Šį receptuką ilgai turėjau užsirašiusi savo nuostabioje receptų knygelėje, kol vieną dieną pagaliau išbandžiau ir... likau sužavėta ne tik aš, bet ir mano artimieji bei uošvienė :)
Reikės:
150g sūrių krekerių ( pakuotė );
200g sūrio;
300g majonezo;
3 virti kiaušiniai ;
300g krabų lazdelių.
Kiaušinius smulkiai sukapoju, bet dažniausiai tai tarkuoju, tada sutarkuoju sūrį, smulkiai supjaustau krablazdes. Visus ingredientus sumaišau ir sudedu į atsegamą tortinę. Palieku per naktį ir kitą dieną puošiu. Šiuo atveju buvo puošta marinuotais agurkėliais. Nors šioje nuotraukoje ir recepte dariau su krablazdėmis, bet skaniausias šis tortukas man yra su karšto rūkymo skumbre. Tik, deja, nuotraukų neturiu.
Tiesiog nukaulinus gabaliukais dėti skumbrę, vietoj krabų lazdelių ir viskas. Išmaišyti ir palaikyti formoje per naktį 😀
o kaip tą skumbrę paruošti? ar tereikia supjaustyti gabaliukais ir viskas? ar dar kažko dėti?
Tikrai patariu pabandyti, bet su skumbre.
mmmm..reiktų išbandyti 😀