Liko mėnuo iki svarbios šventės? Kaip pasirūpinti savo oda?

Liko mėnuo iki svarbios šventės? Kaip pasirūpinti savo oda?

24. May 2022, 17:42 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Vestuvės, krikštynos, gimtadieniai ar kitos svarbios šventės – laikas, kai norisi atrodyti nepriekaištingai, todėl artėjant svarbiai dienai, vilioja visos priemonės, kurios, atrodo, galėtų padėti atkurti ir pabrėžti grožį. Vis dėlto specialistai įspėja, kad yra priemonių, kurias pradėti naudoti prieš šventes – rizikinga, tad eksperimentams tai – nėra tinkamas laikas.

Rizikuoti ar nerizikuoti?

Artėjant svarbiai dienai prisiminkite pagrindinę taisyklę – jokių drastiškų pokyčių ir eksperimentų. Neretai pradėjus naudoti kai kurias aktyvias medžiagas, ryškiems pokyčiams pamatyti reikia laiko, todėl prieš vestuves ar kitą svarbią progą pasitelkę tokias kosmetikos priemones galite nesuspėti pamatyti džiuginančių rezultatų ar net priešingai – nusivilti.

Pavyzdžiui, retinoliui suveikti gali reikėti 8–12 savaičių, kol oda adaptuosis gali atsirasti pleiskanojimas, lengvas lupimasis, panašiai oda reaguoja ir naudojant stipresnes rūgščių kombinacijas namuose.

Būtina atkreipti dėmesį ir į tai, kad apie svarbias šventes visada reikėtų informuoti ir grožio specialistus, pas kuriuos lankotės. Tai padės išvengti nesusipratimų ir kartu pasiekti džiuginančių rezultatų.

Artėjant šventei specialistai nepataria atlikti ir ekstremalaus veido kontūravimo ar injekcijų, ypač, jeigu šių procedūrų nesate daręsi anksčiau. Ryžęsi joms prieš svarbias šventes rizikuojate, kad rezultatai gali prasilenkti su lūkesčiais, o gijimas gali būti ilgesnis nei numatomas.

28 dienos iki šventės

Nors ryžtis eksperimentams ir nerekomenduojama, vis dėlto savo įprastą grožio rutiną tam tikromis priemonėmis papildyti verta. Kaip aiškina kosmetologai, įprastai oda atsinaujina per 28 dienas, todėl tiek teoriškai, tiek praktiškai likus mėnesiui iki svarbios šventės galima pagerinti odos būklę. Per šį laiką netgi galima išmokti naujų įgūdžių, todėl makiažo kursai sau, gali tapti puikia atitrūkimo nuo streso priemone!

Gydytojai rekomenduoja išnaudoti naktį ir pasitelkti specialias, vis labiau populiarėjančias, naktines kaukes. Tai tingiausias, nes nereikia nei laiko, nei pastangų, ir veiksmingiausias būdas sudrėkinti odą, padėti jai atsigauti ir paskatinti dirbti – atsinaujinti.

Taip pat peržiūrėkite savo įprastą grožio rutiną ir jeigu dar nenaudojate, įtraukite į ją veido toniką. Tai – neretai nuvertinama priemonė, kuri atstato odos pH balansą, beveik dvigubai pagerina kitų priemonių įsisavinimą.

Jeigu prieš ypatingą dieną norite pasitelkti profesionalų atliekamas procedūras, anot specialistų, gali būti naudingos mezoterapinės procedūros, kurios neformuoja veido bruožų, tačiau gerina odos tonusą, suteikia švytėjimo, drėgmės.

Artėjant svarbiai šventei reikėtų skirti dėmesio ir savo kasdieniams įpročiams. Primename, kad odos būklei įtakos turi stresas ir psichologinė būsena, todėl labai svarbu stengtis ramiai laukti ypatingos dienos. Taip pat nepamirškite vartoti pakankamai skysčių, rinktis sveiką ir subalansuotą maistą, pasirūpinti, kad organizmui netrūktų naudingų vitaminų ir mineralų.

3, 2, 1... šventė!

Kuo arčiau šventinė diena – tuo labiau turėtume atsipalaiduoti ir mažiau eksperimentuoti. Artėjant šventės dienai belieka tik tęsti įprastą rutiną ir pasirūpinti, kad odai netrūktų drėgmės. Likus kelioms dienoms patariama palepinti odą lakštinėmis kaukėmis, ypač naudinga rinktis tas, kurių sudėtyje yra esencijos su sraigių mucinu, maitinančiu, drėkinančiu ir jauninančiu odą.

Prieššventinis jaudulys gali tapti ir stresinių bėrimų priežastimi, todėl savo kosmetinėje tokiomis akimirkomis kosmetologai rekomenduoja turėti hidrokoloidinių pleistrų, kurių sudėtyje būtų arbatmedžio arba salicilo.

Paskutinei dienai nepalikite ir antakių procedūrų! Jais pasirūpinkite likus keturioms–penkioms dienoms. Jeigu svajojate apie savaiminį įdegį, rekomenduojama prieš svarbią dieną verčiau tai palikti profesionalams ir namuose tik tinkamai paruošti tam odą – nušveisti ir sudrėkinti.

Trys svarbiausi patarimai besiruošiant svarbiai šventei:

1. Neeksperimentuokite. Jums tereikia puoselėti ir paryškinti grožį, o ne imtis radikalių permainų intervencinėmis priemonėmis.

2. Susiplanuokite vizitus pas profesionalus. Kreipkitės patarimų ir priežiūros plano į profesionalus, tačiau nepalikite to paskutinei dienai, nes vizito pas konkretų specialistą gali tekti laukti kelis mėnesius.

3. Atsipalaiduokite. Nesijaudinkite, jei ir įvyks kas nors neplanuoto, tą dieną atsiminsite ne spuogelį, o emocijas ir tik meilei būdingą švytėjimą, kurio negali sukurti joks makiažas. Na, o jei ypač stresuojate prieš šventę, galbūt atsipalaiduoti pradės tokia pramoga kaip skrydis oro balionu Vilniuje? Išbandykite!