Mums prireiks:
1,5 agurkų
500 g svogūnų
300 g šviežių aitriųjų paprikų
12 lauro lapelių
Sūrymui:
75 ml vyno acto (tokio neradau nusipirkti, tai naudojau obuolių, stiprumas tas pats 6 proc.)
1 litras vandens
250 g cukraus
4 šaukštai druskos
litro vandens buvo maža, todėl šitokiam kiekiui maišiau 2 litrams
Agurkų galus nupjausčiau ir užplikinau, taip palaikiau gal apie 5-10 minučių, toliau jau nuplikintus agurkus supjausčiau griežinėliais, svogūnus supjausčiau žiedais.
Aitriąsias paprikas nuplauti, perpjauti pusiau ir išvalyti sėklas jas supjaustyti kuo smulkiau šiaudeliais. Viską sudėti į stiklainius lygiomis dalimis, ir ant viršaus sudėti lauro lapus.
Išvirti sūrymą tradiciškai, sudėti visus ingredientus į verdantį vandenį (cukrus, druska, vyno actas) ir verdančiu vandeniu užpilti agurkus, užsukti dangteliais, apversti ir užmesti rankšluosčiu, kad geriau pritrauktų.
Skanaus:)
Su meile Milda
😀 👍 🌷 🌷 🌷
aš šiek tiek kitokius su čiliuku darau ,tai ir labai skanūs ,jau visi draugai turi receptą ,man viena mamytė davė iš MK,reiks ir tokį išbandyti ,galėsiu palyginti 😀
Skanu turėtų būti 😉
jo tas taip visuųr, tik mes visad isisvaizduojam kaip bauba ta cili, bet jei su saiku labai liuks, ir skanu😀
liuks,reiktu pasigamint
as manau cili ibetkur galima det i salotas,torskes 👍
kaip skanu turėtų būt..mmmm 😀
tikrai sanau, atsidariau paziureti koks skonis zinoma jis dar keisis, bet svelnus toks ciliukas agukuose jauciasi, svogunas dar nepersieme ) bet receptas tikrai skanus😀
niam niam 😀super 😀