Siūlau pasigaminti paprastus, lengvai padaromus lietinius blynelius su mėsyte.
Lietinių tešlai reikės:
pieno,
kiaušinių,
miltų,
žiupsnio druskos,
aliejaus.
Įdarui:
svogūno,
virtos maltos kiaulienos,
maltų juodųjų ir kvapiųjų pipirų mišinio,
kiaušinio,
druskos pagal skonį.
{pic:1}
Gaminimas
Iš ingredientų sumaišome lietinių tešlą ir padarome įdarą. Nepilną samtį tešlos liejame į įkaitintą keptuvę, iškepame.
{pic:2}
{pic:3}
Į iškeptą lietinį dedame kaupiną šaukštą įdaro, suvyniojame (dedame mėsytę arčiau krašto, tada lenkiame iš šonų – į vidurį, tada tą galą, kuris su mėsa, užlenkiame ir dar kartelį lenkiame – pavyksta pailgi stačiakampiai.
Pagaminus lietinius apkepiname iš abiejų pusių ir tiekiame su norimu padažu (grietine, majonezu ar kt).
{pic:4}
Skanaus!
Mama Roberta (robke)
Aš ir su varške dažnai kepdavau 😀 mano mėgiamiausi toki 😛
kepame tokius, tik dažniausiai su varške 😉 labai skanu 😀
Na nežinau kodėl, bet man su pienu skaniau 😀 o šiaip iš esmės jokio skirtumo 😉
kepame tokius 😉 skanu
Labai skanu tokie lietiniai, tik vietoj pieno vandenį pilu
Hm..,o tai reikia ar nereikia geriau i lietiniu tesla piena pilti? Jei nereikia kodel? Koks skirtumas?
skanu😀
labai skanu ir mes taip gaminame visda 👍
mes su tokiu ydaru daznokai lietinius kepame tik niekad i lietiniuu tesla pieno nepilu. 😀
megstu labai lietinius