Mano firminiai žemaičių blynai

Mano firminiai žemaičių blynai

06. Sep 2010, 08:00

Štai kokius žemaitiškus blynus kepa mildute savo šeimai. Pabandykite ir jūs!

 

Tešlai reikės:

Virtų bulvių su lupenom 1 kg

Miltų 0,5 kg

Kiaušinių 3 vnt

Druskos pagal skonį

Krakmolo 2 šaukštai

Įdarui:

Virtos mėsos  0,5 kg

prieskonių (pagal skonį)

 

Tešlos paruošimas:

Sumalame nuluptas bulves, dedame  miltus, kiaušinius, druską, krakmolą ir gerai išminkome, tešla limpanti prie rankų. Jei dar norite pagardinti tešlą, į ją galima dėti smulkintų petražolių, jų dedu nemažą saują, tik šįsyk jų neturėjau.

 

Įdaro paruošimas: Išveradame mėsą, ją sumalame ir dedame mėsai skirtus prieskonius.

Įkaitiname riebalus, formuojame žemaičių blynus, juos merkiame į kiaušinio plakinį ir apvoliojame džiūvėsėliuose.

 

Visada kepdama žemaičius apvolioju kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose, taip jie neišskysta ir įgauna patrauklią formą bei traškią plutelę. Tuomet dedu į įkaitintus riebalus ir juose verdu, jų pilu į keptuvę, kad apsemtų pusę žemaičio.

Padažo gaminimas: svieste apkepinu svogūnus, porus, petražoles ir morkas, kai apkepa, dedu porą šaukštų  miltų ir tik tuomet pilu pieną, dedu druską, užvirinu ir viskas padažas paruoštas.

Skanaus!!!

20. Feb 2012, 12:18

turiu virtos mesos nuo vakar liko,tai pietums bus zemaičiu blynai.jau nebeatsimenu kada valgiau 😀

laurora laurora 06. Sep 2010, 18:39

oi kaip seniai valgiau naminiu 😀

06. Sep 2010, 17:46

vaje kaip noreciau dabar😀

06. Sep 2010, 17:05

mmmm norec 😀

06. Sep 2010, 12:11

Tradicinis receptas 😉 Skanu 😀

06. Sep 2010, 09:21

jetus,kaip skaniai atrodo 😀 reiks kokia diena pagaminti,jau simta metu nevalgiau 😉

06. Sep 2010, 09:21

Tysta seiles...

06. Sep 2010, 09:09

Man ziauriai patinka zemaiciu blynai, bet vyras ju nevalgo ☹

06. Sep 2010, 08:23

aš ir tokius kepu, šiandien kaip tik suplanuota pietums žemaitiški blynai 😀