Lauros komentaras apie "Basalis Clinic" kremą

Lauros komentaras apie "Basalis Clinic" kremą

18. Mar 2014, 09:54 zvirblislaura zvirblislaura

Rasa klausia apie Lietuvišką kremą Basalis Clinic, kurį gydytoja paskyrė jos dukrytei bėrimų, panašių į dermatitą gydymui ir kuris per savaitę padėjo pašalinti odos bėdeles.

Sudėtis: Aqua, Liquid paraffin, Vaseline, Stearic acid, Glyceryl monostearate, Carbomer, Triethanolamine, Phenoxyethanol.

Susirūpinimą keliančios medžiagos:

Paraffinum Liquidum (ingredientas Vaseline taip pat nurodo tuos pačius junginius, pagal INCI nomenklatūrą, jis neišskiriamas, neaišku kodėl gamintojas jį įrašė atskirai) - naftos produktas, organizme nesuskaidomas, kaupiasi plaučiuose, kepenyse ir limfmazgiuose.

Yra dvi kardinaliai skirtingos nuomonės apie šį ingredientą bei moksliniai straipsniai pagrindžiantys abi nuomones - kad jo reik vengti ir kad jis labai puikus :) Aš surašiau šalia savybes, kurios man yra kaip argumentas vengti šio ingrediento šiandien, kol nepriklausomi mokslininkai nepaskelbė tai paneigiančių tyrimų rezultatų. Abi pusės sutaria, kad Paraffinum Liquidum pasunkina kitų sudedamųjų dalių pasisavinimą, užkimšdamas odos poras.

Triethanolamine - gali būti taršos kancerogeninėmis ir toksiškomis medžiagomis - nitrozaminais, šaltinis.

Phenoxyethanol - dirginanti medžiaga, naudojama kaip konservantas. Yra tyrimų įrodančių toksiškumą.

Pagrindinė sudedamoji dalis, mineraliniai aliejai, suteikia laikiną odos minkštinimą, riebalinimą, tačiau pastebėta, kad ilgainiui užsuka ratą, kuomet oda vis labiau sausėja ir ją reikia tepti ir tepti kremais...  Yra nuomonė, kad natūralūs aliejai netinka į alergijas linkusiai odai, tai nėra visiškai tiesa, tiesiog reikia atidžiau parinkti, kadangi reikia nustatyti kokie aliejai odos nedirgina. Vienas universaliausių - kakavos, sviestmedžio. Geriausia pasitarti su natūraliais aliejais prekiaujančių parduotuvių konsultantais :)