Lauros komentaras apie "Margarita ekologiška" vaikišką šampūną

Lauros komentaras apie "Margarita ekologiška" vaikišką šampūną

12. Mar 2014, 10:36 zvirblislaura zvirblislaura

Kadangi vėl gavau klausimą apie Margaritos produktą ir jau esu šią kosmetiką tyrinėjusi, atsakau pirmiausia apie ją. Šįkart vaikiškas šampūnas.

SUDĖTIS: Aqua*, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract**, Coco Glucoside*, Sodium Cocoyl Glutamate*, Glyceryl Oleate*, Glycerin*, Hydrolyzed Wheat Protein*, Gluconolactone*, Sodium Benzoate*, Calcium Gluconate*, Xanthan Gum*, Citric Acid, Polyquaternium-10, Parfum.
* - 99,3% ingredientų - ECOCERT, natūralios prigimties. ** - 83,3% augalinių komponentų organinės kilmės.

Tikrai geras  produktas, nėra nei vienos susirūpinimą keliančios medžiagos. Prikibčiau tik prie kvapiųjų medžiagų (Parfum) - jos nepažymėtos, kad yra iš natūralių šaltinių. Tačiau, kadangi yra nuoroda į ECOCERT ir gamintojas gana nemažai informacijos apie gamybos principus pateikia savo tinklapyje, tikiu, kad ftalatų šiame produkte nebus. Nors man, kaip naudotojai, būtų idealu jei gamintojas sintetiniais kvapais negadintų gero produkto. 

Taip pat esu rašiusi ankstesniuose komentaruose apie gliceriną, kad iš principo jis skatina odos išsausėjimą, taigi savo vaikam naudoju šampūną, kurio sudėtyje nėra glicerino.

Nuoroda į organinės kilmės sudedamasias dalis reiškia, kad  pažymetoms natūralioms sudėtinėms dalims užauginti nebuvo naudojami pavojingi chemikalai (pesticidai, herbicidai, trąšos ir pan.).  Kadangi natūralumu yra spekuliuojama, nuoroda į organines sudedamasias dalis leidžia suprasti, kad šių augalų auginimas buvo kontroliuojamas - gamintojas savavališkai negali užsidėti tokios žymos. Pati sau nesu atsakiusi iki galo į klausimą - ar tikrai tai patikimiau 100%, ir kaip vykdoma kontrolė Lietuvoje? Taigi jei produktas kainuoja panašiai, renkuosi tą, kuriame pateikta nuoroda į organinės kilmės ingredientus, jei pvz. šampūno kaina kosminė vien dėl užrašo "organinis" - nešvaistau pinigų. 

 

20140305074145-77001.jpg