Mamyte, mamyte, mamyte...

Mamyte, mamyte, mamyte...

30. Nov 2015, 21:42 JurgaMi JurgaMi

- Mamyte, mamyte, mamyte...

- hmm...

- Mamyte, aš tave labai myliu.

- Ir aš tave, Saulyte‼

- O kodėl aš šiandien ne maža varlytė, uogytė, pupa ar Morčiuk?

- Todėl, kad šiandien mano meilė Tau didelė, kaip saulė ‼

Tokia būna mūsų dienos pradžia, dienos vidurys (jei laisvadienis) ir dienos pabaiga. Kreipiniai, deminutyvai ir mažybiniai žodelyčiai būna kaskart kiti, tačiau dialogo chronografija ir choreografija (visada apsikabinus) - ta pati :) Nors su vyru esame vedę jau 15 metų, tiek daug meilės prisipažinimų, kaip per pastaruosius 5 metus nesulaukiau. Meilė mūsų namuose tarsi santykių pamatas, lyg upė, iš kurios, mūsų Morta semiasi energijos ir stiprybės turtingai iššūkiais vaikystei. Ir dar daug, daug, daug mielų apsikabinimų....

20151130210854-71085.jpg

O kaip TĖTIS??? Tai didžiausias autoritetas, tai mylimas mokytojas, tai pirmas pamiltas vyriškis. Kartais net pavydu, kai sakinys prasideda: ,,Tete, te.., oi, mamyte..." ir labai džiugiu, kad TĖTIS mūsų namuose yra dar vienas draugas, užtarėjas ir pagalbininkas: tas, kuris parodo, kaip užsirišti batus, padaryti sumuštinį ar pastatyti namą ‼ Jie net turi sutartinį ženklą - plačias šypsenas, po kurių seka trumpas apsikabinimas ir suplojimas delnais.

  20151130211920-88620.jpg

O kaip MUDU? Ogi visaip :) Daug meilės žodžių buvo pasakyta per tiek daug metų, tačiau svarbiausi ne jie, o tos akimirkos, kai supranti, kad buvo pasakyta kažkas, kas gali nudžiuginti tik mane, ar dovanėlė: ne papuošalas ar čekis, o tai, apie ką buvau tik užsiminusi prieš kurį laiką, ar tas rytinis: ,,Dar pamiegok, pusryčius Mortai išvirsiu pats''. 

Atsimenu, kaip prieš keletą metų, rudenį, vyras   papjautinai panoro sužinoti, kokios skintos gėlės man patinka. Mano kategoriškas - tik vazonėlyje, jam netiko, nes jau nebėra palangių ir stalų joms mūsų namuose.  Piktai atkirtau, kad plukės. Po geros savaitės pašto dėžutėje randu laišką. Voke buvo baltas lapas su priklijuotu plukės atvaizdu ir tekstas: ,,Norėjau Tau padovanoti tavo mėgstamų gėlių, bet nė viena miesto gėlių pardavėja nežinojo, ar kokia plukių veislė žydį rydenį. Tai siunčiu Tau šią, kuri žydi visus metus''.

O kaip MES? Trumpai - drūtai - tai komanda, kurios dopingas - meilė, o sporto rūšis - meilės prisipažinimai :)

20151130213841-49400.jpg