Norėčiau visoms mamytėms pasiūlyti folijoje keptą lašišą su balto vyno padažu.
Mums reikės 2-3 porcijoms:
300-400 g lašišos
krapų
pipirų
druskos
citrinos.
Padažui:
0,5l pieno
50g sviesto
50g miltų
50 ml balto vyno
Pirmiausia pagal skonį druska, pipirais ir krapais apvoliojame lašišą. Sudedame į foliją ir užspaudžiame citrinų sultimis. Dedame į orkaitę ir kepame apie valandą 180-200 laipsnių temperatūroje.
{pic:1}
Tuo metu gaminame padažą. Užverdame pieną. Atskirame dubenėlyje sumaišome ištirpintą sviestą su miltais.
{pic:2}
Vientisą miltų ir sviesto masę dedame į įkaitintą pieną. Kai padažas sutirštės, įpilame vyną. Jei norite, galite į padažą irgi įberti žiupsnelį krapų. Jie irgi suteikia malonų kvapą ir skonį.
{pic:3}
Orkaitėje kepta lašiša skaniausia su bulvių koše. Jei neturite balto vyno, jo galite ir nedėti.
{pic:4}
Skanaus!
Solveiga Jurčiukonienė
Jau taip įsijautusi 😃 👍
oi geras cia😀
As kazkada kavinej esu gavusi puszale lasisa tai nuo to laiko kepu ilgai kad buciau tikra kad gerai iskepe.O siaip mamytes ziurekit jei iskepe po 40-50 minuciu - imkit lauk😀
labai megstu lasisa, as taip kepu wisa zuwy, nepjaustyta, bet ir man kazkaip idomiai pasirode, kad taip ilgai kepti reikia.as wisa zuwi kepu 30-40min., o cia gabaliukai..
ar tikrai tiek ilgai reikia kepti zuvi?juk jai uztenka 20min
skanumėlis 😉
Mamytei Dovilee del vyno vaikui nepergyvenkit nes visi laipsniai isgaruoja uzvirus padazui.Taigi galite drasiai jai duoti lasisa su padazu.
☹ o kur mano nuotraukyte dingo kodel jos nerodo ☹
hmm labai skanu turetu buti, tik vat gaila pas mus seimoj viena as ir bevalgau zuvi 😛
Hm, gardu turėtų būti 😛
as daznai darau lasisa, va toki padaziuka tik reikes pabandyti...
nebandziau dar lasisos
Mėgstu lašišą, tik paprastai kepu trumpiau, ne valandą. O padažiuko receptą būtinai išbandysiu, ačiū😀
oi mano seimyna , labai megsta lasisa , tik kartais nepataikau gerai ismarinuoti , pabandziusi si recepta , laizemes pirstus , tikrai labai skanu , labai geras receptas.
skaniai atrodo zuvyte😀
mmmm... skaniai atrodo o maniske labai megsta lasisa, tik kazin kaip del vyno ? vaikui juk negalima 😀)) o jei nepilciau jo? 😀
būtinai išbandysiu šį receptą.seniai norėjau kažką pagaminti iš lašišos.ačiū už receptą