Lieknėju su MK - figūrų tipai :)

Lieknėju su MK - figūrų tipai :)

28. May 2014, 21:44

Sveikutės mamos :)

Laikas nenuvaldomai bėga :) pasiskaičiavau kad aš startuoju jau nuo gegužės 12 d. ir esu netekusi jau 2 kg. Ir apmažėjusios apimtys :) ši mintis mane džiugina, nes save tausoju ir nebadauju, o mokausi valgyti kokybiškai :) žinoma pradedu ir save analizuoti ir ruošti moterystei :) kai pamąstau kad iki gimdymo dienos svėriau 73kg. O dabar jau 59 :)  jausmas nerealus - liko dar - 2kg. Iki priešneštuminį laikotarpį :) norėčiau labai sverti 50-55kg. Todėl pamokos mokytis pravers ateičiai siekint 50 kg. Rezultato :)

Pirmadienį minėjau apie spintos peržiūrą ir savęs analizę :) labai įdomu kad susidomėjote ir jūs, tikiu kad bus naudinga, na tai šiek tiek pasidomėjau figūros tipais, siūlau kiekvienai išsinagrinėti savąjį :) kai išanalizuosim save bus paprasčiau prieiti prie savo tikslo ir bendro gero rezultato :) tada ir vaizdas, ir savijauta ir prekinė išvaizda pakils :) na, savos spintos aš nekraustysiu čia jums, bet apžiūrėjusi savo drabužius supratau, kad mano akys krypsta ne ten kur reikia kai juos perku :) vis žiūriu į tas gražias manekenes apsitempusias dailiais mažyyyčiais xs drabužėliais :) na, o mano fiziologija yra visai kitokia, ir aš turiu džiaugtis tuo ką turiu ir išspausti maximumą :) tiek mitybos klausimu tiek aprangos :) tik dar didelis stovi minusas su kūno stangrumu...jis suglebo...gal kuri turit idėjų kūno stangrinimui? :) mielai pasinaudočiau patarimais :) o aš pažadu kitu kartu aptarti makiažo subtilybes, nes pati esu baigusi visažistės kursus ir prie širdies yra makiažai :)

Na, o dabar nustatykite savo figūros tipą: Pasirinkite taikliausiai jūsų figūrą apibūdinantį atsakymą.

1. Kuri jūsų kūno dalis vizualiai atrodo siauriausia?
A. Vidurinė.
B. Viršutinė.
C. Apatinė.
D. Visos vienodos.

2. Kuri jūsų kūno vieta papilnėja pirmiausiai?
A. Pilvas ir sėdmenys.
B. Klubai, šlaunys ir sėdmenys.
C. Nugara, krūtinė ir pilvas.
D. Svoris pasiskirsto vienodai.

3. Kuri jūsų kūno dalis sulieknėja pirmiausiai, kai ima kristi svoris?
A. Liemuo.
B. Krūtinė, pilvas ir rankos.
C. Kojos ir sėdmenys.
D. Viso kūno apimtys mažėja tolygiai.

Testo atsakymas
Daugiausia A – „Smėlio laikrodis“.
Daugiausia B – „Kriaušė“.
Daugiausia C – „Obuolys“.
Daugiausia D – „Liniuotė“.

Na, tikiuosi šis mini testukas padėjo, jei nepadėjo tai štai paveiksliukas padedantis daugmaž vizualiai save įvertinti, jei ir tai nepadeda, tai išsitraukit savo fotografiją ir apsivedžiokit – bus lengviausia ir aiškiausia, nes dar kartelį kartoju kad žinoti savo figūros tipą labai svarbu, pradžia turi būti teisinga ir toliau nebus klaidų renkantis :)

20140528213957-34151.jpg

Na, o dabar trumpai apie visus tipus :

1. Smėlio laikrodis

Kūno formos: pečiai ir klubai yra vienoje linijoje, o liemuo itin liaunas.

Privalumai: tai dailios ir labai moteriškos figūros tipas, neretai atitinkantis idealius grožio standartus – 90–60–90. 

Didžiausios klaidos: suknelės arba palaidinės, kurios platėja nuo krūtinės – jos paslepia grakštų liemenį. Be to, vizualiai moteris iškart atrodo žemesnė ir storesnė. Nerekomenduojami „maišo“ tipo drabužiai - sluoksniuoti beformiai drabužiai vizualiai Jus darys daug žemesnę, beformę bei stambesnę nei iš tiesų esate.

Geriausia rinktis: tai tobula figūra, todėl nereikia jos slėpti po laisvais ar apdribusiais drabužiais. Patariama rinktis figūrą paryškinančius apdarus – įliemenuotus švarkus, V formos iškirptės palaidines, kelnes ar sijonus aukštu liemeniu. Tinka ir žemintu liemeniu džinsai bei palaidinės, kurios atidengia taliją.

20140528214039-21338.jpg

2.  Kriaušė

 Kūno formos: apatinė kūno dalis platesnė už viršutinę, t. y. klubai, sėdmenys yra gana platūs, o pečiai ir liemuo – siauri. 

Privalumai: pečių linija ir liemuo, todėl renkantis drabužius reikėtų ypač pabrėžti liekną liemenį ir dailias rankas. O apatinę kūno dalį – klubus – pasistengti vizualiai susiaurinti.

Didžiausios klaidos: dėvėti aptemptus trikotažinius sijonus, kurie tik dar labiau paryškina klubų apimtį. Netinka ir tulpės formos sijonai bei kelnės siaurėjančios į apačią.

