Lieknėju su MK -

Lieknėju su MK -

15. May 2014, 13:42 motinysteveza motinysteveza

Taip taip, ši cepelinų nuotrauka neveltui! Nes praėjusią savaitę jų sukirtau net tris (ne per kartą, o per tris valgymus). Kodėl? Didesnė būtų nuodėmė, jei aš jų būčiau nevalgius. Visų pirma, juos virė mano vyras, ir būtų baisiausiai įsižeidęs, jei būčiau nevalgiusi, o antra, cepelinai mūsų namuose verdami ne dažniau nei kartą per 5 metus :D. Taigi toks sutapimas atsitiko, kai tik pradėjau laikytis dietos, vyras užsimanė jų išvirti. Bet jie buvo puikūs, nuostabūs, ačiū vyrui!

Taigi kaipgi sekėsi praėjusi savaitė?

Mityba

Be cepelinų nuodėmės dar buvo viena šeštadienį – pusryčiams – du karšti sumuštiniai (su balta kvadratine duona). Pliusas toks, kad tik 2 vietoj kokių 4. :) Daugiau jokių nuodėmių - nei vienos bandelės, nei kąsnelio pyragėlio, rūkytos dešros, ar šiaip persivalgymo. Rūkyta šoninė  gundančiai guli šaldytuve, bet liko nepaliesta.

O valgiau, sakyčiau, sveiką maistą -grūdines košes, mėsą, daržoves, į tarpus obuolys ar kivi, riešutai (karijų, lazdyno ar migdolų). Pusryčiai ir pietūs visada sotūs, o vakarienės pasitaikė, kad ir atsisakiau. Iš esmės mitybos man keisti ir nereikėjo, nes taip maitinamės visada, atsiradus vaikams. Mūsų namuose niekada nėra čipsų, colos, dešrainių, jei pica, tai naminė. Niekada negaminu mėsos patiekalų su riebiais padažais, paprasčiausiai kepu orkaitėje įpildama vandens, bet ne aliejaus. Jei pavyksta nusipirkti ekologiškos mėsos, tai ją troškinu garuose. Tereikėjo atsisakyti gausiai valgomų miltinių ir rūkytų gaminių.

Vienintelė diena, kada mūsų namuose yra maisto puota – tai sekmadienis, nes tada pasireiškia tėtis. Jis mėgėjas sukurti kulinarinius šedevrus. Tada ir pagamina „ką nors nesveiko, bet labai skanaus“. Nesveika todėl, kad suderina nesuderinamus dalykus – pavyzdžiui, mėsa ir varškė. Bet mano, manymu, tai n kartų geriau, nei koks nors pusfabrikatis su daugybe E.

Ir šiaip mano lieknėjimo moto – valgyti viską, bet su saiku. Nukrypus į šalį (turiu omeny nesveiką maistą), greitai atsitiesti ir žengti toliau. Vienkartiniai nukrypimai įtakos neturi svoriui.

Judėjimas

Buvau nusiteikus, kad mankštos neprisiversiu daryti, tai taip ir buvo. Nes namie mankšta neteikia man jokio malonumo. Bet šovė genialiai paprasta mintis. Kodėl mankštos nedaryti lauke pasivaikščiojimo metu su vaikais? Taigi nuo šio antradienio pasiėmiau šokdynę, su kuria padariau apie 200 (ne iš karto, o susumavus :))šuoliukų –o varge, kaip sunku atsiplėšti nuo žemės ir koks šlykštus jausmas, kai jauti kaip atskirai tilindžiuoja lašiniai :D. 25 pritūpimai, ir dar keletą kojų pakilnojimų. Tokia pradžia, tikiuos nuosekliai didinti šuoliukų, pritūpimų skaičių, ilginti mankštos laiką.

20140515133158-10058.jpg

Skaičiukai ir maximumai

Nuo šios savaitės susidariau tokią lentelę ir dėliosiu pliusus, kai įvykdau ką nors.

Lentelėje tokie punktai:

  • Pasivaikščiojimas lauke – 4 kartai praėjusią savaitę, norėčiau- 6.
  • Mankšta -1, norėčiau pirmosiomis savaitėmis 3 kartų (vėliau didinti).
  • Kontrastinis dušas – 5, norėčiau 7 kartų – norėčiau tokio įprasto įpročio (kaip kad dantų valymas) atsisukti šalto vandens kranelį kaskart besimaudant.
  • Purvo kaukė klubams - 1, norėčiau pirmosiomis savaitėmis 4 kartų (vėliau mažinti). Įlįsti į vonią ilgesniam laikui, man kol kas sudėtinga. Tai būtų miego sąskaita, o to miego kol kas ir taip trūksta.

Tai ar pavyks nors kažkurią savaitę įvykdyti maksimumą? :)

Rezultatai

Šį rytą svarstyklės parodė lygiai -1,5 kg lyginant su praėjusiu ketvirtadieniu. Džiuginantys :).

20140515133057-36805.jpg

20140515133006-76746.jpg

Niekada gyvenime nesu per savaitę numetusi daugiau kaip 2 kg.  O paprastai 0,5-1 kg arba išlaikomas tas pats svoris. Tikriausiai taip bus ir per šį lieknėjimą. Manau, tai pakankamai sveika.

Beje, kol kas dar nematuoju nei klubų, nei liemens apimties. Tai pradėsiu daryti vėliau, kai apkris svoris ir jis sustos.

 

Iki kito ketvirtadienio :)

Akvilė

motinysteveza motinysteveza 15. May 2014, 20:11 Zylutee

kokio tu ūgio?
(mano 171)

motinysteveza motinysteveza 15. May 2014, 19:01 sandraxa

ačiū 😀 tave taip pat 😉

motinysteveza motinysteveza 15. May 2014, 19:00

foto pasiskolinta, bet jie neprasčiau atrodė ir skanūs buvo 😀 būčiau ir aš ant sykio suvalgius 3, bet jei jau mažinu porcijas...
svoris man niekda pats nekrenta... nes aš po krūvio, mėgėja viską atstatyti saldumynais... bandau keisti įpročius...

pypse pypse 15. May 2014, 17:06

o jatus😉 rašau besišypsodama ir skubėdama tai raidyne klaidynas.

pypse pypse 15. May 2014, 17:06

Tau ir tiap svoris krist turėtų, gi tu šviežia mamytė. jopapa😀 ką čia sveriesi aks penkias minutes. aišku geria akd startuoji iš karto, nelauki gal patys tie dzinziliuojantys nukris lašinukai😀) nu blyn tas sakinys mane net prunkštelėt privertė. kai pasakei kad šokinėji pirmiausia tą ir pagalvojau😀) paskui RIEBIAI tą ir įsivaizdavau. tik prieš akis ne tavo, o mano drebučiai klibėjo😀))

ir cipakai matosi buvo skanūs😀 jei čia jų reali nuotrauka😀 tris aš kaip niekas suvalgau vienu kartu. o tu dar išskaidei..
o kaip tas purvo kaukes daryt?

15. May 2014, 14:12

Po truputį - bet sveikai 😀 O nuodėmės - kartais galima 😀

15. May 2014, 14:02

brr.. kokia foto 😃 sveikinimai su minusiuku 😀

motinysteveza motinysteveza 15. May 2014, 13:45

pavadinimą pamiršau 😀
galėtų būti " - mažos nuodėmės" 😀