Lauros komentaras apie "Margarita ekologiška" dušo želė

Lauros komentaras apie "Margarita ekologiška" dušo želė

07. Mar 2014, 01:22 zvirblislaura zvirblislaura

SUDĖTIS: Aqua*, Sodium Coco-Sulfate*, Coco Glucoside*, Glyceryl Oleate*, Glycerin*, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract*, Sodium Chloride, Citric Acid, Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Extract*, Linum Usitatissimum (Linseed) Seed Extract*, Parfum* (Limonene, Linalool), Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Disodium EDTA.


* - 95 % ECOCERT ar natūralios prigimties komponentų.

Nėra prie ko prikibti :) Na gal sudėtyje esančios medžiagos Sodium Benzoate ir Potassium Sorbate kai kuriuose šaltiniuose nurodomos kaip "reikalaujančios papildomų tyrimų". Tačiau mano nuomone, jos nėra kenksmingos ar galinčios kauptis organizme. Taigi pateisinu jų naudojimą.

Taip pat jei esate alergiški, atkreipkit dėmesį, nors ir iš natūralių šaltinių, tačiau naudojami alergizuojantys kvapai - Limonene ir Linalool.

Štai kaip skiriasi sudėtis nuo anksčiau aprašytojo to paties gamintojo analogiško produkto. Tai parodo, kad gamintojas apeliuodamas pavadinime į tokius dalykus kaip pienas, medus, šaltalankiai ir pan. sudeda krūvą kitokių junginių, kurie neturi nieko bendra su natūralumu ir apgauna patiklų pirkėją. Nesakau, kad ši kosmetika labai prasta ir jos reiktų vengti, tačiau siūlau neapsigauti ir visuomet atsiversti kitą pakuotės pusę bei žvilgtelėti į ingredientų sąrašą. Sąžiningai sakau - tai įpročio reikalas :)

Jei pastebėjote, prie ekologiškos linijos gaminių yra nuoroda į ECOCERT. Trumpai apie šį ekoženklą. 

  • Žymi organinį produktą. Ženklelis suteikiamas jei produkte yra  daugiau nei 5% natūralių medžiagų, kurios užaugintos laikantis griežtų reikalavimų. Kadangi skaičiuojamas ir vanduo, esantis gaminio sudėtyje (jo dažniausiai būna 50-60%), nustatytieji 5% nėra mažai. Be to norint rašyti šį ženklelį 95% gaminio sudėties turi sudaryti natūralūs ingredientai.
  • Nenaudojami genetiškai modifikuoti produktai, parabenai, fenoksietanolis, cheminės medžiagos susintetintos iš naftos.
  • Peržiūrimas visas gamybos ciklas, nustatyti kriterijai, pagal kuriuos sprendžiama ar palankus aplinkai.
  • Produktai turi būti biodegraduojantys.

Taigi siūlau įsidėmėti šį ženklelį.

Nuotrauka iš http://www.biok.lt/margarita-ekologiska-duso-zele