Kūno kalba. kaip pagal gestus skaityti kitų žmonių mintis

Kūno kalba. kaip pagal gestus skaityti kitų žmonių mintis

11. Nov 2013, 15:33

Šį savaitgali paukojau knygai ir per savaitgali perskaičiau 232 puslapčius. Ta proga ir nuo kompiuterio paiilsėjau. O ir vyras galėjo daugiau laiko praleisti su vaikais. :) Taigi vienoj rankoj buvo puodelis kavos, o kitoj rankoj knyga. Taigi apie knyga.

Allan Pease "Kūno kalba" Kaip pagal gestus skaityti kitų žmonių mintis.

Daugeliui žmonių sunku susitaikyti su mintimis, kad biologiškai, šiaip ar taip sakytume žmogus vis dėl to yra gyvūnas. "Homo sapiens" yra primatų rūšis, beplaukė beždžionė, kuri išmoko vaikščioti ant dviejų kojų ir turi išlavintas, protingas smegenis. Kaip ir kitoms rūšims, mums galioja biologijos dėsniai, kurie kontroliuoja mūsų veiksmus, reakcijas, kūno kalbą ir gestikuliaciją. Keistas ir stebėtinas dalykas yra tai, kad žmonės retai suvokia savo pozą, judesius ir gestus kaip pilnavertį informacijos šaltinį kurio turinys gali  būti visiškai priešingas tai informacijai, kurią pasakoja lūpos.

Šioje knygoje kalbama apie keletą tyrimų kokie signalai yra įgimti, genetiniai ar išmokti. Duomenys buvo renkami tiriant elgseną aklų ir kurčiųjų žmonių, kurie neverbalinių signalų negalėjo išmokti iš aplinkinių ar kitais vizuoliniais kanalais. Akli ar kurti gimę naujagimiai po kurio laiko išmoksta šypsotis lygiai kaip regemieji. Taigi pasirodo ir šis genas nėra išmokstamas ar nukopijuojamas, o įgimtas.

Kalbant su žmogumi reikia ne tik klausyti ką jis kalba, bet ir stebėti jo verbalinius genus, nes kartais žodžiai neatitinka realybės ir kūnas kalba apie kitką.

Šioje knygoje daugiausiai kalbama, kaip išmokti valdyti savo kūno kalbą, kad kiti nesuprastų ar jūs geriau suprastumėt kito žmogaus jums siunčiamus kūno signalus. Kiekvienas žmogus turi savo asmeninę zoną ir jei peržengi tą ribą žmogus gali ne taip suprasti, pavizdžiui moteris tokiu atvėju gali suprasti kaip priekabiavimą. Kaimo žmogus yra pripratęs prie didesnės asmeninės zonos todėl jam labiau norisi, būti laisvam ir nepatinka kai yra peržengiama ta riba, miesto žmogaus asmeninė zona yra mažesnė ir jis ne taip pergyvena kai ta zona peržengiama.

Taigi reziume tokia: šioje knygoje yra analizuojami visi žmogaus kūno gestai, paiškinama kaip juos reikia perprasti ar nenorimą gestą paslėpti, taip pat daug paveikslėlių kaip tie gestai atrodo. Bet šeip visi aprašyti gestai daugiau ar mažiau man buvo iki šiol žinomi. Bet apie tai paskaityti buvo įdomu. Taipogi pačioj pradžioj aprašyti tyrimai ir istorija man buvo įdomi.

 

20131111153256-88966.jpg