Lauros komentaras apie " SCHWARZKOPF ESSENCE ULTIME Biotin+Volume" šampūną

Lauros komentaras apie " SCHWARZKOPF ESSENCE ULTIME Biotin+Volume" šampūną

11. Apr 2014, 00:09 zvirblislaura zvirblislaura

Sudėtis: Aqua · Sodium Laureth Sulfate · Cocamidopropyl Betaine · Sodium Chloride  · Hydrolyzed Pearl · Biotin · Nymphaea Alba Root Ex tract · Panthenol · Cocodimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Keratin · Hydrolyzed Keratin · Maris Sal · Simmondsia Chinensis Seed Oil · Disodium Cocoamphodiacetate · Sodium Benzoate · Citric Acid · Parfum · Cocamide MEA · PEG-7 Glyceryl Cocoate · Polyquaternium-10 · Propylene Glycol ·PEG-40 Hydrogenated Castor Oil · Glycerin · Hexyl Cinnamal · Linalool ·Sorbitol · Limonene · Benzyl Salicylate · Phenoxyethanol

Susirūpinimą keliančios medžiagos:

Sodium Laureth Sulfate - dirginanti medžiaga, sausina odą ir plaukus, gali būti užteršta kancerogenu 1,4-dioksanu. Šampūne naudojama, nes suteikia priemonei putojimą.

Cocamidopropyl Betaine - taip pat dirginanti medžiaga, siejama su alergijomis ir kontaktiniu dermatitu. 

Parfum - neaišku kas naudojama kaip kvapikliai, jei sintetinės medžiagos tikėtini ftalatai, kurie neigiamai veikia vaisingumą, endokrininę sistemą, gali būti kancerogenai.

PEG-7 - gali būti taršos kancerogeninėmis medžiagomis šaltinis.

Glyceryl Cocoate - dirginanti medžiaga.

PEG-40 Hydrogenated Castor Oil - gali būti produkto taršos kancerogeninėmis medžiagomis (etileno oksidu ir 1,4-dioksasnu) šaltinis.

Hexyl Cinnamal · Linalool - alergizuojančios kvapiosios medžiagos.

Benzyl Salicylate - įtariamas endokrininės sistemos ardymu.

Phenoxyethanol - dirginanti medžiaga, naudojama kaip konservantas. Yra tyrimų įrodančių toksiškumą.

Glicerinas, nors ir nepriklauso su ilgalaikiu neigiamu poveikiu siejamoms medžiagoms, tačiau kaip minėjau ankstesniuose komentaruose išsamiau, linkęs sausinti odą.

Taigi sudėtyje 20 medžiagų ir pusė iš jų man nepatinka :) Liūdniausia, kad beveik visos susirūpinimą keliančios medžiagos yra tik pagalbinės: SLS - suteikia putojimą, kvapai - kodėl jie dedami į produktus, nors ir yra gana rizikingi, kuo daugiau galvoju, tuo man neaiškiau...tikrai išgyventume su bekvapiais produktais..., benzyl salicilate - UV filtras, kiek suprantu, šiame produkte jis naudojamas ne siekiant apsaugoti plaukus nuo UV spindulių, o prailginti šampūno laikymo ir transportavimo laiką, phenoxyethanol - konservantas.

Palyginimui, šampūno, kuriame nėra susirūpinimą keliančių medžiagų, sudėtis.

Sudedamosios dalys: rozmarinų vanduo/hidrolatas, nejoniniai ir amfoteriniai putokliai iš kokosų ir cukraus ruošinių, išgrynintas vanduo, moringų sėklų ekstraktas, augalinis glicerinas, glikogenas iš jūros dumblių, nerafinuotas alyvuogių aliejus, manitolis, gliutaminė rūgštis, koralmedžių žievės ekstraktas, sausmedžių žiedų ekstraktas — natūrali antibakterinė medžiaga, grynas ir natūralus vitaminas E, citrinų rūgštis, kvapiklis iš natūralių eterinių aliejų. 

Kadangi jis beveik neputoja - reikia ilgiau trinti juo plaukus. Vienintėlis nepatogumas mano manymu :)