Lieknėju su MK - indų spalvos :)

Lieknėju su MK - indų spalvos :)

23. May 2014, 23:34

Labas vakarėlis :)

Rašau vėlokai, nes niekaip nenutaikiau minutėlės laisvos :) smagu kai šilta, bet dabar jau kaaaršta :) hehe :) kaip visada tinkamo oro būna mažokai :) tai per karšta tai per šalta :) vargina karštis, todėl ir sunkoka :) namie gelbsti tik vandenukas ir vėsus dušas :) šiandien pamąsčiau, kad kažkada laaabai laabai senai mokiausi apie indų ir spalvų poveikį :) visgi baigiau interjero dizainą :) tai pamasčiau kad visdėlto būtų įdomu prisiminti ir priminti jums arba supažindinti su spalvų poveikiu apetitui :) Prieš tai trumpai apie save :

1) geriu vandenuką ir nesisveriu :) šiandien šiek tiek atsipalaidavau, tai laaabai gailiuosi :) turėjau mini progą, todėl nesusilaikiau :)

2) gyvenu optimistiškai ir su viltimi :)

3) lyg ir norisi valgyti bet tik labai labai gaivaus, rytoj apmąstysiu valgiaraštį šiuo karštuoju periodu :)

4) rytoj skirsiu dienelę grožio procedūroms :) jei ryšiuosi pasikeitimams- pasirodysiu :)))) 

Kaip ir apie mane tiek :) nieko per daugiausiai naujo :) laikausi įsistvėrusi :) aj, dar tiesa - mano mažius aktyvus ir nenuorama, tai mėgstam šokti ir dainuoti :) šiokia tokia mankšta :) mamytės šoka su vaikučiais,- esu mačiusi straipsnelį ir mamyčiu klube apie tokią "sporto šaką" :) tarp kitko labai gerai :) maniškis 7,5 kg. 3 mėn. bambliukas :) nešioti ant rankų yra ką :) stiprinu rankų raumenis, nes nešyklėje ne per smagiausia jam kolkas :))) todėl mamos turinčios mažylius kuriuos dar vis pakelia gali drąsiai šokti su jais ir dainuoti :) į naudą ir mamos figūrai ir vaikučio vystymuisi :))) tad pirmyn!!! :)

Na, o dabar apie indų spalvas :) tinkamai pasirinkę jų spalvą, galime išvengti nevaldomo noro prisikirsti daugiau nei reikia ir netgi numesti kelis papildomus kilogramus. Tad važiuojam: 

Balti ir geltoni indai : Tradicinės baltos spalvos indai, taip pat geltonų ir oranžinių atspalvių lėkštės sukelia apetitą. O tai gerai, jeigu jaučiatės per liekna ir norite priaugti svorio. Tačiau geltona spalva yra daugialypė: ji tuo pačiu sugeba sukelti ir sotumo jausmą. Vadinasi, gali būti, kad jūs, suvalgę vieną patiekalą, kito ir nebenorėsite. Tiesa, ryškiaspalvės geltonos ir oranžinės lėkštės yra puikus pasirinkimas vaikams – juk jie retai kada gali pasigirti puikiu apetitu.

Raudoni indai: Raudona spalva, kaip žinome, yra energinga, aistringa ir žadinanti jausmus. Psichologai mano, kad raudonų indų geriau nesirinkti mėgstantiems pavalgyti – esą tokiu atveju maistas itin greitai suvalgomas, prastai sukramtomas, o dėl šių priežasčių ir praščiau virškinamas. Dėl raudonos spalvos žmogus sunkiau kontroliuoja apetitą, todėl gali suvalgyti daugiau nei įprastai.

Mėlynų atspalvių indai: Ši spalva idealiai tinka mėgstantiems kaloringus desertus. Tačiau gerti arbatą ar kitus gėrimus iš mėlyno puodelio bei iš tokios spalvos valgyti įprastą (ypač sveikuolišką) maistą – netinkamas pasirinkimas. Kodėl? Teigiama, kad mėlyna spalva gana pesimistiška, todėl valgant, užkandžiaujant ar geriant nejaučiamas joks pasitenkinimas maistu. Psichologai pataria: jei norite numesti svorio ir nejausti jokio malonumo valgydami, tuomet rinkitės mėlynos spalvos indus!

Žali indai: Žali, tamsiai žali su juodais ar rudais atspalviais indai, tyrėjų nuomone, – pats prasčiausias variantas. Esą valgyti iš tokios lėkštės visai nesinori, maistas atrodo negardus, o vaizdas – nekeliantis apetito.

Juodi indai: Tokios spalvos indai atrodo moderniai, ekstravagantiškai ir, pasak psichologų, iškart sukelia asociacijas su japonišku maistu, ypač sušiais. Vis dėlto manoma, kad juodos spalvos lėkštės nedaro didelės įtakos norui užkandžiauti, o  patiektas maistas jose neatskleidžia savo grožio ir gardumo.

!!! Nepamirškim ir Didžiojo prizo: Būtina suteikti sau motyvacijos ir atsidėkoti už pastangas. Svarbu rasti tai, kas jus tikrai nudžiugintų ir skatintų nenuleisti rankų :) todėl leiskime save palepinti nors trupučiuku :) turiningo ir prasmingo savaitgalio :)

Iki kitų kartų,

Eglė <3







24. May 2014, 19:28

Besilaikancioms dietos geriausia valgyt is zaliu leksciu 😃

24. May 2014, 10:14

Taip,net interjero spalvos visada nusako kokia vieta ir kokiu greičiu maitintis😉 restoranas visada skiriasi nuo bistro ar greito maisto pardavimo vietų😉 ten būna spalvinga,intensyvu😉 ir net muzika trankesnė bei greitesnė😉 na kad pavalgom pavalgom ir išeinam😉 o restoranai ramūs,jaukūs ir spalvos ne tokios intensyvios ir muzika rami😉 taigi visur marketingas ir psichologiniai manipuliavimai su mūsų smegenėlėmis 😉