Lauros komentaras apie "Bodyshop" braškių sviestinį kūno kremą

Lauros komentaras apie "Bodyshop" braškių sviestinį kūno kremą

07. Mar 2014, 23:20 zvirblislaura zvirblislaura

Sulaukiau kelių mamų klausimo apie kompanijos Bodyshop kosmetiką. Pirmiausia panagrinėkime vieną priemonę pavyzdžiui braškių sviestinį kūno kremą.

SudėtisAqua (Water) (Solvent/Diluent), Butyrospermum parkii (Shea Butter) (Emollient), Cyclomethicone (Emollient), Glycerin (Humectant), Theobroma cacao (Cocoa Butter) (Emollient), Glyceryl Stearate (Emulsifier), PEG-100 Stearate (Surfactant), Cetearyl Alcohol (Emulsifier), Lanolin Alcohol (Stabiliser/Emollient), Phenoxyethanol (Preservative), Parfum (Fragrance), Methylparaben (Preservative), Fragaria ananassa (Natural Additive), Propylparaben (Preservative), Xanthan Gum (Viscosity Modifier), Tocopherol (Antioxidant), Benzyl Alcohol (Preservative), Disodium EDTA (Chelating Agent), Fragaria chiloensis (Strawberry Seed Oil) (Natural Additive), Limonene (Fragrance Ingredient), Sodium Hydroxide (pH Adjuster), Cinnamal (Fragrance Ingredient), Rosmarinus officinalis (Natural Additive), Linalool (Fragrance Ingredient), Citral (Fragrance Ingredient), Caramel (Colour), CI 14700 (Colour).

Pirmiausia krinta į akis, kad prie sudedamųjų dalių paminėtos jų funkcijos. Smagu. Tačiau ingredientų virš 20...Hm pažiūrėkim kiek konservantų? Net 4. Kiek kvapiklių? Net 4. Dažikliai - 2. Visos šios sudedamosios dalys (iš viso 10) jūsų odos nei drėkina, nei minkština, nei švelnina... 

Taigi, susirūpinimą keliantys ingredientai: 

PEG-100 Stearate - gali būti produkto taršos kancerogeninėmis ir endokrininę sistemą ardančiomis medžiagomis Ethylene oxide ar 1,4-dioxane šaltinis.

Lanolin Alcohol - yra įrodymų apie toksiškumą, alergizuojantis.

Phenoxyethanol - dirginantis odą, yra įrodymų apie toksiškumą.

Parfum - neaišku kas naudojama kaip kvapikliai, jei sintetinės medžiagos tikėtini ftalatai, kurie neigiamai veikia vaisingumą, endokrininę sistemą, gali būti kancerogenai.

Methylparaben - įtariama endokrininės sistemos pažeidimu.

Propylparaben - endokrininę sistemą ardanti medžiaga, kai kuriose ES valstybėse uždrausta naudoti vaikų kosmetikoje.

Benzyl Alcohol - toksiškas.

Limonene, Cinnamal, Linalool, Citral - reiktų atkreipti dėmesį alergiškiems žmonėms, kadangi šios medžiagos įtrauktos į oficialų alergenų sąrašą. 

Taip pat apie gliceriną. Jis nėra laikomas kenksminga medžiaga pagal tuos kriterijus, kad jis nesikaupia organizme, nėra toksiškas ar patvarus. Tačiau teko išgirsti kosmetologų nuomonę (ir aš jai pritariu), kad glicerinas - cheminiai riebalų ir vandens junginiai, kuriuose vanduo suskaido riebalus į smulkius komponentus, sukelia odos dehidrataciją, nes esant oro drėgmei žemesnei nei 65-70% „ištraukia" drėgmę iš gilesnių odos sluoksnių į paviršių vietoj to, kad imtų ją iš oro, tuo būdu didina gilesnių epidermio sluoksnių perdžiūvimą. Todėl rezultate daro sausą odą sausesne. 

Išvada: geras pagrindas, sviestmedžių aliejus ir kakavos sviesta sugadintas prastais sintetiniais konservantais. Kam glicerinas, jei minetosios natūralios medžiagos ir pasižymi odos drėgmės palaikymu, švelninimu. Aš tokio kremo nepirkčiau.

Trumpai apie pačią Bodyshop kompaniją:

Labai daug dėmesio skiriama kompanijos reklamai, sukuriamas natūralios kosmetikos įvaizdis. Tačiau iš tikrųjų kosmetikos priemonės tik papildytos vienu ar keliais natūraliais ingredientais. Jokių sertifikuotų ženklų produktai neturi. 

Bodyshop tinklapy teigiama "Pirkdami žaliavą iš bendruomenių mes vadovaujamės sąžiningos prekybos principais, todėl naudą gaunate ir Jūs ir bendruomenės. Mes nebandome kosmetikos gaminių su gyvūnais. Mes vykdome įkvėpiančias socialines kampanijas ir kiekviename žingsnyje pirmiausiai galvojame apie žmones, gyvūnus ir mūsų planetą." Tačiau apie cheminių medžiagų atsakingą naudojimą ir realius žingsnius, kai gamintojas atsisako naudoti tarkim endokrininę sistemą ardančias arba toksiškas medžiagas - neužsimenama nei žodeliu. Ir dažname produkte yra ne viena tokias neigiamas savybes turinti medžiaga, o vidutiniškai 4-5. 

pypse pypse 08. Mar 2014, 09:14

pabaik,nes ko negausi su kremu,gausi su desra