Lieknejančioms :)

Lieknejančioms :)

29. May 2014, 13:23 ODISEJAaa ODISEJAaa

 

Lieknejančioms: 6 patarimai,kuriu geriau nesilaikyti

 

Nors liesų manekenių laikai negailestingai grimzta į praeitį, vaizdas veidrodyje taip labai nedžiugina, kad nusprendei lieknėti. Tik šiek tiek. Sveikai. Tačiau apie lieknėjimą nežinai praktiškai nieko. Ką daryti? Visagalis internetas visada po ranka. Įvedi vieną kitą raktažodį į googlą, ir jau turi jūrą patarimų. Internetinių bendruomenių lieknėtojos buriasi į ratelius, skaičiuoja kiekvieną numestą gramą ir - ko jau ko - patarimų viena kitai negaili. Ar visada jie teisingi? Toli gražu.

Panaršę lietuviškąjį internetą, randame patarimų - numokymų, kuriems nepritartų joks profesionalas. Nori lieknėti? Įsidėmėk:

Numokymas Nr.1

Nori rezultatų - griežtai ir intensyviai sportuok!

 Privalai atsiduoti sportui ne mažiau nei tris kartus per savaitę po pusantros valandos. Be to, kuo sunkiau, tuo geriau.

Negali prisiversti? Nusipirk abonementą į sporto klubą mažiausiai mėnesiui, o geriau - iškart pusei metų. Sumokėjusi nemažai pinigėlių, būsi priversta jį lankyti ir negalėsi teisintis nuovargiu ar nebaigtais darbais.

Negalioja. Tokį patarimą gali gauti nebent iš sporto klubų fanatikės ar sporto centro vadybininko. Nusipirkus abonementą, kilogramai patys neištirps. Reiks sąžiningai kulniuoti į klubą, minti pedalus ar šuoliuoti pagal ABBA muziką, kas po keleto savaičių atrodys baisiau už tą papildomą kilogramą.

Žinoma, sportuoti tikrai naudinga, tačiau jei visas tavo sportas buvo klaviatūros mygtukų spaudymas - nepersistenk - patirsi daugiau žalos, nei naudos. Pradėk nuo lengviausios programos. Nepagailėk pinigų asmeniniam treneriui - tegu sudaro tik tau skirtą programą. Išbandyk įvairias sporto šakas. Sportas neturi tapti tikslu numesti kilogramus. Sportuojant turi jausti malonumą, pailsinti smegenis ir gerai praleisti laiką. Nepersistenk!

Numokymas Nr. 2. Savaitgaliai - dietos priešai

Jei nori sulieknėti - be dietos neišsiversi. Kuo griežtesnė - tuo geriau. Stropiai skaičiuoti kalorijas padės darbas: užsisėdėk jame iki vėlumos, paprašyk šefo duoti papildomų darbų, savaitgaliais taip pat stenkis važiuoti į darbą (juk jame nėra šaldytuvo). Pamiršk draugus (vėl riebūs kepsniai, saldumynai, alkoholis ir t.t.). Tad savaime suprantama, kad savaitgalis - tavo geros figūros priešas. Amerikoje atlikti tyrimai rodo, kad nedarbo dienomis žmogus suvartoja daugiau kalorijų nei paprastai, tad daryk išvadas ir nepaleisk vadelių nei vienai dienai!

Netiesa. Dauguma greitų dietų tikrai veiksmingos, tačiau tik tol, kol jų laikomasi. Dieta - tai nėra NEvalgymas! Sureguliavusi savo mitybą ir rinkdamasi tik sveikus produktus pamažu pakeisi savo valgymo įpročius. Mylimiausios spurgutės pamažu praras savo žavesį, o jei vis dėlto kada jų užsimanysi... pastebėsi, kad noras nuo savaitės dienų nepriklauso.

Numokymas Nr. 3. Rinkis tik patikrintą, sveiką ir ... nuobodų maistą!

