Lieknėju su MK - patarimai :)

Lieknėju su MK - patarimai :)

19. May 2014, 17:20

Sveikos, mamytės :)

O štai ir aš :) prisėdau labai trumpam, nes oras geras, tai jau kojų pirštukai per slenkstį lipa :))) aš laikausi puikiai, jaučiuosi lengva, šeštadienį nepasportavau, bet užtat sukirtau ledų porciją :) pati nusidėjau :) bet taip skaniai sušveičiau, ir taip greit :) kad manau dešinės rankos raumenys net sutvirtėjo :DDD juokais, bet neberizikuosiu daugiau :D skanuuuu tik labeiii...:) ir norisi kažko gaivaus širdžiai :) iš bendros esmės laikausi puikiai ir optimistiškai :) vien kad saulė kutena skruostus - gera... :) duonelės raugas jau paruoštas, dar 12 val. ir kepsiu :) taip pat vyras išdžiovino bananus, taip pat receptą įmesiu trečiadieniui :) skanėstai užkandžiams - paruošti :) abrikosus taip pat valgau :) išmirkytus žinoma :) 

Dabar dar keletas patarimų, gal pravers kuriai nors :) aš mielai pasidalinu ką gero randu :) tikiuosi vis dėlto kad ir įdomu ir naudinga ne tik man :) juk visos siekiam rezultato. Ir nereikia nuliūsti jei jis džiugina ne iš kart :) bent jau valgyt taisyklingai išmoksim, o visa kita ateis savaime :) aš tuo tikiuuu :D

Pirmiausia noriu pasakyti, kad superinis dalykas yra po valgio valandėlę negerti skysčių. Iš tiesų patvirtinu, išbandžiau ir jaučiu. Maistas susivirškina greičiau. Taip pat dar radau keletą patarimų ko negalima daryti po valgio :) gal ne visi patarimai aktualūs mamytėms, bet ir į ateitį pravers, o gal kam nors kitam patarsit :) Na, taigi pasakoju :

1. rūkymas iškart po maisto yra kategoriškai draudžiamas, nes tai labai kenkia sveikatai. Ekspertai įrodė kad iškart po maisto surūkomos cigaretės efektas prilygsta dešimčiai! 

2. nevalgykite iškart po valgio vaisių. po maisto suvartoti vaisiai išpūs pilvą, nes bus sugriautas normalus maisto virškinimo procesas. Valgykite juos likus valandai iki valgio arba po jo.

3. maisto metu netinka gerti arbatą.Arbatoje yra didelis kiekis rūgščių, kurios trukdo virškinti su maistu gautus baltymus.

4. Draudžiama iškart po valgio maudytis vonioje ar duše. Dėl to prastėja virškinimas.

5. Miegoti po valgio nerekomenduojama. :) o taip norisi skaniai pavalgius prigriūti :))) venkite to :)

Na, o dabar keletas maisto produktų padedančių pagreitinti medžiagų apykaitai :) :

1. VANDUO -  išgėrus 0,5 litro vandens atsiranda galimybė padidinti medžiagų apykaitą 30 %.

2. Žalioji arbata - žaliosios arbatos ekstraktas pagreitina medžiagų apykaitą,taip pat tonizuoja ir pakelia nuotaiką :)

3. Sriuba - būtent sriuba padeda suvalgyti mažiau kaloringesnių pagrindinių patiekalų ir pagerina medžiagų apykaitą. 

4. Greifurtas - greipfrutuose randamo vitamino C savybės, kurių dėka sumažinamas insulino kiekis, kas skatina svorio netekimą. Pusė greipfruto prieš valgį gali išties padėti medžiagų apykaitos pagreitinimui. 

5. Obuoliai ir kriaušės - Šie vaisiai gali patenkinti saldumynų poreikį su ženkliai mažesniu kalorijų kiekiu nei suvalgant gabalą pyrago ar šokoladą. Ir taip - visi vaisiai prisideda prie medžiagų apykaitos gerinimo.

