Maitinanti mama ir soliariumas: ar suderinama?

Maitinanti mama ir soliariumas: ar suderinama?

03. Apr 2017, 07:30 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Iš mamos  Karolinos laiško:

Mano išblyškusi oda. Todėl dabar labai norėtųsi pasilepinti soliariume, tačiau ar žindančiai mamytei galima? Ar nėra tikimybės, jog negražiai įdegsi? Ar nuo šilumos nepradeda savaime varvėti pienukas? Jei galima, tai ar geriau eiti į gulimus ar stovimus? Kokius apsauginius kremukus naudoti?

Konsultuoja "Tarandės šeimos klinikos" šeimos gydytoja Neringa Sakalauskė:  

Džiugu, kad rūpinatės savimi, o ne tik mažyliu/e. Būtų šaunu, kad vengtumėte degintis soliariume (didėja melanomos susirgimo tikimybė), tačiau jei nusprendėte naudotis soliariumu, reikia atsiminti deginimosi taisykles: pradėti nuo minimalaus laiko, iš pradžių rečiau, dažninant vizitus, naudokite apsauginius kremus.

Tos pačios taisyklės galioja ir deginantis natūralioje saulėje. Nepamirškite deginimosi trukmę pasirinkti pagal Jūsų odos tipą. 

Maitinančioms mamos nėra griežtų taisyklių, jog jos negali naudotis soliariumu, tačiau nėra patartina. Nepatartina ne dėl to, kad soliariumas pakenks mamytės pieneliui, bus žalingas vaikeliui. Pagrindinis akcentas – odos nudegimai.

Deginantis krūtis reikia uždengti rankšluosčiu ar liemenele, kad būtų išvengta krūtų ir spenelių nudegimo. Soliariume pienukas gali pradėti tekėti savaime. Soliariumo tipą (stovimą ar gulimą) pasirinkite pagal save.