Štai kokius žemaitiškus blynus kepa mildute savo šeimai. Pabandykite ir jūs!
Tešlai reikės:
Virtų bulvių su lupenom 1 kg
Miltų 0,5 kg
Kiaušinių 3 vnt
Druskos pagal skonį
Krakmolo 2 šaukštai
Įdarui:
Virtos mėsos 0,5 kg
prieskonių (pagal skonį)
Tešlos paruošimas:
Sumalame nuluptas bulves, dedame miltus, kiaušinius, druską, krakmolą ir gerai išminkome, tešla limpanti prie rankų. Jei dar norite pagardinti tešlą, į ją galima dėti smulkintų petražolių, jų dedu nemažą saują, tik šįsyk jų neturėjau.
Įdaro paruošimas: Išveradame mėsą, ją sumalame ir dedame mėsai skirtus prieskonius.
Įkaitiname riebalus, formuojame žemaičių blynus, juos merkiame į kiaušinio plakinį ir apvoliojame džiūvėsėliuose.
Visada kepdama žemaičius apvolioju kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose, taip jie neišskysta ir įgauna patrauklią formą bei traškią plutelę. Tuomet dedu į įkaitintus riebalus ir juose verdu, jų pilu į keptuvę, kad apsemtų pusę žemaičio.
Padažo gaminimas: svieste apkepinu svogūnus, porus, petražoles ir morkas, kai apkepa, dedu porą šaukštų miltų ir tik tuomet pilu pieną, dedu druską, užvirinu ir viskas padažas paruoštas.
Skanaus!!!
turiu virtos mesos nuo vakar liko,tai pietums bus zemaičiu blynai.jau nebeatsimenu kada valgiau 😀
oi kaip seniai valgiau naminiu 😀
vaje kaip noreciau dabar😀
mmmm norec 😀
Tradicinis receptas 😉 Skanu 😀
jetus,kaip skaniai atrodo 😀 reiks kokia diena pagaminti,jau simta metu nevalgiau 😉
Tysta seiles...
Man ziauriai patinka zemaiciu blynai, bet vyras ju nevalgo ☹
aš ir tokius kepu, šiandien kaip tik suplanuota pietums žemaitiški blynai 😀