Užkabink ant šaldytuvo spyną, visą savo šeimą susodink ant duonos ir vandens. Kol kantriai laikysies dietos, visi turi tave nuoširdžiai palaikyti, tad kulinarinius šedevrus, kuriais juos lepinai, privalo užmiršti. Gamindama maistą nuolatos ragauji, o tai kvepia papildomomis kalorijomis. Venk to - negamink. Jei pagamini skaniai ir norisi pakartoti? Gamink neskaniai. Ruošk tai, ko nemėgsti, nenaudok prieskonių. Tegul būna prėsku ir nuobodu. Tuomet noras valgyti tikrai išnyks.

 

Netiesa. Jei pradėjai linksėti galvą, kad tame gal ir yra dalis tiesos, paklausk savęs, kodėl tuomet prancūzaitės tokios elegantiškos ir lieknos? Jos mėgaujasi maistu! Valgyk tai, ko nori, tačiau ribok kiekį. Be to, sveikas maistas nebūtinai turi būti neskanus. Pavartyk kulinarines knygas, tikrai gali pasigaminti gurmaniškų patiekalų iš sveikų ir naudingų sveikatai produktų. Stebink save ir aplinkinius savo kulinariniais šedevrais!

 

Numokymas Nr.4. Tavo draugės - Svarstyklės

Nusipirk svarstykles ir nuolatos sverkis: ryte, grįžus iš darbo, eidama miegoti ir t.t. Užsibrėžk norimą matyti svarstyklių rodyklės padalą ir nei per plaukelį neleisk jai kisti. Juk kas kas, o svarstyklės - tavo geriausios draugės, tikrai visada tik tiesą sakys!

Netiesa. Žinoti savo svorį yra gerai, tačiau liguistai prisiklijuoti prie svarstyklių ir suvalgius vieną sausainuką ropštis ant svarstyklių - tikrai neverta. Dienos bėgyje tavo svoris gali kisti keletu kilogramų. Ir visai nepriklausomai nuo maisto! Ryte, apie 9 valandą, žmogaus svoris būna mažiausias, tad nenustebk, jei ryte ir vakare svartyklių rodomas rezultatas nedžiugina, nors maistu nepiktnaudžiavai. Tuo labiau, kad pradėjus sportuoti, ant kūno susikaupusius riebaliukus pradeda keisti raumenys. O raumuo sveria daugiau. Tad nepamesk galvos dėl skaičiukų ir rodyklių.

Numokymas Nr.5. Valgyk tik namie

Jeinori turėti gražią figūrą, užmiršk kavinukes, restoranus ar barus: juktikrai neatsilaikysi plačiam asortimentui. Valgyk tik namie. Tikpagalvok - nueisi su kolegėmis papietauti, o jo visos užsisakys poporciją cepelinų? Tuomet neatlaikiusi prie jų prisijungsi, o tavosavaitės dietą galėsi palaidoti po spirgučių ir grietinės padažu. Tadšalin nuo pagundų!

Netiesa. Gali drąsiai lankytisrestoranuose ar kavinėse. Meniu tikrai platus, tad vietoje riebiųpatiekalų pasirink salotas, sriubą, žuvies, vištienos patiekalus arpanašiai. Neskriausk savęs. Be to, niekada nepastebėjai, kad valgydamarestorane suvalgai daug mažiau nei namuose, o jautiesi soti? Tai nėrastebuklas, tiesiog valgai lėtai, mėgaujiesi, bendrauji su kolegomis,daug lemia aplinka. Tad norint išsaugoti gražią figūrą, tikrai nereikiaužsidaryti namuose, tiesa?

Numokymas? ... Visų laikų absurdų topas Nr. 1.

Nusipirk vienu dydžiu mažesnius rūbus.

Nusipirk rūbą, apie kurį visada svajojai ir kurį įsigyti prireikė keleto mėnesių santaupų. Tačiau svarbiausia - nusipirk jį vienu dydžiu mažesnį! Tai bus puikus stimulas susirūpinti figūra, atlaikyti griežtą savaitės kefyro dietą ir pagaliau nustoti darbe kramsnoti bandeles.

Netiesa? Visiškas absurdas! Jei ir pradėsi sėkmingai mesti svorį, ir net po kurio laiko sugebėsi įsisprausti į išsvajotąjį rūbą, būtinai suveiks merfio dėsnis. Nes arba rūbelis jau bus beišeinantis iš mados, arba atrodysi su juo kaip tautinis špagatais apnarpliotas skilandis.