Lauros komentaras apie "Nivea" dieninį kremą nuo raukšlių

Lauros komentaras apie "Nivea" dieninį kremą nuo raukšlių

11. Mar 2014, 02:23 zvirblislaura zvirblislaura

Kompanija pristato šį kremą kaip gryną ir natūralų. Ženklelis nurodantis, kad 95% sudedamųjų dalių natūralios - pačios kompanijos. Taigi pažiūrėkime, kas tie likę 5%. 

SudėtisAqua, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Hydrogenated Vegetable Oil, Alcohol Denat., Caprylic/Capric Triglyceride, Glyceryl Stearate Citrate, Hydrogenated Coco-Glycerides, Methylpropanediol, Octyldodecanol, Dicaprylyl Ether, Glyceryl Stearate, Arctium Lappa Fruit Extract, Argania Spinosa Kernel Oil, Tocopherol, Tocopheryl Acetate, Sodium Carbomer, Xanthan Gum, Phenoxyethanol, 1,2-Hexanediol, Methylisothiazolinone, Linalool, Limonene, Citronellol, Benzyl Alcohol, Butylphenyl Methylpropional, Alpha-Isomethyl Ionone, Geraniol, Parfum.

Susirūpinimą keliančios medžiagos: 

Phenoxyethanol -dirginanti, yra įrodymų dėl toksiškumo.

Methylisothiazolinone - dirginanti, alergizuojanti, yra tyrimų įrodančių, kad ši medžiaga neurotoksiška. (Ši medžiaga tai konservatas, naudojamas vietoj parabenų.)

Benzyl Alcohol - alergenas.

Butylphenyl Methylpropional - patvari ir linkusi kauptis gyvuosiuose organizmuose medžiaga, alergenas, iššaukia kontaktinį dermatitą. Įtariama, kad gali būti endokrininę sistemą ardanti medžiaga. (Naudojama kaip kvapas, nemalonaus kvapo maskavimui.)

Alpha-Isomethyl Ionone - alergenas, neigiamai veikia imuninę sistemą.

Geraniol  - alergenas, neigiamai veikia imuninę sistemą.

Parfum - neradau informacijos kokie kvapai naudojami, gali būti tarša ftalatais (toksiški, kenkia vaisingumui, alergizuoja, imunitetą silpnina ir kt.).

Glicerinas ir denatūruotas alkoholis sausina odą, nors ir nepriskiriamas prie susirūpinimą keliančių medžiagų.

Linalool, Limonene, Citronellol - taip pat gali alergizuot ir nesvarbu, kad šie kvapai gali būti iš natūralių šaltinių.

Aš šio kremo nesirinkčiau pirmiausia dėl netikusio konservantų parinkimo ir dėl didelio kvapų kiekio.

Beje, kosmetikos sudėtį visuomet rasite ant išorinės kosmetikos priemonės pakuotės (tai privalu nurodyti visoms kosmetikos priemonėms visoje Europos Sąjungoje - Lietuvoje, Lenkijoje, Prancūzijoje ir kt.). Taigi jei kremas jau įsigytas ir naudojamas, o pardavimui buvo supakuotas į popierinę dėžutę - ingredientai buvo surašyti būtent ant dėžutės. Savanoriškai gamintojas gali surašyt ingredientus ir ant vidinės pakuotės. Tuomet dažniausiai rasite suktą rodyklę, kuri nurodo, kad etiketė atklijuojama ir papildomą informacija pateikta kitoje lipnios etiketės pusėje.

 

20140305074145-77001.jpg


11. Mar 2014, 19:22

tas nivea melynoj dezutej universalus ir atseit viskam.ar gali buti universalus kremas? man jis nepatinka nes mano oda riebi o nuo kremo dar riebesne pasydaro

Krisliukas Krisliukas 11. Mar 2014, 08:54

Laura, gal gali prie progos pakomentuoti apie paprastą Nivea kremą mėlynoj pakuotėj - apvalioj dėžutėj 😉
gal nuskambės įdomiai,bet mano oda yra l.alergiška,tad ne bet kokie kremai tinka..aliejukai tiko kurį laiką,bet jau nebe ☹ vienintelis kremas,kuris sutvarko man visus spuogelius ir žiemą šerpetojimus yra būtent tas Nivea mėlynoj apvalioj dėžutėj
tad man l.keista,jis juk toks nebrangus,atrodo,kas ten gero gali būt,bet mano odai jis l.patinka 😀