Štai kaip gaminama kopūstų ir paprikų mišrainė.
Reikia:
6 kg didelio kopūsto
1 kg morkų
1,4 kg paprikų
Petražolių, aš jų neturėjau, tai pakeičiau džiovintu baziliku.
Marinatui:
2 litrai vandens
6 stiklinės acto 9 %
8 šaukštai cukraus
4 šaukštai druskos
20 vnt. kvapiųjų pipirų
1 stiklinė aliejaus (aš dėjau "Obelių" nerafinuotą)
Visas daržoves susmulkinau, sumaišiau į bendrą indą, išsiviriau marinatą, užpyliau juo ir palikau per naktį šaltesnėje patalpoje, kitą dieną aš viską nusunkiau, visus kopūstus sudėjau jau į iškaitintus stiklainius
Nusunktą marinatą užpyliau ant kopūstų, užsukau ir apverčiau
Uždengiau porai valandų rankšluosčiu.
Skanaus!!!!!!!
Ar tikrai 6 stiklines acto???
mmmm... atsiprasau ziuriu netikslumu pamaciau, matyt vakaras dare savo. Pirma klaida, tai kad reikia 6 kg kopustu😀
o kita tai kad reikia uzvirinti nusunkta marinata, ir tik tada uzpilti.
Labai atsiprasau uz netikslumus