Kulinarinės gudrybės..

Kulinarinės gudrybės..

07. Nov 2013, 14:36
  • Sunkiai sekasi supjaustyti mėsą juostelėmis gaminant kinų virtuvės šedevrus? Įkiškite visą mėsos gabalą pusvalandžiui ar valandai (priklausomai nuo gabalo dydžio) į šaldymo kamerą - pusiau užšalusi mėsa bus standesnė, tad pjaustyti seksis lengviau ir tiksliau.

 

  • Kad verdami kalafiorai išliktų balti, užvirus vandeniui, kuriame virsite daržoves, įpilkite      šlakelį pieno.

 

  • Kad ryžiai išvirtų baltesni, į vandenį, kuriame juos virsite, įpilkite 1 arbatinį šaukštelį citrinos sulčių.

 

  • Norite, kad gruzdintos bulvės būtų traškensės? Prieš gruzdinimą palaikykite jas nuskustas šaltame vandenyje apie valandą ir tik tada gruzdinkite.

 

  • Jei kepate mėsą - kiaulieną, jautieną ar paukštieną, - ką tik iškeptos neskubėkite pjaustyti, leiskite jai šiek tiek pastovėti. Taip ji liks sultingesnė.

 

  • Prieš spausdama citrinos sultis, pašildykite ją mikrobangėje 15 sekundžių - sulčių išspausite bemaž dvigubai daugiau.

 

  • Jei mikrobangėje 15 ekundžių palaikysite česnaką, jo skiltelės nuo stiebo tuojau pat atsiskirs.

 

  • Kaip atskirti šviežią kiaušinį nuo seno? Tą galite padaryti tiesiog parduotuvėje: pasižiūrėkite, kaip jis atrodo? Šviežio kiaušinio lukštas atrodo gruoblėtas, kalkėtas, o seno - glotnus ir blizgantis.

 

  • Minkydama tešlą nuolat barstotės rankas miltais, bet tešla vis tiek linpa prie delnų? Išbandykite kitą triuką: užuot barsčiusi miltus, pasitepkite rankas alyvuogių aliejumi. Ir odą palepinsite, ir tešla tikrai nebelips.

 

  • Prieš smulkindama česnaką užberkite ant jo žiupsnelį druskos - skiltelės nebelips nei prie peilio, nei prie pjaustymo lentos.

 

  • Kepant pyragą su riešutais, pastarieji, užuot pasiskirstę tolygiai, skystesnėje tešloje nugrimzta į apačią. Kad taip nenutiktų, prieš suberdama į tešlą riešutus juos pakaitinkite orkaitėje ir apibarstykite miltais.

 

  • Po vakarėlio liko šiek tiek vyno? Supilkite jį į ledo kubeliams skirtą formą ir užšaldykite  - pravers gaminant padažus ar marinuojant mėsą.

 

  • Kai sunkiai sekasi atsukti stiklainio ar butelio dangtelį, paprastai griebiamės rankšluosčio - jis neleidžia rankoms praslysti lygiu metaliniu paviršiumi. Bet kur kas geriau nei rankšluostis jums padės plonos guminės pirštinės - jas užsimovus ranka tikrai nebenuslys.

 

  • Kad šviežiai spaustos apelsinų sultys dar labiau kvepėtų apelsinais, įpilkite į jas keletą šaukštų... citrinos sulčių!

 

  • Neišmeskite popierėlių, kuriuose buvo supakuotas sviestas - jie puikiai tinka kepimo indams ir skardoms ištepti riebalais. O kad ant jų likęs sviestas nepasentų, laikykite juos šaldymo kameroje - prireikus greitai atitirps.

 

  • Blynai bus lengvesni ir  labiau tirpstantys burnoje, jei vietoje pieno į jų tešlą įpilsite gazuoto      mineralinio vandens.

 

  • Kad bulvių košė būtų puresnė, prieš ją trindama užberkite žiupsnelį kepimo miltelių.

 

  • Persūdyta sriuba - dar visai nebūtinai sugadinta. Nepatyrusios šeimininkės klaidą ištaisyti padės į bebaigiančią virti sriubą įmesti keli žalios bulvės griežinėliai, pomidoro puselė (jie sugers druskos perteklių) arba šaukštelis cukraus (neutralizuoja sūrumą).

 

  • Kad pjaustydama svogūną neašarotumėt, prieš puldama peiliu „piktą daržovę" atvėsinkite šią šaldytuve.

Tikiuosi sužinojot kažką naujo :)

08. Nov 2013, 08:45

👍 Reiks pamėginti su bulvėm, nes pastovėj putos lip lauk iš puodo 😀

07. Nov 2013, 15:01

Bus išmėginta 👍 🌷
Gal dar kas kokių turi paslapčių ar patarimu?

sraigiukas sraigiukas 07. Nov 2013, 14:55

Į bulvių košę, įberkite žiupsnį muskato riešuto, skonis pasakiškas 😀