Kosmetologė: veido odos priežiūrai labai svarbus sezoniškumas

Kosmetologė: veido odos priežiūrai labai svarbus sezoniškumas

03. Dec 2013, 12:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Pasak „Bomond“ grožio salono kosmetologės Tatjanos Klimašauskienės, veido odai prižiūrėti labai svarbu sezonas.

Skiriamas šiltasis ir šaltasis sezonai. Šiltuoju metu laiku naudojamos lengvesnės kosnsistencijos priemonės. Šaltuoju laikotarpiu priežiūra yra šiek tiek kitokia.

Kaip parinkti odos priežiūros priemones ir kada tepti?

Odos priežiūros priemonės parenkamos atsižvelgiant į odos būklę, tačiau prieš išeinant į lauką būtina atsižvelgti į oro sąlygas. Jei lauke minusinė temperatūra, šaltas vėjas odą reikia apsaugoti ir naudoti apsauginius kremus. Jei neturite specialaus, tiks maitinantys, riebesni kremukai, tačiau juos reikia įtapšnoti, kad išgaruotų priemonėje esantis vanduo.

Tepti kremus svarbu valadą prieš išėjimą į lauką. Kitaip kremo vandens malekulės šaltyje kristalizuosis tiesiai ant odos ir tai gali tapti odos apšalimo priežastimi.

Svarbu odą gerai nuvalyti

Odą reikia skrupulingai prižiūrėti. Nuvalymas yra labai svarbus etapas. Reikia kiekvienai odos būklei tinkančios kosmetinės valymo priemonės, o jos valymo pabaigai – odai tinkančio toniko. Valykite veidą kiekvieną rytą ir vakarą. Rytą užtenka jį paprastai, lengvai nuvalyti vandeniu. Pašalinkite naktinio kremo likučius, nuvalykite naktinės medžiagų apykaitos šalinimo produktus – riebalus ir prakaitą, taip pat šerpetas.

Tik taip odą galite gerai paruošti dienos priežiūrai bei grimui. Vakare labai svarbu gerai nuvalyti dienos purvą (riebalus, prakaitą, dulkes ir kt.) nuo veido ir sudaryti sąlygas kosmetikos priemonėms per naktį intensyviai skatinti medžiagų apykaitą.

Geriausiai priemones, tinkančias prižiūrėti odą, parenka kosmetologas, nes atsižvelgia, koks odos tipas, būklė bei kitus kriterijus. Dieną būtina naudoti kremus turinčius apsaugą nuo saulės (min SPF15), vakare - intesyvesnius kremus, serumus. Rinkoje yra labai daug priemonių skirtų skirtingiems odos tipams, įvairioms problemoms spręsti.

Kiek jūs skiriate laiko prižiūrėti veido odą?

Ekspertai

Tatjana Klimašauskienė

„Bomond“ grožio salono kosmetologė
Tatjana Klimašauskienė in-vecaku-skola