Lieknėju su MK - valgiaraštis vien pliusai :)

Lieknėju su MK - valgiaraštis vien pliusai :)

12. May 2014, 21:58

Ahoj :)

Štai ir aš :) Pilna emocijų :) Šiandien buvau susitikusi su dietiste Renata iš "Stimulus" (www.stimulus.lt) aptarti mano valgiaraščio ir mitybos ypatumų :D Neišbarė :) Jaučiausi smagiai :) Labai šiltai pasiplepėjom :D šypsenos ir patarimų netrūko :) sportuoti be 6 mėnesių nepatarė, todėl nepersistengsiu šiuo atžvilgiu, tiesiog sureguliuosiu mitybą pagal patarimus, kuriuos išdėstysiu vėliau :) darysiu kegelio pratimus ir pilvo įtraukimus, nes būtina stiprinti vidinius raumenis kurie yra pažeisti po operacijos...taigi darbo turėsiu :) Kolkas daug ko valgyt nelabai galėsiu...ypač salotų, kurias taip mėgstu...pučia mažąjam pilvuką... :D Laukiu tų stebuklingųjų 3-jų mėnesių :D Tada jau po mažumėlę galima bus įvesti daugiau produktų kurie labai vertingi :) Na, o dabar nuo pradžių :D

Mitybos rėžimas toks:

7.00 - pusryčiai;

11.00 - užkandis;

13.00, -pietūs;

16.00 - užkandis;

19.00 - vakarienė.

Pradžia skamba jau neblogai :D tiesa? :) Išalkti manau nespėsiu, o tai ir svarbiausia, kad vėliau prisėdus nevalgyčiau už visus kartus :DDD Pirmoje dienos pusėje valgau maistą kuris turi angliavandenių, vakarop valgau baltymus ir žinoma salotas :) Kolkas salotų nelabai galiu, tai apsiribosiu baltymais :) nors jų taip pat padauginti negaliu, viskas su saiku :) kartais ir košytes galima :) na, maitinančiai nėra taip griežta, bet laikytis taisyklių reikia :D Po valgio valandėlę negerti skysčių čia ne tik man, bet ir visoms :) Racioną kaitalioti kas keturias dienas,- tai vadinasi prisėsiu susidaryti meniu, nes labai svarbu kad produktai nebūtų kasdien tie patys :) Atsibosta ir alergizuoja :) Beabejo p. Renata atsiųs pavyzdžių valgiaraščio tai bus lengviau :) "Pakištukę" visada turėsiu su savimi :)

Pusryčiams mėgausiuosi košėmis: grikių,avižine,miežine,sorų. Taip pat galiu teptis ir sumuštinukus : juoda duona būtinai bemielė su šiek tiek sviestuko ir sūriu, ar avokadu, pomidoru, agurku ar kita jums patinkančia ir tinkančia daržovė :)

Užkandžiai iki pietų gali būti saldesni -bananai, riešutai, abrikosai, figos, jei džiovinti vaisiai tai būtinai mirkyti :)

Pietums: valgysiu sriubytes, kaip ir valgiau taip ir pasilepinsiu toliau :) tada po sriubytės antras patiekalas mėsytė + daržovės troškintos :) be jokių bulvyčių ar grikių ar ryžių :D žinoma galima ir daržoves vien valgyti, ir dar daug visokiausių ir įmantriausių vegetariškų patiekalų gamintis :) Man kolkas norisi mėsos :) 

Užkandžiai po pietų turi būti rūgštesni :) Tai obuoliai, greifurtai, ir t.t. aš vaisių negaliu kolkas, tai pas mane bus kepti obuoliukai su cinamonu, ir be jokio cukraus :)

Vakare: baltymų puota :) varškė, jogurtas, kiaušinis,tunas,žuvis, salotos taip pat galimos vakare - juk vasara artėja gaivu ir šviežia :D Be abejojo kas nemaitina vaikučių gali vakarais gerti kefyrą arba pasukas :) Kaip vakarienę :) Kefyras + cinamonas = pasaka :D čia aš iš savos patirties :) į jo sudėtį įeina dietinės skaidulos, stimuliuojančios žarnyno veiklą, savo puikaus aromato dėka cinamonas teigiamai veikia nervų sistemą, padeda mažinti apetitą. galima dėti į kavą, arbatą, kefyrą ir gardinti patiekalus :) 

Ir kaip visur egzistuojanti šventoji trejybė :)visi patiekalai geriausi ir taisyklingiausi iš trijų ingredientų :DDD

P.S. gerti daaaaug skysčių :D vandenuko :) arbata, kava irgi pasilepinkit :)arbatos/kavos ritualai būtini dienos pradžiai ir savi motyvacijai :)

Na, iš Šventosios Evangelijos kaip ir tiek :) Nuo rytojaus pradedu ;) šiandien pilna potyrių, apmąstymų, bei planų, einu migdyti savo mažiausiojo pieno degustuotojo ir keliauju pati saldžių sapnų regėti :)

Gražios naktelės visoms ir visiems :)

Iki kitų kartų!

Eglė <3

Armyn lieknėti padeda:

20140513090720-99407.jpg

14. May 2014, 00:13

Dėkoju už nuorodą😉 pravers informacija😉 ♥

motinysteveza motinysteveza 13. May 2014, 21:54

kažkaip tik dabar pastebėjau straipsniuką. tikiuos komentarą pamatysi mano...

žindančiai mamai galima valgyti vaisius, nes į mamos pieną persiduoda, tai kas ir į kraują. tai dujos(tarkim dėl vaisių) susidariusios skrandyje nepersiduoda į kraują 😀
kaip tik pieno produktai gali dirginti kūdikio žarnyną. maniškei, tai labai reaguoja, jei suvalgau kažką iš pieno produktų...

išsamesnis straipnis apie tai, ką valgyti žindančiai mamai (kas sukelia dieglius):
http://mamospienas.lt/ka-valgyti-zindanciai-mamai/

Krisliukas Krisliukas 13. May 2014, 15:17

super!!!

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 13. May 2014, 09:10

Super! Skamba labai pozityviai.
P.S. Iš patirties galiu pasakyti, kad džiovintus vaisius geriausiai rinktis natūraliai be cukraus džiovintus. Esu tokių užtikusi Gėrybių rage arba ekologinių prekių parduotuvėse.