Šį pyragą kepa ne tik mano mama, išmokau ir aš. Mano sūnus laukė rudens, kad pagaliau ir vėl pradėsim kepti obuolių pyragą.
Taigi šiam pyragui reiks
obuolių (geriau rūgštesnių), kadangi mano šeimyna mėgsta su daug obuolių, tai sudedu apie 10 vidutinio didumo, galima ir mažiau.
6 kiaušinių,
2 stiklinių cukraus,
6 stiklinių miltų,
1,5 stiklinės aliejaus,
1,5 stiklinės gazuoto mineralinio vandens (būtinai gazuoto),
2 a.š. kepimo miltelių,
vanilinio cukraus pagal skonį.
Kiaušinius, cukrų, kepimo miltelius, vanilinį cukrų gerai išplakame. Tada sudedame miltus. Tešla gaunasi kietoka, taip ir turi būti. Supilame aliejų
Vėl gerai išmaišome, tada supilame mineralinį vandenį, vėl gerai išmaišome. Tešla gaunasi grietinės tirštumo. Sudedame nuvalytus ir skiltelėm supjaustytus obuolius ir vėl sumaišome
Obuolių galima ir nemaišyt į tešlą, galima juos išdėliot skardoje ir užpilti tešlą, arba supylus tešlą prikaišiot obuolių. Mano šeimynai labiausiai patinka mano variantas.
Viskas. Paruoštą masę pilame į riebalais pateptą ir miltais pabarstytą, arba kepimo popieriumi išklotą skardą, viršų pabarstome cinamonu ir kepame apie 60 minučių 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Valanda praėjo, pyragas iškepė.
Palaukiame, kol truputį atvės ir kviečiam pagrindinius valgytojus
Pabandykit, tikrai nenusivilsit, o kas bandys - Skanaus!
gali drąsiai užsukti vilira, šis pyragas pas mus dažnai būna😃
nespėjau į svečius užsukt, kai tokio skanaus pyrago buvo 😃 😛
Siandiena kepiau si pyraga, lb lb skanus...
as kepu lygiai toky paty, tik be mineralinio 👍
gardu
megstam obuoliu pyraga. butinai pabandysim😉