6. Brokoliai - Brokoliai ne tik pasižymi itin dideliu kalcio kiekiu, bet taip pat turi jo įsisavinimą gerinančio vitamino C. Nekaloringi ir daug naudingų medžiagų turintys brokoliai taip pat gerina imunitetą.

7. Neriebus jogurtas - daug kalcio, baltymų ir virškinimui naudingų medžiagų bei mažai kalorijų turintis neriebus jogurtas būtų puikus jūsų kasdienės mitybos produktas.

8. Kalakutiena - naudingas produktas garantuojantis didelį baltymų kiekį ir palyginti nedaug kalorijų.

9. Avižiniai dribsniai -  itin sveikų angliavandenių šaltinis, padedantis mažinti cholesterolio kiekį ir turintis daug lastelienos. 

10. Aštrūs pipirai - aštrūs pipirai laikinai stimuliuoja kūną skatindami išskirti daugiau streso hormonų, o būtent šių dėka pagreitėja medžiagų apykaita.

Na, ir dar kartelį primenu : kefyras +cinamonas+pipiriukai yra minus kalorijos :) Tai lepinkitės šaltu kefyru karštą vakarą :) mm...niam niam :)

Na, mano patarimų šiandien tiek :) Skubu išlėkti pasivaikščioti :) 

Bučiuooooooju,

Iki kitų kartų,

Eglė <3

20. May 2014, 10:38

Čili nedėkit daug,šiek tiek. Kefyras numuš skonį čili bet esmė liks😉 degina kalorijas o cinamonas mažina apetitą😉pabandykit-nepatiks negersit😉 heheh😉 man patinka šokoladas su čili😉 bet vengiu :-D:-D:-D:-D nors šokoladinė dieta būtų smagi :-D:-D:-D aš ir stengiuosi noriu ar nenoriu vandenuką gurkšnoti😉bandykit po trupučiuką neskaičiuojant kiek išgėrėt kad nebūtų streso😉 prieš valgį stiklinę išgerkit,po valandos po maisto išgerkit dvi😉 skaniai galit su ledukais ir griežinėliu citrinos ar mėta😉 mmm...pasimaloninkit save paprastais dalykais ir pasimėgaudama išgersit vandenuką😉 užsitaisykit visą ąsotėlį ir nepastebėsit kaip išgersit!😉 skanaus ♥

20. May 2014, 10:04 Zylutee

kad man vanduo daug skaniau nei kokios sultys ar arbata 😀 bet va kasko vanduo netelpa skrandyje 😃

Krisliukas Krisliukas 20. May 2014, 09:53 Pikabuuu

gal po čili daug tortų ir pyragų eina į trasą? 😃

Krisliukas Krisliukas 20. May 2014, 09:52

super 😉
labia teisingas pastebėjimas dėl skysčių vartojimo prieš ir po valgio..aš jau ketveri metai taip geriu 😉 dėl vaisių irgi lygiai taip pat
sėkmės

20. May 2014, 09:32

as tai dabar turiu tokia jau rimta problememele... kol nesiemiau sio projekto, vandens isgerdavau tikrai daug o dabar per diena kaip sunkiai beprisiverciu koki litra vandens isgerti .. nors jauciu kaip burna dziusta, bet visvien mazai teisgeriu.. nesuprantu ko man taip neina jo gerti

20. May 2014, 09:30

jau ne karta skaitau, kaip giriate kefyra + cinamona 😀 o cia dar pipiriukai 😃 ar nereiks bandyti toki kokteili 😃 nors skamba tikrai slyksciai 😃

19. May 2014, 23:36

:-D:-D:-D Žiūrint ką valgot :-D:-D:-D

19. May 2014, 22:45

Na kai tik gaminu tai dedu daaaug cili ir tai valgau bet kaip nekudeju taip nekudeju 😃