Lietiniai su mėsyte

Lietiniai su mėsyte

01. Feb 2010, 08:00

 

Siūlau pasigaminti paprastus, lengvai padaromus lietinius blynelius su mėsyte.

 

Lietinių tešlai reikės:

pieno,

kiaušinių,

miltų,

žiupsnio druskos,

aliejaus.

 

Įdarui:

svogūno,

virtos maltos kiaulienos,

maltų juodųjų ir kvapiųjų pipirų mišinio,

kiaušinio,

druskos pagal skonį.

 

{pic:1}

 

Gaminimas

 

Iš ingredientų sumaišome lietinių tešlą ir padarome įdarą. Nepilną samtį tešlos liejame į įkaitintą keptuvę, iškepame.

 

{pic:2}

{pic:3}

 

Į iškeptą lietinį dedame kaupiną šaukštą įdaro, suvyniojame (dedame mėsytę arčiau krašto, tada lenkiame iš šonų – į vidurį, tada tą galą, kuris su mėsa, užlenkiame ir dar kartelį lenkiame – pavyksta pailgi stačiakampiai.

 

Pagaminus lietinius apkepiname iš abiejų pusių ir tiekiame su norimu padažu (grietine, majonezu ar kt).

 

{pic:4}

 

Skanaus!

 

Mama Roberta (robke)

01. Feb 2010, 17:58

Aš ir su varške dažnai kepdavau 😀 mano mėgiamiausi toki 😛

01. Feb 2010, 16:52

kepame tokius, tik dažniausiai su varške 😉 labai skanu 😀

01. Feb 2010, 15:01

Na nežinau kodėl, bet man su pienu skaniau 😀 o šiaip iš esmės jokio skirtumo 😉

01. Feb 2010, 14:09

kepame tokius 😉 skanu

01. Feb 2010, 13:44

Labai skanu tokie lietiniai, tik vietoj pieno vandenį pilu

01. Feb 2010, 13:37

Hm..,o tai reikia ar nereikia geriau i lietiniu tesla piena pilti? Jei nereikia kodel? Koks skirtumas?

01. Feb 2010, 12:02

skanu😀

01. Feb 2010, 11:10

labai skanu ir mes taip gaminame visda 👍

01. Feb 2010, 10:56

mes su tokiu ydaru daznokai lietinius kepame tik niekad i lietiniuu tesla pieno nepilu. 😀

01. Feb 2010, 10:30

megstu labai lietinius