Kriaušių duona - pyragas

Kriaušių duona - pyragas

25. Aug 09:02 Profesionali Mama Profesionali Mama

Vasaros pabaiga – pats kriaušių metas. Net nežinau kodėl šis kepinys vadinamas duona, nes man skoniu jis panašesnis į pyragą. Bet kuriuo atveju, tikrai verta išsikepti ir tai puikus būdas panaudoti kriaušių derlių.

Gaminimas tikrai nesudėtingas ir nereikia daug papildomo saldiklio, kadangi kriaušės suteikia kepiniui natūralaus saldumo.

Ingredientai:

  • 150 g. kvietinių miltų;
  • 150 g. avižinių miltų (galima keisti kvietiniais);
  • 5 vnt. minkštų kriaušių;
  • 2 vnt. kiaušinių;
  • 1 v.š. medaus (galima keisti cukrumi);
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • 100 g. sviesto (galima keisti švelnaus skonio aliejumi);
  • pagal skonį cinamono, vanilės, malto imbiero;
  • sauja mėgstamų riešutų.

Gaminimas:

Miltus sumaišome su kepimo milteliais, cinamonu, vanile ir imbieru. Riešutus nuplauname, susmulkiname ir beriame į miltus.

Kiaušinius išplakame su medumi ir sviestu.

Kriaušes be sėklų sutriname blenderiu iki tyrės. Aš pagailėjau laiko ir odelės nelupau, ji visai neblogai susismulkino.

Į kiaušinių plakinį dedame miltų mišinį ir kriaušių tyrę, viską išmaišome.

Supilame tešlą į riebalais pateptą formą. Atvėsiname ant grotelių ir pjaustome jau atvėsusią. Skanaus!

⏰ Kepti 180 laipsnių temperatūroje, orkaitės režimas „viršus apačia” apie 30 minučių. 

Gintarep Gintarep 28. Aug 19:21

Kaip gundančiai atrodo☀️

Profesionali Mama Profesionali Mama 28. Aug 09:06

Na, kriaušes kažkaip vis nugali obuoliai, cukinijos ir kiti vaisiai ar daržovės 😀

Mamatest Mamatest 25. Aug 21:51

Skamba skaniai. Iš kriaušių dar nemėginom kepti🤗