Maisto planavimas

Maisto planavimas

17. Jan 2021, 21:45 RenataŪselienė RenataŪselienė

Kaip sutaupyti laiko ir pinigų gaminant?

Susirašyti ką gaminsi artimiausiu laiku.

Aš renkuosi 2 savaičių intervalą, nes tokiam laikui stengiuosi apsipirkti. Jei nėra didesniam apsipirkimui poreikio, sukuosi iš to, kas yra, arba minimaliai pasipildau atsargas.

Jeigu matau, kad pagal planą kažkokie trumpesnio galiojimo produktai baigs galioti anksčiau nei jie meniu-sukeičiu vietomis.

Po vakarienės ar pietų liko likučių? Vėl gi galima kažką iš to išspausti : liko kotletų, o nesinori kitą dieną vėl juos valgyt? Įmeti į puodą, įdedi sviesto, grietinėlės, pasitroškina žemoje temperatūroje ir kotletai įgavo kita "veidą".

Būna lieka koldūnų. Išmesti gaila, bet ir nėra kam pabaigti. Kitą dieną jie tampa koldūnais su grietinėlės padažu apkepti su sūriu.

Retesnis apsipirkimas leidžia racionaliau planuoti maistą, mažiau švaistyti ir įjungia fantaziją. O dabar, kaip niekad, jos stinga, nes kiekvieną dieną nustebinti visą šeimą kažkuo "skaniu" jau tampa sudėtinga.

Na, ir žinoma, kaip ir visi, mes turim savo favoritus: burokų sriuba, čenachai, bulviniai blynai. Trejetukas, kuris visada lydi mūsų šeimą.

 

RenataŪselienė RenataŪselienė 19. Jan 2021, 14:48

Raudonas Balionėlis, gink Dieve, nesakau, kad tai taisyklė. Bet važiuodama pati, visada skaiciuoju pieno produktų galiojimo laikus, pvz mūsų šeimoje 1l pieno/parai. Tai pagal tai orientuojuosi pirkdama. Didžiausias klausimas kyla o kur laikyti, kad nesugestu? Vasarą tai nerealu. Žiemą, šaltą rudenį tam pasitarnauja garažas. Daug ką užsišaldau:varškę, sviestą, šviežią mėsą.
Bet faktas, retesni apsipirkimai tikrai sutaupo laiko ir pinigų ?

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 18. Jan 2021, 14:40

Mes irgi stengiamės planuoti savo mejiu, bet 2 savaitės man kažkas nerealaus 😃 Imam 7 dienas ir tai dažnai norisi nors truputį pasipildyti. Pavyksta man suplanuoti nupirkt kiek reikia bazinių dalykų, na bet vaisiai, pienas, kai kurios daržovės dingsta vos ne iš karto 😃 Bet planavimas tikrai labai labai padeda nesukti galvos "ką čia reiks gaminti", o ir pinigų susitaupo 😀 Ačiū už įkvėpimą 2 savaitėms, gal ir man kada taip pavyks 😀

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 18. Jan 2021, 10:31

Oi kaip mėgstu bulvinius blynus, ypač stambiai tarkuotus ir traškius 😀