Jei skaniai ir originaliai gamini, siųsk „Mamyčių klubui“ savo receptus, o mes juos išbandysime!
Sudėtis:
500 g jautienos-kiaulienos faršo,
2 svogūnai,
2 skiltelės česnakų,
druska, pipirai, petražolės,
daržovių sultinys,
1 raudonoji paprika,
1 geltonoji paprika,
500 g pomidorų,
3 šaukštai maltų džiūvėsėlių,
1 kiaušinis.
Paruošimas
Supjaustykite kubeliais česnakus ir vieną svogūną, pakepinkite. Atvėsinkite. Smulkiai supjaustykite petražoles. Pakepintus česnakus, svogūną ir petražoles dėkite į faršą. Įmuškite kiaušinį, suberkite maltus džiūvėsėlius ir išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais. Iš faršo formuokite apvalius maltinukus ir pakepinkite aliejuje.
{pic:1}
{pic:2}
Supjaustykite smulkiai likusį svogūną. Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu, nulupkite odelę ir supjaustykite į 4 dalis. Išvalykite saldžiąsias paprikas ir supjaustykite šiaudeliais. Įkaitinkite aliejų, pakepinkite svogūnus, suberkite saldžiąsias paprikas, pakepinkite ir supilkite sultinį.
{pic:3}
{pic:4}
Troškinkite 5 minutes. Paskui dėkite pomidorus, pagardinkite druska ir pipirais. Troškinkite dar 15 min. Vėliau sudėkite maltinukus ir dar šiek tiek patroškinkite.
Skanaus!
Živilė Gibiežaitė – Bagdonienė
labai skaniai atrodo, vyras nemegsta paprikos, tai be jos ir turetu but skanu, ane?
niam😉
skaniai tikrai atrodo reiks butinai isbandyti😀
ačiū. labai patinka patiekalai su paprika, tad tikrai rytoj išbandysime 😀
saunus ir greitas receptukas, liuks 😀
tik pradejus skaityti jau galiu pasakyti kad ziviles receptas,taip smulkiai ir aiskiai viskas nupasakota👍😃
as taip pat nelabai megtu paprika,bet sis patiekalas gundo reikes pasigaminti😀
Labai graziai atrodo, bet asmeniskai as nemegstu papriku... Bet su maltinukais verdu ivairias sriuras...