ŠIANDIEN BAIGSIS: Laimėk knygą "Sportuojančių moterų mityba"!

ŠIANDIEN BAIGSIS: Laimėk knygą "Sportuojančių moterų mityba"!

11. Sep 2014, 00:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Leidykla „Briedis“  (www.briedis.eu) pristato antrą serijos „Bėgimo enciklopedija“ knygą „Sportuojančių moterų mityba“, kurią norime padovanoti vienai "Mamyčių klubo" narei, kuri perskaitys ir pasidalins atsiliepimais.

Sportuojančioms moterims reikia ne tik bendros informacijos apie mitybą – subalansavusios valgymo įpročius jos gali pagerinti fizinę savo formą, sutrumpinti atsigavimo po treniruočių laiką ir pasiekti geresnių rezultatų. Reguliariai sportuojančios moterys  gali būti linkusios į tam tikrus sveikatos sutrikimus, kuriems galima užkirsti kelią arba sušvelninti pritaikius tinkamą mitybą.

„Sportuojančių moterų mityba“ – naudinga knyga visoms sportuojančioms moterims: ji tinka ir nuolatinėms sporto klubų lankytojoms, taip pat reguliariai sportuojančioms moterims, ir profesionalėms. Čia patariama, kaip esant bet kokios fizinės formos pasiekti geriausių rezultatų.

Remdamasi naujausių mokslinių tyrimų duomenimis ir pritaikydama juos fiziškai aktyvios moters mitybos poreikiams, Anita Bean pateikia naudingos informacijos ir praktinių patarimų įvairiais klausimais: apie kūno įvaizdį, sveikus kaulus, mitybos poreikius, kūno svorio mažinimą ir didinimą, geležies stoką ir sportininkių mažakraujystę, treniruotes ir mėnesinių ciklą, treniruotes per nėštumą.

El.knygyne www.briedis.eu knygas galite įsigyti leidėjo kainomis!

O mes kviečiame pakomentuoti - KAIP VERTINATE SAVO MITYBĄ IR KĄ NORĖTUMĖTE JOJE PAKEISTI - ir originaliausio atsakymo autorei rugsėjo 11 dieną padovanosime šią knygą!

11. Sep 2014, 15:14

Mano mityba yra chaotiška. Valgau viską ir įvairiai ir žinau, kad daugelis mano patiekalų yra nesuderinti. Puikiai žinau, kad vien sporto nepakanka, kad savijauta būtų puiki, bet reikia atkriepti dėmesį ir į mitybą, bet tam vis pritrūksta laiko, o gal tiksliau noro 😀 arba gero spyrio iš pašalies 😀 Aš už aktyvų gyvenimo būdą ir skanų maistą 😀

Krisliukas Krisliukas 11. Sep 2014, 11:18

Mano mityba yra nuobodi.. visiškai neturiu fantazijos ką čia naudingo ir gero pagaminti. O gal truputį ir pritingiu ieškoti (nors retkarčiais užplūdus įkvėpimui internete randu šiokių tokių perliukų).
Jau n metų pusryčiai mano yra tokie: kava + bananas, tada sporto klubas, tada grįžus omletas su daržovėmis,kiaušinienė su daržovėmis ar virti kiaušiniai. Pietums sriuba ar šiaip koks užkandėlis, vaisiai, o vakarienei kažkas iš bulvių arba mėsos.
Miltinių patiekalų nemėgstu ir negaminu.
Kadangi sportuoju, tai stengiuos į savo kūną nekimšti šlamšto. Nors savaitgaliais pasitaiko visko 😉
Tad iš tikrųjų labai norėčiau paįvairinti savo mitybą. Nes pastebėjau,kad intensyviau pasportavus nusilpsta imunitetas ir prikimba visokios peršalimo ligos.

