žodžiu, patys tie, o svarbiausia, kai kandi-traška.
Jums reikės:
Agurkų
Acto
Druskos
Cukraus
Kvapiųjų pipirų
Krapų žiedų, vyšnių, juodųjų serbentų lapų
Stiklainių nekaitinu. Tik švariai išplaunu. Dedu į apačią lapus, prieskonius, tada agurkus ir užpilu verdančiu vandeniu. Šiek tiek palaikius vandenį nupilu į puodą, kuriame virsiu agurkams marinatą.
Į 1 litrą vandens dedu pusę stiklinės acto (100 ml), 4 šaukštus cukraus ir 1 šaukštą druskos (su kaupu).
Agurkų marinatą užvirinu ir pilu ant agurkų. Užsuku išvirintais dangteliais.
Štai ir viskas. Traškūs agurkėliai gali laukti žiemos.
Mama Sigita (regina)
na as dar labai noreciau paklausti ar dangteliai neisaudo jai paciu agurku su stiklainiais nepasterizuooji?
Labai panašiai darau 😀
ir as labai megstu agurkus , bet pati da niekada nedariau... beje ir rusio dar nerandam😃
butinai isbandysiu si recepta
😀
😃
o mano receptas beveik toks pat ,tik cukraus vienu šaukštu daugiau 😃
reiks ir Sigitos receptuka isbandyt 😀 symet visokiais budais vakavau 😀 aciu 😉
butinai pabandysiu nauja receptuka😀
as ant litro vandens dedu sauksta esencijos sauksta druskos ir sauksta cukraus,taip pat prieskoniu marinavymui irgi neblogai gaunasi,ir greita ir skanu😀
saunu kad pravers 😀
butinai taip ir marinuosiu, svarbiausia, paprasta!!! ir be abejo-skanu!!!
tikrai geras receptas. esu bandziusi ir kitu marinavimo receptu, bandysim marinuoti db siuo.😀
aciu 😃 kaip tik ieskojau recepto skanaus kaip marinuoti agurkus 😉 ju siais metais tiek daug....