Lieknėju su MK - Projekto pabaiga. Nauja pradžia. Atrasta SAVA dieta

Lieknėju su MK - Projekto pabaiga. Nauja pradžia. Atrasta SAVA dieta

31. Jul 2014, 23:17 motinysteveza motinysteveza

Sveikos MK skaitinėjančios mamos :)

Per kelių savaičių nerašymo prisikaupė daug šia tema pakalbėti :)

Kaip pagal pavadinimą supratote, kad ir projektas baigėsi, vis vien tęsiu pradėtą savo darbą.

Šiek tiek apibendrinu:

Visų pirma, patekau tarp tų keturių laimingųjų pasimėgauti grožio procedūra „Novana“ lazerinės estetikos klinikoje. Aš taip pat kaip ir Eglė (Armyn) užsisakiau papildomą masažą. (Pasiūlė, kaina pasirodė įkandama, tad sutikau). Taigi į Vilnių pasimėgauti šiomis procedūromis važiuoju šį šeštadienį 11 val. Su visu savo turtu – trim vaikais ir vyru :D Gal kas norės paparacinti :D (Goda prašė paskelbti datą, jei ne paslaptis – aišku ne paslaptis, prašom :D).

Antra, mano sąskaitoje minus 7 kg. Po ilgo (grįžom iš kaimuko antradienį) apsivalgymo šio savaitgalio (ledai, šašlykai, bandelės ir pan.) nepriaugau nei trupučio ir vis vien grįžus radau 68,2 kg. Valgiau non stop. Neįtikėtina net man pačiai. Stebuklai. Bet šį stebuklą lėmė mano dieta.

Pradžia (foto apie 77 kg)

20140731231018-53614.jpg

20140731224910-52164.jpg

Čia praeitos savaitės (šnd pamiršau nufotografuoti 68,2 kg)

20140731225012-13649.jpg

 

Trečia, ir visų svarbiausia įgijau valios ir atradau SAVO dietą. Jei ne šis projektas, esu tikra trypčiau svarstykles su kokiais 73-74 kg neieškodama būdų lieknėti.

Apie dietą

Atostogauti prie jūros išvažiavau 70 + kg, beveik 71 kg. Tris dienas iš dešimt valgiau įprastai, ką norėjau. Likusias dienas nutariau susiimti ir labai griežtai pasilaikyti dietos. O ta dieta mano galvoje jau seniai kirbėjo, tik niekada jos nebuvau išbandžiusi. Trumpai, tai vaisių, daržovių, mėsos dieta. :) Per savaitę nukrito du pilni kilogramai. Grįžus daug kartų nukrypau, bet svoris išliko stabilus :). Nes tebevalgau daug daržovių, tik įtarpus panuodėmiauju (bet ne visom dienom).

Maždaug toks dienos meniu:

Kava, vaisiai – pavyzdžiui, bananas, persikas. Buvo sunku persilaužti, kad prie kavos – vaisiai.

Grūdų košė – dažniausiai grikiai su moliūgų aliejumi (toks skanus man šis aliejus, kad atstoja visus majonezus salotose ar grūdų košėse). Kita mėgstama – lęšių: lęšiai, tarkuota morka, česnako skiltelė, druska, pipirai.

Mėsa + žalios daržovės (dažniausiai kopūstas, tarkuota žalia cukinija, agurkai, svogūnas ir pan. dabar vasara paprasta su daržvėmis). Mėsa tiesiog išvirta arba kepta orkaitėje be papildomų riebalų – vištienos krūtinėlė, blauzdelės, kiauliena. Dažnai vietoj mėsos išverdu bulvių arba orkaitėj su kitomis daržovėmis iškepu. Šviežios virtos bulvės su salotomis... mmm. Kaip skanu :) Bulvė – vertinga daržovė, tik kartu su mėsa nevalgau.

20140731225134-41922.jpg

20140731225154-94619.jpg

20140731225212-82106.jpg

Desertas vakare – mažas jogurto indelis + kava. Kava saldinta cukrumi, deja, šio malonumo aš dar nepasiruošusi atsisakyti (nors geriu labai silpną). Čia gaunu nemažą dozę cukraus. Bet cukrus reikalingas mūsų smegenims – tai kaip maistas joms. Jei visiškai atsisakytume cukraus (kurio aišku, geriau gauti iš vaisių, daržovių), mūsų smegenys išdžiūtų :).

Jei norisi, bet kada – agurkas, kivi, pomidoras, obuolys ar koks kitoks vaisius ar daržovė.

Kiekiai neribojami – per pietus suvalgau kalną mėsos. Alkio nejaučiu, jei pajuntu, sukremtu ką nors – kad ir porą bananų.

Ši dieta žiauriai pagerino medžiagų apykaitą. Tikriausiai čia ir visa paslaptis. Valgau ir lieknėju, nes racione daug daržovių ir vaisių. Paprasta kaip du kart du?

