LEGO® DUPLO® - metas kurti!

LEGO® DUPLO® - metas kurti!

30. Mar 2021, 19:18 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Vaikystėje mes esame kaip niekad žingeidūs ir imlūs naujoms žinioms ir naujam patyrimui. Įsimename daug naujų dalykų, bet mums tai sekasi lengvai - mokomės mes ne per prievartą, o žaisdami.

Dabartiniai vaikai iš esmės turi neribotas galimybes žaisti, nes žaislų pasiūla labai didelė. Bet, mano nuomone, labai svarbu, kad žaislai būtų kokybiški. Tai yra: būtų iš saugių medžiagų, padėtų vaikui vystytis, būtų saugūs ir daugianfunkciniai.

Daugiafunkciniai žaislai - tokie, kurie lavina vaizduotę ir skatina tyrinėti ir kurti. 

LEGO® DUPLO® yra mūsų šeimos geriausias draugas. Sakau - šeimos, nes šias kaladėles mylime visi. Kai vaikai kviečia žaisti, aš labiausiai džiaugiuosi, kai einame statyti iš kaladėlių. Vaikai taip paprastai įtraukia ir kažkaip netikėtai pati tampu vaiku.

Iš Mamyčių klubo ir partnerių gavome dovanų nuostabų rinkinį  „Traktorius ir gyvūnų priežiūra". Jis papildė mūsų LEGO® DUPLO®  kolekciją ir tik išplėtė žaidimo galimybes.

Lukas, žinoma, pirmiausia griebėsi traktoriaus, nes visa technika pas mus - numeris vienas.

O kiek buvo džiaugsmo išpakavus! Ketinau rinkinį padovanoti per Velykas, tačiau dar prieš šventes šį žaidimą patebėjo, užsinorėjo ir tiesiog pareikalavo!

Surinkęs traktorių mažasis iškart į jį pasodino dėdę ir ilgai ilgai darė  „brrrrr". 

Mama, t.y., aš, padėjau jam surinkti likusias dalis. Beje, prisijungė ir vyresnis sūnus, kuris ilgą laiką LEGO DUPLO žaidimams buvo abejingas. Bet galiausiai traktoriaus prireikė ir jam. O man teko garbė kontroliuoti lygiateises dalybas ir mokyti kantrybės...  Pavyko!

Kol vyresnėlis traktoriavo ir krovė šieną, mažasis susidomėjo avytėmis!

Tokios mielos mažytės avytės, kad net man norėjosi su jomis žaisti. Lukas šaunuolis - su mama pasidalino!

O kas smagiausia, kad jis tikrai moka žaisti pats vienas ir puikiai supranta bei atskiria vaidmenis. Pvz., jo avytės žaidė slėpynių! Vieną avytę jis paslėpė gardelyje, o kita ėjo jos ieškoti. Ir vis klausė:  „o kur, o gal čia?" O kai rado, šaukė: „a va!"

Kai vienam pasidarė liūdna, Lukas įtraukė ir mane. Aš turėjau klausti, o kur avytė, o Lukas ieškojo. Tiksliau, jo avytė darė  „tep tep tep" ir ieškojo. Pavargusios avytės ėjo valgyti šienuko ir darė  „niam niam niam". Netrukus mes ėmėme traukti kitų rinkinių detales ir plėsti savo ūkį.

Fantazijai ribų nebuvo. Vyresnėlis pastatė ten visą daugiaaukštį! Galiausiai LEGO DUPLO mini figūrėlės - kaimynai surengė pikniką :)

Juk kas smagiausia yra su LEGO? Tai, kad visi rinkiniai dera tarpusavyje. Galima sukurti daug įvairių pasaulių, įvairių istorijų.

  • Dirba ne tik smulkioji motorika, bet ir vystomas erdvinis mąstymas, auginamas kūrybiškumas. Tai yra 150 proc. pasiteisinęs žaidimas, kuris naudingas įvairiapusiškai.
  • Jis sujungia šeimą bendam žaidimui,
  • Skatina kurti ir svajoti,
  • Su LEGO® DUPLO® vaikai gali išmokti ne tik statyti, bet žaisti vaidmenų žaidumus, perkelti savo emocijas į žaislus, mokytis empatijos.
  • Ir, galų gale, elementariai - mokytis naujų žodžių, skaičių, spalvų.

Bet apie tai papasakosiu kituose įrašuose. Idėjų turiu tiek daug, kad į vieną tekstą nesurašysi!

Už galimybę išbandyti naują rinkinį ir smagias akimirkas žaidžiant mes visi dėkojame Mamyčių klubui ir rėmėjams!