Neringa Laurinaitienė siūlo pasigaminti kriaušių pyragą – labai skanų ir labai saldų.
Reikės:
Daugiau nei 1 kg kriaušių (jas būtinai supjaustyti be žievelės),
stiklinės miltų,
stiklinės manų,
stiklinės cukraus,
1 pakelis sviesto.
Paruošimas
Sviestą reikia įdėti kamerą maždaug valandai tam, kad jį būtų galima geriau pjaustyti. Vėliau jį supjaustyti griežinėliais. Miltus, manų kruopas ir cukrų sumaišyti – tampa biri masė.
{pic:pirmas}
Kepimo formą ištepti sviestu, ant dugno sudėti pusę kriaušių, apibarstyti pusę kiekio birios masės.
{pic:antras}
Ant viršaus uždėti griežinėliais sviestą, vėl dėti kriaušes, vėl užberti masę ir ant viršaus – truputį daugiau sviesto.
{pic:trecias}
{pic:ketvirtas}
Kepti apie valandą 180 laipsnių karštumo orkaitėje. Mano vyras – nesaldumynų mėgėjas, bet šį pyragą valgo labai gardžiai.
{pic:penktas}
Jis išties fantastiškas – išbandykite būtinai
Skanaus!
Neringa Laurinaitienė
pabandziau labai patiko mmmm... skanumelis patariu ir kitiems pasidaryti toky pyragaaaaa
Dabar kepu ,pameginau maisyti kriauses ir obuolius.Matysiu kas gausis😉
as toki pat pyraga kepu tik su obuoliais. Tikrai labai skanus:-)
Patarimas Letai, nebeda,kad skarda didesne.Paprasciausiai padidink produktu kieki.Pvz., viena stikline pakeisk i pusantros stiklines ir atitinkamai padidink kriausiu kieki.As esu taip dariusi,kai laukiau didesnio burio sveciu...Sekmes!
Labai daznai kepu si pyraga.Skanumelis! Kad nebutu toks saldus,as visa laika, i ji dedu tik puse stiklines cukraus ir vaisius apslakstau citrinos sultimis...
susiruosiau gaminti si pyraga ir bijau kad mano skardai 27cm bus mazokai produktų, gal kas galetų pagelbeti?? kokio dydzio skarda reikalinga??
bandziau sy receptuka tik as kriausias sutarkavau..mmm tai skanumelis tik bisky per saldu...bet kaip toks gyvenimas surokas tai pats tas 😃 aciu uz receptuka!
o man skaniau su kriausem nei su obuoliais.
Aš vakar kepiau,nu tikrai greita ir labai skanu,ot smaližiai mes 😀
man patinka lengvi ir greiti receptai, tad dekui😀
Kepiau toki patį tik su uoboliais, - FANTASTIKA ir darbo nedaug........ 😀
O su kriaušėm, tikriausiai, dar skaniau.......... niam........... 😀
as kepu toki tik su obuoliais tikrai labai skanuir nereikia teslos minkyt tik suberi rami galva😉
Patranka skanaus,aš šiandien irgi žadu dar jį kepti 😀
gintariukaa kiek tu sviesto dėjai,kad jo liko ant dugno? nes kai dedi pokelį,tai tikrai nebūna ant dugno jo,ir tikrai neriebus pyragas 😀 nubet saldumo saldu s😀))
skanaus 😀
nu as isbandziau,liuks pyragas.greita paprasta ir skanu.va kaip tik dabar ir ragauju 😉
Neturiu apvalios skardos...Norejau pabandyt kept kazkada su kriausem ,bet vyras sake bus per saldu,mes su melynem ir braskem kepem,paiilgoje skardoje...Nors ka det i pyrga priklauso tik nuo noro...ir tai ka turim😛
kaimynė atnešė daug kriaušių, kurios jau minkštos ir greit suges, todėl bus proga receptą išbandyti 😀
aciu nepailstanciai Neringai.
Esu dariusi panašų pyragą tik nes u kriaušėmis, o su obuoliais. Man ant dugno buvo per daug sviesto. Net neskaniai taip, per riebu..Bet čia kaip kas mėgsta
skanaus 😀 mes kai labai smaližiai,tai labai patinka su kriaušėm,su obuoliukais irgi kepam,bet su kriaušėm mums skaniau
Skanumėlis. Na, su kriaušėm tai jau bus saldumo viršūnė. Čia tikriems smaližiams . Esu kepus ne vieną kartą su obuoliais. Labai skanu 😉