Mamoraštis (4 dalis)

Mamoraštis (4 dalis)

25. Jan 2019, 09:52 Raudona braškė Raudona braškė

Sausio 16-17 -osios

Dienos, kurios palyginus su metų pradžio - lengvos it šią savaitę iškritęs sniegas.
Mažosios nemiegojimo streikas kaip netikėtai prasidėjo, taip netikėtai (o gal ir visai tikėtai, kartu su pasitraukusia pilnatimi) praėjo. Vėl keliamės pagal senąjį grafiką. Tiesa, rytinę kavą geriu visdar tarpe tarp 5 ir 6 valandų ryto, bet palyginus su 3 ar 4 valanda, tai jau vieni juokai.
Bet kad nebūtų taip jau baisiai gerai, po miego streiko, prasidėjo valgymo streikas. Pamačius buteliuką su pieneliu demonstratyviai nosis sukama į šoną, o tos mažos lūpytės susirakina į vieną plonytę liniją. Pamaitinti panelę Rožę pavyksta tik išdarinėjant keistas grimasas, leidžiant įvairius šiaip mamoms nebūdingus garsus. Kartą teko susirangyti prie šaldytuvo beveik keturiomis ir stumdyti ant jo prikabintus magnetuku. O dar kartą įkalbėjau valgyti tik plodama sau per pakaušį baškučiu. Pas mus linksma kaip niekad :D Namie princesė, o mama pavirtus į beždžionę.
Tarpus tarp naktinių maitinimų abi užpildom aktyviom pramogom. Mažoji snausdama sportuoja apsiversdama ant pilvo ir kalendama galva į čiužinį, na o aš, kad blogų sapnų nespėčiau susapnuoti, vis keliuosi jos atversti į patogią miegui padėtį. Kad ir kaip šis naktinis sportas vadinasi, bet labai džiugu, nes tai pirmasis toks rimtas mažosios pasiekimas.

Sausio 18-oji

Naktį snigo. Ir snigo nejuokais. Mūsų rajone dingo gatvės ir šaligatviai. Viskas panašu į plyną lauką. Na ir žinoma, toks snygis kelininkams buvo itin netikėtas, tad vakar pusę rajono sukeldami 5 ryte, kai su valytuvu praukė per plikas šaligatvio plyteles, šįryt turbūt ištikti šoko gaivinos valerijono lašais ir pamiršo savo pareigas.
Pro langą žiūrėt labai gražu. Vaikams laimė dviguba, nes darželyje nusimato Sniego šventė, kurioje planavau sudalyvauti ir su mažąja sesute.
Šventės laikui vis artėjant imu nekantriai dairytis per langą, kurgi tie kelininkai. Pora mamų įsirėžusios stumia vežimėlius važiuojamaja dalimi, nes šaligatviai visdar neatrasti. Likus pusvalandžiui iki šventės pergalingai praburzgia kelininkų valytuvas ir šaligatviai išlaisvinti. Valio. Skubiai supakuoju mažę į kombinezoną ir tekinom į šventę. Na kaip tekinom?!!!Su pora užklimpimų ties perėjom ir praeivių pagalba laisvinant vežimėlį iš užstumtų privažiamimų, tikslą visdėlto pasiekiam.
Na o ten...mamos džiaugsmui, vyksta šventinės darželio vaikų maudynės sniege. Tiesiogine to žodžio prasme. Sūnus švytėte švyti ir trenoruojasi plaukimo judesios pūsnyje. Ir smagu žiūrėt, dar smagiau įamžint, bet ir ima lengva paranoja dėl to prilipusio sniego gniužulo ant kaklaskarės ir pilnų kišenių to balto gėrio. Sniegu nusiprausiama, jo paragaujama nuo šalimais augančio medžio šakos. Žodžiu, sniego šventė. Grįžus pasitikrinu šeimos gydytojos darbo grafiką ateinančiai savaitei. 

Sausio 19-oji

Išaušusi puiki, saulėta diena dovanoja staigmeną. Iš gretimos lovelės pasigirsta laibas balselis "mamyyyyteeee man skauda gerklytę". Mamos nuojauta nemelavo.
Diena praeina taisant arbatas, gydant skaudamą gerklytę ir be paliovos guodžiant bei lengvai pamokslaujant apie maudynes sniege ir mamos perspėjimų nepaisymą.

Sausio 20-oji

Dar vienas rytas, dovanojęs staigmeną. Tiesą sakant, tokių staigmenų geriau nebūtų. Iš to spačios lovelės, tas pats, tik dar graudesnis balselis vienu sakiniu nubraukia visus dienos planus - "mamyyyyteee man skauda ausyteee". Pasidaro aišku, kad pirmas rimtas snygis geruoju nesibaigs. Popiet sukyla temperatūra. Namuose veiksmas vyksta turbo greičiu. Vieną palinksminant, kitą paguodžiant ir pagydant.

jaldija jaldija 25. Jan 2019, 21:03

Sveikit🌷
Gaila, kad taip pasibaigė jūsų sniego dienos linksmybės.