InetaBu InetaBu 10. Sep 2014, 13:17

Esu iš žmogeliukų, kuri labai domisi sveiku gyvenimo būdu, aktyviai sportuoju nuo neatmenamų laikų. Sportavau prieš laukimąsi, per ir dabar tęsiu aktyvų gyvenimo būdą. Mano vienas pagrindinių principų, kurio nepamyniau ir laukdamasi - neužkandžiauti. Manau, kad tvarkingas ir kasdien tuo pačiu metu sudėliotas valgymas - mūsų sveikatos, energijos užtaisas. Tikrai manau, kad galima sureguliuoti mitybą ir pačioms, tik reikia daug valios 😀Asmeniškai mano pusryčiai visada būna vienodi - jogurtas, juoda ruginė duona, sūris, Pu erh arbata. Pietus stengiuosi kasdien valgyti vis kitokius, po jų leidžiu sau suvalgyti ar pyrago gabaliuką, ar avižinių sausainių, ar šokolado. Tai ir yra mano didžiausia silpnybė...popietinė kava ir saldumynai, bet žiūriu, kiek suvalgau. Vakare aš valgau vaisius arba daržoves, dievinu obuoliukus 😀 O jie stiprina atsparumą, valo žarnyną, turi daug vitamino C. Jei žinau, kad vakare reiks sunkiau valgyti, pietums renkuosi tik vaisius. Kaip ten bebūtų - žinau viena - kiek suvalgai, tiek turi pajudėti. Tad po sotesnio maisto tvarkausi namus, einu į lauką su vaikučiu, kasryt bėgioju ir savijauta nuostabi. Labai padeda ir optimizmas, savęs skatinimas, mokau vyrą tvarkingai valgyti ir rezultatas - pagerėjusi savijauta, žvalumas. Neskaitau maisto etikečių aklai, dažnai darau viską pagal nuojautą, kaip man atrodo. Namuose gaminti mėgstu ir stengiuosi kasdien, bet darau viską sveikiau, aišku, teorinių žinių norėtųsi ir daugiau, nes esu sportuojantis žmogus, ne tik bėgioju, lankau treniru0tes sporto klube kelis kartus per savaitę. Tad žinau, kad reiktų daugiau pasidomėti, kaip ją paįvairinti 😀
O visoms norėčiau palinkėti energijos, o jei suvalgome saldumyną...žinokite, kad gyvename vieną kartą...ir reikia kartais pasilepinti, tik po to nesmerkti ir nebarti...visi mes turime silpnybių 😀

09. Sep 2014, 23:11

Sunku apibudinti man savo mityba. Sportuoju 4-5kartus per savaite ir atrodo zinau kaip derinti vienus ar kitus produktus. Per 8 menesius numeciau 30 kilogramu,derindama sporta su mityba. Juk visos zinome,kad 80proc rezultato priklauso nuo to ka valgome. Dukryte irgi pratinu prie sveikos mitybos ir kol kas sekasi visai neblogai. Mazoji megsta visas darzoves, ypac zirnius kuriuose gausu baltymu (o man su baltymu vartojimu isvis prastai, nes nezinau is kur ju gauti,kai daug ko nemegstu kur ju yra). Nezinau kodel,bet jau kelias dienas jauciu,kad nenoriu nieko, nes pritrukau ideju ka naujo bei sveiko galeciau suvalgyti. Bandziau viena diena gerti tik skyscius. Tikejausi,kad kita ryta jau zinosiu ko noriu valgyti,bet deja noras neatsirado. Vis bandau ieskoti nauju receptu,nauju patarimu kaip nesustoti ir siekti savo tikslo. Ir pagaliau pradeti ieskoti sukneliu vestuvems bei krikstynoms. Juk taip norisi atrodyti graziai ir rinktis suknele,o ne maisa.

pypse pypse 07. Sep 2014, 10:56

Mano mityba - tai ką randu šaldytuve arba tai, kas lieka vaiko lėkštėje. Laimei, dažniausiai joje lieka pomidoriukai ar salotos lapas. Man trūksta fantazijos šaldytuve rastus produktus paversti skaniu sveikuoliu. Dažnai valgau jogurtą, pasukas su grūdais, varškę, košes, salotas, mėsą, nenaudoju druskos, jokių greitukų iš kameros ar dešrelių, maisto antrą kartą dažniausiai nebešildau, o vis tiek mano pusryčių, pietų, vakarienės, o tuo labiau naktipiečių meniu nesuteikia nei energijos, nei pasitenkinimo kaip skaniai ir sveikai pavalgiau.
Ir apskritai, artėjant valgymo metui pradedu nervintis. Kas sugalvojo, kad žmonėms reikia tiek daug kartų per dieną valgyti? Pagaminti dar sugebėčiau, bet sugalvoti ką, mane varo iš proto. Išmėginau susidaryti savaitės valgiaraščius (ohoho kiek tai laiko truko...), iš eilės gaminti patiekalus iš receptų knygos (kol šaldytuve pasidarė eilutė indelių su vieną kartą panaudotais produktais ir produktėliais), svarsčiau gal visai nevalgyti, bet gi kažkas žmogų sutvėrė su amžinu maisto poreikiu. Gaminti tenka. Ir net ne dėl vaikų. Aš pati baisiai (tiktų netgi žodis žiauriai) mėgstu valgyti.
Ar yra išeitis? Prašau, duokite man instrukciją. Ačiū.

