Jei moki skaniai gaminti, pasidalink su mumis savo šeimos receptuku.
Reikės:
Liesos mėsos (naudojau kalakutienos filė)
alyvuogių saujelė (naudojau su ančiuviais, bet tinka ir kitokios)
spagečių
adžikos 1-2 šaukštai
sūrio
pomidorų sulčių
maždaug pusės citrinos sulčių
poro, česnako
prieskonių (pipirų, lauro lapelis, druska)
alyvuogių aliejaus kepimui ir skardelei pašlakstyti.
Makaronus išverdame ir perkošiame, sudedame į aliejumi pašlakstytą skardelę. Mėsytę supjaustome kubeliais, dedame į įkaitintą keptuvę su aliejumi, apkepame, tada suberiame smulkintą porą, česnaką, pakepiname.
Galiausiai užpilame gausiai pomidorų sultimis, įdedame adžiką, supilame citrinų sultis bei prieskonius, per pusę perpjautas alyvuoges ir troškiname 10 min. ant mažos ugnelės.
Troškinukas turi būti nesausas, kad įsigertų į makaronus, todėl, jei sultys išgaravo, įpilkite dar.
Po 10 min. sukratykite gautą masę ant makaronų, užbarstykoite gausiai tarkuotu sūriu ir pašaukite į 200 laipsnių orkaitę maždaug 20 min., kol apskrus sūris.
Skanaus
gavosi tikras skanumelis 😀
reiketu pabandyti,dekui uz receptuka 😀
niu va, beliko saut i orkaite 😀 gal tik kiek per daug makaronu man gavos... na storesnis sluoksnis 😀
sampinjonu dar idesiu😉 turiu
pasidalink Daivut ispudziais😀 as ir darysiu
farsas riebokas☹
pabandyk,svarbiausia,kad neriebi mesyte 😉
NIAM NIAM.... GAL REIKIA PAMEGINT SIANDIENA 😀 O JEI FARSA DECIAU?