Kovo 11-osios atradimai ir sveikinimai jums!

Kovo 11-osios atradimai ir sveikinimai jums!

11. Mar 2021, 15:53 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Sveikiname visus su Kovo 11-ąja!
Kviečiame jus į  šventinį pasivaikščiojimą :)

"Viršuliškių miško parkas (Laisvės pr. 57) pradėtas pildyti trijų metrų betoninėmis skulptūromis. Jų autorius Mykolas Sauka sako, kad nuošalų ir tik vietos gyventojų lankomą pušyną tarp sovietinių daugiabučių pasirinko specialiai tam, kad toliau nuo miesto centro susikurtų traukos taškas, kurį verta pamatyti".

Tai ištrauka iš 2018 metų straipsnio apie  meno projektų rėmimo programą „Kuriu Vilnių“. Programa skirta pagyvinti, o kai kuriais atvejais ir atgaivinti vietas, kurios svarbios tik vietos gyventojams, o kartais, net ir jų pačių pamirštos.

O aš apie šias skulprūras sužinojau tik dabar, nors gyvenu visai šalia. Ir nepanašu, kad šie vieta tapo dideliu traukos centru. Jei atvirai, tam vien skulptūrų neužtenka. Reikia įrengti apšvietimą, takus, poilsio zonas, tvarkyti aplinką ir gal net organizuoti čia įvairius renginius. 

Iš pradžių aš skulptūras įvertinau skeptiškai, bet vaikams patiko. Ir tiesą sakant, visai neblogai, kad jos čia yra. Nors internete mačiau ir peticiją joms pašalinti, visgi manau, kad menas turi teisę būti. Panašu, kad ir kiti taip mano, nes skulptūros tebestovi.

Kovo 11-osios proga nusprendėme su šeima apsilankyti būtent čia. Ir mes buvo tokie nevieninteliai!


Visgi jaučiasi bundantis pavasaris. Nors vėjas šiandien ir šaltas, žmonės išnaudoja šventinę dieną pasivaikščiojimams ir savo miesto pažinimui.


Dar kartą su Kovo 11-ąja mus visus!