06. Sep 2014, 10:58

Savo mitybą vertinu blogai, nes nėra suderinamumo. Nors visai neseniai buvau pradėjusi reguliuoti tą chaosą, laikytis "tinka-netinka" kartu principo, bet pagrindinis informacijos šaltinis buvo ir tebėra internetas. Tad stengiaus "ale sveikai maitintis", pradėjau sportuot ir taip "atlaikiau" savaitę, ir tikrai pasijaučiau lengviau, pagerėjo virškinimas, bet... Perdegiau dėl NEŽINOJIMO ir pasimetimo kas yra kas, nes kaip sakoma kuo giliau į mišką, tuo daugiau medžių, tad visagalio interneto lobynai ėmė klaidinti ir iš gausybės info pasidarė nebeaišku kas gerai, o ką darau blogai, tad dėl to pasimetimo vėl paslydau ir valgiau daugiau nei reikia, savijauta pasidarė kaip nuolat išsipūtusio baliono, apsivalgymai, neaiškus saldumynų potraukis, savigrauža, pyktis ant savęs, kad nesugebu atsirinkti kas tinkamiausia.
Liko tik keli įpročiai - vandens gėrimas ir sėlenų, sėmenų vartojimas, bet žarnyne vistiek nuolatinis pilnumo jausmas. Po truputį vėl stengiuos save suimti, nes nuo mano įpročių mityboje, priklauso ir šeimyniškių įpročiai, tad jaučiuos atsakinga ne tik už savo mitybą, bet ir šeimos.
Norisi laikytis sveikos, subalansuotos mitybos principų, kad kryžkelėj visad rasčiau atsakymą ir tai taptų gyvenimo būdu. Aktualu kaip mitybą papildyti, kad sportuojant netrūktų jėgų, nes buvau "perdegus" kaip minėjau, per intensyviai ėmiausi, skaudėjo viską, alkis buvo žvėriškas, vadinasi kažkur dariau klaidas, kurių naujoj pradžioj norėčiau išvengti.
Nenoriu vien morkytes ar salotų lapus valgyti, o suvokti kaip valgyti 😀

Gerda_M Gerda_M 05. Sep 2014, 17:35

mano mityba pastaruoju metu labai pagerėjusi. Jei iki nėštumo leidau sau užkandžiauti šaldytomis picomis ar neaiškiais submarinais, tai dabar tokius dalykus sumažinau iki minimumo.
Kiekvieną rytą negaliu atsisakyti įpročio valgyti sumuštinius. Tiesa, juos dabar valgau sveikus, ant grūdinės duonos ir su lašiša, kuri yra omega3 šaltinis!
Pietums su Goda valgome sriubas, patinka tirštos, trintos sriubytės su vištiena.
Vakarienei - troškiniai, apkepai, blyneliai.
Tiesa, savaitgaliai yra tai, kas yra BLOGIS! Kartais sušlamščiam ir greitojo maisto, ir šaldytų koldūnų. Taip pat dažnai paskanaujame pyragų. Nors jų nemėgstu, tačiau atsisakyti sunku 😀
Nors užkandžiams dažnai renkuosi naytūralius jogurtus ir pasukas, norėčiau, kad racionas būtų kiek platesnis, išsamesnis.
Būtent užkandžiai ir gėrimai kelia didžiulį klaustuką. Ką rinktis - sultis, arbatas? Kokie vaisiai naudingiausi rudenį ir žiemą? Klausimų begalybė - į juos turėdama atsakymus, galėčiau žengti žingsnį link tobulos mitybos