Kovokime su infekcijomis sėkmingai !!!

Kovokime su infekcijomis sėkmingai !!!

11. Dec 2014, 22:08 InetaBu InetaBu

Prasidėjus šaltajam sezonui vis dažniau girdime, kad vieni ar kiti žmonės serga. Paprastai susergama tuomet, kai esame nusilpę, todėl gintis nuo ligų padeda stipri imuninė sistema. Tad kaip gintis nuo peršalimo ir kuo greičiau jį įveikti?

Mitybos specialistai nesutaria dėl vitamino C poveikio organizmui paprasto peršalimo metu. Tyrimai parodė, kad vartojant bent 1 g vitamino C per parą, sumažėja peršalimo atvejų, o pats peršalimas trunka trumpiau. Vienas arba du gramai vitamino C per dieną padeda rečiau ir lengviau sirgti peršalimo ligomis. Jei Jūsų organizme šio vitamino pakankamai, virusai negali išgyventi.

Nustatyta, kad yra 4 augalai, kurie padeda kovoti su infekcijomis. Tai „katės nagai“, ežiuolė, česnakas ir greipfutų sėklų ekstraktas.

„Katės nagų“ arbata (stiprus antivirusinis augalas Uncaria tomentosa, kilęs iš Peru tropikų. Veikia kaip antioksidantas, imuninės sistemos stiprintojas), pagardinta juodųjų serbentų ar obuolių sulčių koncentratu, yra labai skani, vienas jos puodelis per dieną padeda išsaugoti imuninės sistemos jėgą. Jeigu Jums skauda gerklę ar neveikia skrandis, pridėkite dar keturias riekeles imbiero šaknies.

Ežiuolė yra originalus Amerikos indėnų augalas, dar vadinama „gyvačių šaknimi arba aliejumi“. Ji turi antivirusinių ir antibakterinių savybių, manoma, kad veiklioji dalis yra specifiniai mukopolisacharidai.

Greipfrutų sėklų ekstrakto privatumas tas, kad jis veikia kaip antibiotikas, bet kitaip nei įprasti antibiotikai, nepažeisdami gerųjų žarnyno bakterijų. Tačiau vartojant šį preparatą probiotinius gėrimus reiktų gerti atskirai. Tai natūralus antibiotikas, priešgrybelinė, antibakterinė medžiaga. Ekstraktas vartojamas lašas, kuriuos priklausomai nuo infekcijos vietos galima gerti, lašinti į skystį gerklei skalauti, taip pat ausis ar nosį.

Kovojant su infekcijomis ir peršalimais dar galima paminėti ir vitaminą A, kuris stiprina imunitetą; alijošių, kuris puikiai tonizuoja; antioksidantus, kurie neutralizuoja laisvuosius radikalus; bičių duonelę, kuri rekomenduojama vartoti nuolat (jei nesate alergiška žiedadulkėms); vitaminą E, kurio gausu riešutuose, sėklose, kviečių gemaluose, šaltai spaustuose aliejuose (šviežiuose); česnaką, kurio kasdien turėtume suvalgyti po skiltelę, imbierą, kuris tinka skaudant gerklei ir sutrikus virškinimui; medetkas, kuri veiksmingai gydo gleivinę.

Linkiu kuo sveikesnio šaltojo meto J

sraigiukas sraigiukas 12. Dec 2014, 12:55

Ir nepamirškime dažnai plauti rankas 😉
Čiaudint ir kosint užsidengime alkūne burnytes

ir būklime visi sveiki