Geriausia rinktis: tinkamiausi drabužiai, kurie nesutampa su klubų linija. Todėl švarkelius, palaidines ar megztukus reikėtų rinktis tokius, kurie baigiasi aukščiau arba žemiau klubų. Norint vizualiai praplatinti pečius, vertėtų dėvėti tokius drabužius, kurie būtų su pinikais ar įsiuvais ties pečiais.

Vizualiai platumo suteikia ir horizontalios linijos bei pailgos formos iškirptė. Papuošalus geriausia rinktis smulkesnius, nes stambūs tik dar labiau išryškins laibą kaklą. Tiks nedidelės grandinėlės, plonos medžiagos šalikai. Apatinę kūno dalį galima vizualiai sumažinti dėvint tiesaus kirpimo kelnes, šiek tiek į apačią platėjančius sijonus arba sukneles, kurios platėja iškart nuo liemens.

20140528214121-86394.jpg

3. Obuolys

Kūno formos: riebalai dažniausiai kaupiasi viršutinėje kūno dalyje, todėl krūtinė, pečiai ir pilvas yra didesni už apatiniąją – siauresni klubai ir plokšti sėdmenys.

Privalumai: kojos. Patariama drabužiais vizualiai slėpti liemenį. 

Didžiausios klaidos: obuolio figūros moterims verčiau nedėvėti aptemptas palaidines ir megztukus. Reikėtų vengti ir kelnių arba sijonų žemintu liemeniu.

Geriausia rinktis: laisvesnes palaidines ar megztinius. Idealus variantas – tunika, besibaigianti ties klubais. Liemenį paslėps ir palaidinės arba suknelės, kurios platėti pradeda iškart po krūtine.

Tinkamiausios iškirptės – V formos. Nereikėtų slėpti rankų, o ypač kojų. Todėl tinka ir trumpesni sijonai, kurie gali būti ir klostuoti, ir pūsti. Kelnės taip pat – siauros, svarbiausia ne žemintu liemeniu.

20140528214144-58999.jpg

4. Liniuotė

Kūno formos: klubai, pečiai ir liemuo yra beveik vienoje linijoje.
Privalumai: 
tai dažniausiai smulkių kaulų, sportiškos ir lieknos figūros moterys, kurioms daugiausiai problemų sukelia pilvas. Jis pirmasis pradeda kaupti riebalus ir greitai didėja. Patariama akcentuoti kojas ir rankas.

Didžiausios klaidos: aptempti drabužiai, kurie išryškina smulkumą. Siūloma vengti ir tamsių spalvų. Geriau rinktis ryškius, margintus drabužius.

Geriausia rinktis: šio figūros tipo moterys gali dėvėti beveik viską. Tiesiog reikia mokėti suderinti skirtingo stiliaus drabužius ir taip suformuoti įvaizdį. Tiks į apačią siaurėjantys sijonai, aptemptos arba platesnės kelnės, švarkai ir įvairios palaidinės bei megztukai.

Tiesa, sportiška išvaizda kartais gali suteikti berniokiško stiliaus atspalvį, todėl jo nemėgstančiosioms reikėtų rinktis labiau moteriškumą ryškinančius drabužius – sukneles arba sijonus  margintus gėlėmis.

20140528214213-58145.jpg

Na, štai apie figūrų tipus šiek tiek informacijos. Manau atradusi kiekviena save pasidomėsite plačiau, nes informacijos platybės yra :) Yra ir sportas, ir mityba ir apranga ir visa kita pagal figūros tipus :) Aš save priskyriau kriaušobuoliui :) heheh :) juokauju :) esu obuoliukas aš manau, nes problematiškiausia vieta yra pilvas, klubai kaip klubai – jie vietoj ir man jie tinka :) tai aš dairysiuosi daugiau į obuolio tipo aprangą, nes ir taip man patinka tunikos, drabužiai krentantys nuo krūtinės, taip paslepiu ir pilvuką ir užpakaliuką :) krūtine didele didžiuotis negaliu, bet susikrovus ją į vietą – iškirpte galiu džiaugtis :) tai ir bandysiu gražinti save po trupučiuką :)

Na, o dabar papildomi šaltiniai:

Vaidos Kurpienės straipsnis : http://www.delfi.lt/gyvenimas/grozis_ir_sveikata/sportas-ir-mityba-pagal-figuros-tipa.d?id=60310195

Figūros tipas pagal išmatavimus (youtube): https://www.youtube.com/watch?v=681k2qDaKQI&feature=youtube_gdata_player

Prigimties tipo testas pagal Ajurvedą: http://www.anonsas.lt/portal/categories/103/1/0/41/article/20422/prigimties-tipo-testas-pagal-ajurveda

Na, kaip ir tiek :) o dabar prie mano mini pokyčiųųų :)

NUSIKIRPAU KIRPČIUKUS :) O štai ir aš :) taaaaaaddddaaaammmm !

 20140528214240-80363.jpg

Nežinau ar tinka, bet aš jaučiuosi smagiai mažumėlę pasikeitusi :) plaukai ataugs :) turiu juos iki juosmens, eksperimentavau nusikirpdama iki pečių ir vėl užsiauginusi :) dabar jau nebedrįsau :)) vyrui labai gražu ilgi plaukai :) o ir man taip moteriška :)

Na, šiandien apžvalgos tiek :)

Iki kitų kartų ,

Eglė <3

29. May 2014, 12:16

Šaunu, kad pravertė informacija 😀 kitu kartu papasakosiu apie makiažus 😀)) manau bus įdomu 😀 ačiū už komplimentus ❤

Krisliukas Krisliukas 29. May 2014, 09:05

tinka kirpčiukai 😉
labai išsamūs naudingi straipsniukai,lauksiu kitų blogų 😉
išsiaiškinau,kad esu "liniuotė" 😃