Lieknėju su MK - mitybos klaidos

Lieknėju su MK - mitybos klaidos

15. May 2014, 11:45

Na kur kitos mergaitės? Kaip Jums sekasi?  Kokie įspūdžiai po pokalbių su mitybos specialistėmis?  Man teko pokalbis su studijos ,,Stimulus“ dietiste Renata Malinauskiene.  Kadangi gyvenu toli nuo Vilniaus, tai pokalbis vyko skipe pagalba.

Pokalbio pradžioje sulaukiau labai svarbaus klausimo: ,, Jus pasiryžus keisti savo maitinimosi įpročius? Keisti kažkokius produktus įkitus, be abejo kažko atsisakyt, nes stebuklu nebūna ir Jūsų svoris tik Jūsų rankose.“ Labai taiklus klausimas ir kartu gaila, kad nebūna stebuklų :D Na, bet noriu numesti svorį ir pakolkas labai stengiuosi.  

Toliau sekė klausimai: ką aš valgau, ką mėgstu, ką rytais valgau, pietums, vakarui ... Ir dar daug kitų klausimų. Prisipažinsiu gavau nemažai pamokymų, kad darau vieną ar kitą blogai.

Pirmiausia mano maisto suderinamumas  prastas. Valgau visiškai nesuderinamus maistus. Kaip antai labai mėgstu ryte: juoda duona, šiek tiek sviesto ir varškės.  Tai sulaukiau nusistebėjimo kaip duona su varške galima valgyti.  O sviestą  galima vartoti tik su duona ir salotomis.  Kurios vartojate margariną, tai pamiškite.  Ten išvis netinkamas riebalas. 

Kitas minusas -  pietums tegali būti vienas patiekalas. Būna kad pataisau pietums sriubos ir dar vieną pagrindinį patiekalą. Gi turiu vyrą, kuris mėgsta sočiai pavalgyti. Tai nuo šiol tegaliu valgyti vieną patiekalą. Geriausia, kad sriuba persikeltų i vakarienę, o sotus maistas liktu pietums.  Beje, kurios kepate apkepus, tai pamirškite juos. Trumpai ir aiškiai studijos ,,Stimulus“ dietistė Renata  Malinauskienė pavadino :,,bomba“. :D  Žodžiu kalorijų bomba.

Ir trečias minusas – vakarienė. Ji turi būti baltyminio pagrindo.  Tai idealu tokiu metu valgyti varškes, kiaušinius, salotos, kefyras, sriubos.  Aš vakarais dažniausiai valgydavau tai kas likdavo iš pietų arba košes. Tai košės turi keltis i rytą.

Na ir užkandžiai  - vaisius, riešutai, džiovinti vaisiai ( iki 10 vnt. ). Agurkai, morkos, salotos šerbetas – pirmoje dienos pusėje.  Tikiuosi nenuvilsiu dietistės, bet užkandį labai retai suvalgau. Na nežinau, po jų man atsiranda noras ir vėl ką suvalgyti. Tai kol išmoksiu puikiai su savimi susitvarkyti, tai jų vengsiu.  

Nepaminėjau savo gyvenimo ,,nuodėmės“ – saldumynų.:D Uždrausta man jų valgyti visą mėnesį. Isivaizduojate, kokia  buvo reakcija žmogaus, kuris turi priklausomybę jiems. :D  Tad saldumynų vengiu jau nepilnai dvi savaitės. Kaip vakar buvo sunku... Svečiavausi pas draugę. Žinoma, kava ir .. Saldumynai... Kiek kartų beklausant draugės, mano mintys nukrypdavo apie saldumynus – koks gražus popieriukas, koks saldus ir tt... :D  Atsilaikiau. O išėjusi, kiek juokiausi iš savęs. Beje padėjo mintys – suvalgysiu ir va kalorijos nusės man ant užpakalio. Vakar kaip tik skaičiau narės ARMYN postą, kad ji irgi rekomendavo visoms taip galvoti. Pritariu. Mergaitės veikia .

Toliau sportas. Vis dar sportuoju rytais. Pirmiausia elipsinis, poto lankas ir kojų mankšta bei atsilenkimai. Sportas trunka 20-30 minučių, po kurių einu atlikti namų ruošą. Tvarkau namus lėtai, neskubėdama tai taip lėtai ir atvėstu. Ir tik tada einu pusryčiauti.

Teiravausi dietistės Renatos Malinauskienės kada naudingiausia sportuoti: ryte nevalgius, ar vakare. Tai sulaukiau atsakymo, kad esminio skirtumo nėra. Tik svarbiausia ryte po sporto neužkandžiauti saldžiais užkandžiais.

Na ir pagaliau atėjo gražūs orai. Šiandieną vakare atidarysiu su šeima dviračių sezoną.  Tikiu pirmą antrą dieną grįšiu vos atgaudama kvapą, bet vėliau bus tik lengviau.  Ir  man regis tokio sporto nauda labai pasimatys ant kūno.

Na bet minimalius pokyčius jau pajutau. Pakrito svoris. Sakau pilnas kilogramas, nors yra kiek daugiau bet jis dar svyruojantis. Ir va pasijautė laisvesnės kelnės, sumažėjo apimtis vienu centimetru. Ale, kaip smagu. Tad judam mergaitės toliau.

Na o žemiau įkeliu nuotrauką kaip atrodžiau prasidėjus projektui. Aną kart neprisegiau prie straipsnio tai va dabar lai būna  jis čia o ne tarp žinučių. 

 

20140515114425-73870.jpg

 

20140515114500-35904.jpg

Sandraxa lieknėti padeda:

20140521091026-80534.jpg

16. May 2014, 08:33 aantaite

dekui bet reikia nemazai 😉 mano svoris su mano ugiu turi buti bent 70 kg 😀 gal tiesiog as proporcingai sustambejus 😃

15. May 2014, 20:15

oi mergaites pramyniau su dviraciu kartu su vaikuciu, gal 5-7 km tik... bet tai efektas ... eina sau neprilyginsi nei elipsiniems nei lankams nei dar kam 😃 na namu salygu treniruotei turiu omenyje 😃 vienu metu minant i ikalne galvojau kaip butu smagu dailiai nuvaziuoti nuo griovio 😃 zodziu degiau 😃 na kiek prasisportuosiu su dviraciu gal isdrysiu pabegioti 😀

15. May 2014, 15:50 motinysteveza

matai rubai minusus paslepia 😀 atsistotu kokia kuda mergina, tai iskart pasirodytu kiek ta nestora 😃

motinysteveza motinysteveza 15. May 2014, 14:26

beje, pagal foto man tu visiškai nestora....

15. May 2014, 13:59 astripaprika

jums su deimante matyt kita specialiste turi susisiekti 😀 bent su manimi tris dienas is eiles vis klausinejo ka valagau 😃 buvo vis kiek blogumu 😃

motinysteveza motinysteveza 15. May 2014, 12:57 sandraxa

aš vis pribėgdama rašau savo straipsniuką.
tikra tiesa, smagiau pokyčius matyti ant rūbų nei ant svarstyklių... nes išgeri porą stiklinių vandens ir jos šokteli aukštyn 😀)

15. May 2014, 12:40

man svertis tiesą sakant labai nepatinka. Jau smagiau matyti pokyčius ant rubu 😀