Vasaros pabaiga – pats kriaušių metas. Net nežinau kodėl šis kepinys vadinamas duona, nes man skoniu jis panašesnis į pyragą. Bet kuriuo atveju, tikrai verta išsikepti ir tai puikus būdas panaudoti kriaušių derlių.
Gaminimas tikrai nesudėtingas ir nereikia daug papildomo saldiklio, kadangi kriaušės suteikia kepiniui natūralaus saldumo.
Ingredientai:
- 150 g. kvietinių miltų;
- 150 g. avižinių miltų (galima keisti kvietiniais);
- 5 vnt. minkštų kriaušių;
- 2 vnt. kiaušinių;
- 1 v.š. medaus (galima keisti cukrumi);
- 1 a.š. kepimo miltelių;
- 100 g. sviesto (galima keisti švelnaus skonio aliejumi);
- pagal skonį cinamono, vanilės, malto imbiero;
- sauja mėgstamų riešutų.
Gaminimas:
Miltus sumaišome su kepimo milteliais, cinamonu, vanile ir imbieru. Riešutus nuplauname, susmulkiname ir beriame į miltus.
Kiaušinius išplakame su medumi ir sviestu.
Kriaušes be sėklų sutriname blenderiu iki tyrės. Aš pagailėjau laiko ir odelės nelupau, ji visai neblogai susismulkino.
Į kiaušinių plakinį dedame miltų mišinį ir kriaušių tyrę, viską išmaišome.
Supilame tešlą į riebalais pateptą formą. Atvėsiname ant grotelių ir pjaustome jau atvėsusią. Skanaus!
⏰ Kepti 180 laipsnių temperatūroje, orkaitės režimas „viršus apačia” apie 30 minučių.
Kaip gundančiai atrodo☀️
Na, kriaušes kažkaip vis nugali obuoliai, cukinijos ir kiti vaisiai ar daržovės ?
Skamba skaniai. Iš kriaušių dar nemėginom kepti?