Lentvario dvaras ir jo prieigos

Lentvario dvaras ir jo prieigos

10. Jun 2020, 23:39 Gintarep Gintarep

Dalyvauk projekte VASAROS GIDAS 2020 ir laimėk gausybę prizų!

Lentvario dvarą mes atradome vieną pavakarę po nuotolinio darbo ir pamokų, norėjosi ne tik vaikščiojant rinkti 10 000 žingsnių, kuriuos kūno kultūros mokytojai reikia nusiųsti, bet ir plėsti akiratį.  

Nuvykę ten sužinojome, kad  ūkinius pastatus bei dvaro rūmus XIX a. viduryje pastatė grafas Juozapas Tiškevičius. Šio ansamblio, savyje jungiančio neogotikinį statinių stilių ir prancūzų kraštovaizdžio architekto Eduardo Andrė sukurtą parką, istorija mena daugybę lūžių – Pirmąjį ir Antrąjį pasaulinius karus, taip pat sovietmetį, kai dvaras ir jam priklausantys pastatai buvo atitekę Lentvario kilimų fabrikui, čia įkurdinus jo administraciją.

Dvaras buvo išsaugotas, bet kadangi Tiškevičiaus palikuonys nėra Lietuvos piliečiai, negalėjo tapti šio dvaro savininkais, kaip ir Gintaro muziejaus, esančio Palangoje. Lentvario dvaras šiuo metu panašu, kad turi savininkus, nes vyksta rekonstrukcijos darbai, lyginant kai buvom nuvykę pernai.

Nuostabiai praleidome laiką gamtos prieglobstyje, daug ko pamatėme, perskaitėme, sužinojome, o dukrelė įvykdė (viršijo) žingsnių rinkimo užduotį bei dar turėjo noro pasivažinėti netoliese įkurtoje pramogų ir laisvalaikio aikštelėje.

Maisto nesivežėme, bet kitą sykį būtinai pasiimsime, nes tam yra įrengti staliukai. Karantinui pasibaigus,manau veiks lauko kavinukė,nes jos pažymius radome. Tiesa, kas dakyvaujate lankytinų vietų žaidime - atsižymėkite čia esančią grotą. Hmmm, mums teks dar čia atvykti, nežinojome. Tik nufotkinome. 

jaldija jaldija 12. Jun 2020, 00:24

Žaviuosi jūsų energija ??