Beje, tą patį valgo ir mano vaikai. Salotas Deimantė kerta pasičepsėdama ir beveik visada dar paprašo. Su Mila kiek kitaip, bet ir ji paaugus kirs. :)Aišku, vaikams dar kepu blynelius (įsivaizduojat, kaip man seilės varva? :)), padarau sumuštinį, makaronų, kerta ledus ir t.t. bet pagrindiniai jų valgiai tokie kaip mano. O vyrui prie salotų pakepu bulvyčių, mėsos (jei sau viriau bulves) ir taip paprastai visi šeimos poreikiai patenkinti. :)

Dietos privalumai

Tokia dieta ir lengva, ir sunki. Alkio, silpnumo nejaučiu, bet valios reikia – juk labai norisi ir varškinių blynelių, ir ledų, ir kitokių maisto šedevrų. Apskritai šios dietos nelaikyčiau dieta, o pavadinčiau tiesiog sveika mityba. Organizmas nealinamas, o aprūpinamas maisto medžiagomis. Ilgesnį laiką pasilaikius, esu tikra sulaukčiau teigiamų ir odos pokyčių. O svarbiausia, energijos netrūksta!!!! Jei jums trūksta jėgų, jaučiatės pavargę, pradėkite valgyti daug daržovių, vaisių ir sportuoti – daug kartų esate tai girdėję ir tai tikrai veiksminga!!!!

Nauja pradžia

Dabar atrodau taip po projekto ir prieš naują pradžią :) Turiu apvalius klubus ir liekną taliją. Požiūrio reikalas, ar tai privalumai, ar trūkumai :DDD Bet kai man jau 30 +, save pamilau ir su visais apvaliais klubais :DDD

20140731225533-67977.jpg

20140731225550-67792.jpg

20140731225605-37254.jpg

Kažkaip užsikabinau. Man patinka tokia mityba. Ją papildysiu riešutais ir juodu šokoladu be priedų (mažu gabalėliu pasilepinti ryte prie kavos). Dabar ketinu 14 dienų nenukrypti nuo dietos. Tik dvi dienos bus išimtys - mano mamos gimtadienis ir mano pačios :)

Šaltas dušas mano draugas jau ilgą laiką.

Šiandien pirma diena kaip bėgau. Dusau, skaudėjo prabėgus vos kelis šimtus metrų. Bet laiminga. Nubėgau kilometrą. Sakyčiau net kilometrą. :) Neketinu sustoti :).

 

IKI!

Akvilė

03. Aug 2014, 00:35

Šaunuolė!
Aš ir pradėjau, bet.... suklupau... Vos savaitę ištempiau sveikai valgydama, plius jokių bulvių, bulkų, duonos tik trapučiai, virta, troškinta mėsytė, daržovių daaaaug, vaisių, ne mažiau 70% juodo šokolado 1 skilt.per dieną...i kava dedavau 3a.s., o neva sveikiau ta sav tempdama iki 1 a.s.cukraus sumazinau... ir dar dportavau griebiau per intensyviai blauzdas slaunis nuo begimo ir greito ejimo skaudejo vos pajudinus net nepritupiau....
Ir..PAVARGAU puoliau kimst savo megstamas saldzias bulkas su pienu, apsirijau picos ir jau savaite kemsu ir vis alkana jauciuos... zodziu pasiguodziau ir nez kaip i ritma grizt; nes ta savaite, kad ir kaip neskanu tarpaus budavo; bet jegu buvo, problemos su virskinimu tvarkes...
Reik spyrio i dubce 😀

O pvz duonos, miltiniu gaminiu atsisakei visai?

Krisliukas Krisliukas 01. Aug 2014, 18:00

geras... super dieta.. 😉
tik aš taip maitinuos jau seniai..o pusryčiam visada prie kavos būna bananas..o kava su cukrum..kitaip negaliu 😀
o pokyčiai - akivaizdūs..
iš tikro ši "dieta", nors nevadinčiau tai dieta,yra soti..
sėkmės ir toliau 🌷

01. Aug 2014, 16:36

Be proto už tave džiaugiuosi!!!! Širdis dainuoja!!!😉

motinysteveza motinysteveza 01. Aug 2014, 09:30 pypse

aha, esu seniai pastebėjus, kad mūsų figūros panašios 🤣 bet iki kol labai sukūdai 😃

motinysteveza motinysteveza 01. Aug 2014, 09:28

ačiū 😀

Lukunia9 Lukunia9 01. Aug 2014, 07:52

🌷🌷🌷👍

01. Aug 2014, 07:23

Taip smagiai skaitėsi, pritariu dėl dietos, kuri vadinasi sveika mityba. Nors aš svorio nemetu (savaime kažkaip krinta), bet dėl geros savijautos ypač vasarą stengiuosi valgyti kuo daugiau vaisių, uogų, daržovių 👍
Jei šeštadienį ne krikštynos - pasisiūlyčiau už paparacus 😉
Malonių procedūrų!

pypse pypse 01. Aug 2014, 00:25

😀 jei nežinočiau galvočiau kad nuotraukos mano. Na tos paskutinės 😀)) labai jau panašu.

Sveikinu su rezultatais.

Aš vėl keliu į priekį "laukinimosi" mintį.