Kriaušių pyragas

Kriaušių pyragas

10. Sep 2009, 00:00

 

Neringa Laurinaitienė siūlo pasigaminti kriaušių pyragą – labai skanų ir labai saldų.

 

Reikės:

 

Daugiau nei 1 kg kriaušių (jas būtinai supjaustyti be žievelės),

stiklinės miltų,

stiklinės manų,

stiklinės cukraus,

1 pakelis sviesto.

 

Paruošimas

 

Sviestą reikia įdėti kamerą maždaug valandai tam, kad jį būtų galima geriau pjaustyti. Vėliau jį supjaustyti griežinėliais. Miltus, manų kruopas ir cukrų sumaišyti – tampa biri masė.

 

{pic:pirmas}

 

Kepimo formą ištepti sviestu, ant dugno sudėti pusę kriaušių, apibarstyti pusę kiekio birios masės.

 

{pic:antras}

 

Ant viršaus uždėti griežinėliais sviestą, vėl dėti kriaušes, vėl užberti masę ir ant viršaus – truputį daugiau sviesto.

 

{pic:trecias}

 

{pic:ketvirtas}

 

Kepti apie valandą 180 laipsnių karštumo orkaitėje. Mano vyras – nesaldumynų mėgėjas, bet šį pyragą valgo labai gardžiai.

 

{pic:penktas}

 

 

Jis išties fantastiškas – išbandykite būtinai

 

Skanaus!

 

Neringa Laurinaitienė

04. Dec 2009, 15:50

pabandziau labai patiko mmmm... skanumelis patariu ir kitiems pasidaryti toky pyragaaaaa

12. Nov 2009, 14:08

Dabar kepu ,pameginau maisyti kriauses ir obuolius.Matysiu kas gausis😉

10. Nov 2009, 10:35

as toki pat pyraga kepu tik su obuoliais. Tikrai labai skanus:-)

10. Oct 2009, 10:51

Patarimas Letai, nebeda,kad skarda didesne.Paprasciausiai padidink produktu kieki.Pvz., viena stikline pakeisk i pusantros stiklines ir atitinkamai padidink kriausiu kieki.As esu taip dariusi,kai laukiau didesnio burio sveciu...Sekmes!

10. Oct 2009, 10:47

Labai daznai kepu si pyraga.Skanumelis! Kad nebutu toks saldus,as visa laika, i ji dedu tik puse stiklines cukraus ir vaisius apslakstau citrinos sultimis...

rainiukas rainiukas 27. Sep 2009, 10:36

susiruosiau gaminti si pyraga ir bijau kad mano skardai 27cm bus mazokai produktų, gal kas galetų pagelbeti?? kokio dydzio skarda reikalinga??

25. Sep 2009, 00:30

bandziau sy receptuka tik as kriausias sutarkavau..mmm tai skanumelis tik bisky per saldu...bet kaip toks gyvenimas surokas tai pats tas 😃 aciu uz receptuka!

16. Sep 2009, 13:17

o man skaniau su kriausem nei su obuoliais.

11. Sep 2009, 12:03

Aš vakar kepiau,nu tikrai greita ir labai skanu,ot smaližiai mes 😀

10. Sep 2009, 18:55

man patinka lengvi ir greiti receptai, tad dekui😀

10. Sep 2009, 16:59

Kepiau toki patį tik su uoboliais, - FANTASTIKA ir darbo nedaug........ 😀
O su kriaušėm, tikriausiai, dar skaniau.......... niam........... 😀

10. Sep 2009, 16:53

as kepu toki tik su obuoliais tikrai labai skanuir nereikia teslos minkyt tik suberi rami galva😉

10. Sep 2009, 16:29

Patranka skanaus,aš šiandien irgi žadu dar jį kepti 😀

gintariukaa kiek tu sviesto dėjai,kad jo liko ant dugno? nes kai dedi pokelį,tai tikrai nebūna ant dugno jo,ir tikrai neriebus pyragas 😀 nubet saldumo saldu s😀))
skanaus 😀

10. Sep 2009, 15:45

nu as isbandziau,liuks pyragas.greita paprasta ir skanu.va kaip tik dabar ir ragauju 😉

10. Sep 2009, 14:29

Neturiu apvalios skardos...Norejau pabandyt kept kazkada su kriausem ,bet vyras sake bus per saldu,mes su melynem ir braskem kepem,paiilgoje skardoje...Nors ka det i pyrga priklauso tik nuo noro...ir tai ka turim😛

rainiukas rainiukas 10. Sep 2009, 12:21

kaimynė atnešė daug kriaušių, kurios jau minkštos ir greit suges, todėl bus proga receptą išbandyti 😀

Gintarep Gintarep 10. Sep 2009, 11:19

aciu nepailstanciai Neringai.

10. Sep 2009, 11:01

Esu dariusi panašų pyragą tik nes u kriaušėmis, o su obuoliais. Man ant dugno buvo per daug sviesto. Net neskaniai taip, per riebu..Bet čia kaip kas mėgsta

10. Sep 2009, 09:15

skanaus 😀 mes kai labai smaližiai,tai labai patinka su kriaušėm,su obuoliukais irgi kepam,bet su kriaušėm mums skaniau

10. Sep 2009, 01:40

Skanumėlis. Na, su kriaušėm tai jau bus saldumo viršūnė. Čia tikriems smaližiams . Esu kepus ne vieną kartą su obuoliais. Labai skanu 😉

1 2