Lieknėju su MK - arbūzo nauda :)

Lieknėju su MK - arbūzo nauda :)

07. Jul 2014, 22:05

Sveikos, mamytės :)

Laikas tiesiog skrieja ir aš nebematau dienų :) Trupučiuką remontavomės namuose tai tiek darbų - apstu :) šiandien gera diena kaip ir kelios iki šiol tai buvome išlėkę pasiganyti :) pasivargo :) bet vis prisimenu, kad nepamirščiau iš nuovargio šį bei tą sukurti ir jums :) Aš laikausi puikiai :) daug vandenuko, maisto ir arbūzas :) taigi šiandien pakalbėsiu trumpai apie jo Didenybę - Arbūzą :)

1. Arbūzo sudėtyje yra didžiausias kiekis vieno iš stipriausio natūralaus antioksidanto – likopeno. Likopenas sumažina tikimybę susirgti vėžiu, stiprina imuninę sistemą, skatina ląstelių atsinaujinimą, saugo nuo širdies ligų. Ši medžiaga nudažo vaisius ir daržoves raudona spalva. Likopeno taip pat galima rasti pomidoruose, papajose, raudonuosiuose pipiruose ir greipfrutuose.

2. 92% arbūzo sudėties sudaro vanduo. Na ir sunkus tas vanduo! :)

3. Arbūzas – puikus vitaminų A, B6, C ir folinės rūgšties šaltinis. Vitaminas A svarbus regėjimui, nervų sistemos veiklai, bendram organizmo atsparumui ir ląstelių atsinaujinimui. Vitaminas B6 nepakeičiamas baltymų apykaitoje, smegenų veikloje. Jis didina atsparumą ligoms, dalyvauja kraujo gamyboje, natrio ir fosforo apykaitos reguliavime. Folinė rūgštis, dalyvaudama eritrocitų, leukocitų ir trombocitų gamyboje, puikiai reguliuoja kraujodarą ir geležies pasiskirstymą organizme. Šio B grupės vitamino trūkumas nėštumo metu gali turėti labai rimtų pasekmių.

4. Kelios riekelės arbūzo užtikrina pusę vitamino C dienos normos! Šis faktas man kelia abejonių, visada maniau, kad kivis – vienas iš didžiausių vitamino C šaltinių.

5. Arbūzų dieta padės išsivalyti organizmą nuo toksinų, akmenų ir smėlio inkstuose bei tulžies pūslėje, sustiprinti imunitetą. Taip pat tai puiki šlapimą varanti priemonė.

6. Arbūzas labai naudingas sergant podagra, artritu, ateroskleroze, gastritu, kepenų ligomis, hipertonija, anemija, širdies ydomis. Be to, tai puikus „vaistas“ visiems, turintiems polinkį į apkūnumą.

7. Iš arbūzo galima paruošti daugybę įvairiausių patiekalų. Chm… cepelinai į šį sąrašą, manau, neįeina.

8. Neįtikėtina, bet pasirodo, arbūzas ne tik vitaminų ir mikroelementų šatinis, bet ir puikiai pakelia nuotaiką. Vyrai, - prašom kiekvieną dieną pirkti po arbūzą ir nešti į namus savo antrajai pusei. Nesulauksit jokių barnių ir stresų! Svarbiausia – nepamirškite rytais išnešti šiukšlių maišo su arbūzo riekėmis :)

9. Likopeno dėka arbūzas gali išgydyti vyrų nevaisingumą. Įvertinus mokslininkų pastangas šioje srityje, kažkaip nelabai įtikinamai skamba pastarasis teiginys…

10. Viena riekelė arbūzo turi 48 kalorijas. Man tai nieko nesako :) nes jis laaabai skanus :)

11. Norėdami patikrinti, ar arbūze yra nitratų, panardinkite jo gabaliuką į vandenį. Jei vanduo nusidažys raudonai ar rausvai, nitratai „padarė“ savo darbą. Priešingu atveju – vanduo tik susidrums.

12. Egzistuoja keturkampiai arbūzai, kurių kaina siekia 300 dolerių. Koks skirtumas, kokios jie formos, skrandžiui nuo to nei šilta, nei šalta? :) O čia paskaityti ir pažiūrėti kokie gi tiek keturkampiai arbuziukai : http://news.bbc.co.uk/2/hi/asia-pacific/1390088.stm

Na, tai mamytės : geriam vandenį, valgom arbūziukus ir lepinamės šiluma :)

Gražių dienų,

Eglė <3

10. Jul 2014, 11:40

Praleidau kazka, nes skaitau visu blogus 😉 😃

10. Jul 2014, 09:13

Kaip smagu zinoti, kad jie tokie naudingi, ypac kai man dabar "arbuzu manija" 😃

09. Jul 2014, 11:56 utopija

Jei skaitote mano blogus 😀 rašiau kad apimtis ir rezultatus aprašysiu po dviejų savaičių 😀 blogus rašau į savaitę tris 😀 nenoriu kaskart lipti ant svarstyklių nes tai tampa beprotiškai dideliu spaudimu 😀 taip pat jei sekate mano straipsnius esu rašiusi kad esu po cp 😀 ir sportuoti galiu tik po pusmečio 😀 o tas pusmetis bus jau rūgpjūčio 20d. 😀 taip pat iki rūgjūčio 20d. norėčiau svorio netekti iki 55kg. kad sportuodama netekčiau dar šiek tiek ir pagražinčiau suglebusį kūną 😀 kaip minėjo krisliukas numesti 3kg. iš L perėjau į M. turėjau dvi savaites atostogų per kurias leidau sau paragauti viską 😀 ir taip išlaikiau svorį stabilų, nei numečiau nei priaugau 😀 ir grįžusi viską pradedu iš naujo 😀

Krisliukas Krisliukas 08. Jul 2014, 16:42 utopija

kad man rodos,buvo minėta,jog po cp nelabai galima sportuoti pusmetį 😉
aš iš praeitų blogų supratau,kad nukrito 3 kg, apimtys sumažėjo ,iš L dydžio rūbų pereita prie M 😉 (jei neklystu)
nuotaika puiki ir viskas gerai 😀

08. Jul 2014, 14:36

O koki rezultatai ? Ar sportuojama, ar krenta svoris, o gal dideja raumenukai ? Nesupratau kaip sekas paciai liekneti. 😀