KONKURSAS: Tapk MK bibliotekos recenzente

KONKURSAS: Tapk MK bibliotekos recenzente

11. Jun 2013, 09:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Kaip renkatės knygą? Uoliai sekate naujienas, lankotės knygynuose, ieškote knygų su nuolaida ar labiausiai pasikliaujate draugės nuomone? Mums artimiausias paskutinis būdas - juk bičiulės rekomenduota knyga greičiausiai atitiks visus lūkesčius, o jeigu ir ne - bus galima įdomiai padiskutuoti. 

 

Todėl žinodami, kad vasara - laiko su gera knyga metas, skelbiame konkursą!

Parašyk neseniai perskaitytos ar mėgstamiausios knygos recenziją, publikuok mamyciuklubas.lt su žyma “Biblioteka”, o mes rinksime įdomiausiai rašančias autores (žinoma, jūsų komentarai turės didelę įtaką) ir dovanosime joms knygą, kurią... Jos turės perskaityti ir parašyti recenziją.

Viskas tęsis tol, kad leidyklos dalinsis įdomiausiomis ir naujausiomis knygomis. Mamytės, kurios nemėgsta rašyti, galės geriau sužinoti apie ką knyga, o rašančios - galės sukaupti visą biblioteką. 

 

Taigi viskas vyks taip:

  1. Parašyk recenziją apie bet kokią knygą.
  2. Gauk naują knygą dovanų.
  3. Parašai apie ją recenziją (gavus knygą, recenziją parašyti privaloma)
  4. Vėl gauni knygą
  5. Ir taip kaupi biblioteką

 

Pradedame nuo leidyklos “Mijalba” knygų saviugdai. Štai šios laukia savo recenzenčių:

“Išsivaduok iš savo BET” Sean Stephenson

Šioje knygoje autorius mums atskleidžia, kaip išsivaduoti iš mūsų gyvenimą valdančių pasiteisinimų ir – o tai netgi svarbiau – kaip liautis atidėliojus gyventi tokį gyvenimą, apie kokį svajojame.
Ši knyga jums parodys, kaip peržengti savo ribas ir dalintis talentais aukščiausiame lygmenyje. Perskaitykite šią knygą, kruopščiai vykdykite užduotis ir stebėkite, kaip jūsų gyvenimas keičiasi, jis prisipildo palaimos, aistros ir dėkingumo.

 20130610154218-72817.jpg

“Dekingumas - tai gyvenimo būdas” Louise L.Hay ir draugai

“Dėkoju už save ir savo kūną.
Dėkoju už galimybę regėti, girdėti, jausti, ragauti ir liesti.
Dėkoju už savo namus – kaip meilingai aš jais rūpinuosi.
Dėkoju už savo šeimą ir draugus – kaip nepaprastai vertinu jų draugiją.
Dėkoju už darbą – stengiuosi jį atlikti kuo geriau.
Dėkoju už savo talentus ir gebėjimus – siekiu juos išreikšti kuo gražiau. 
Dėkoju už materialius dalykus ir žinau, kad jų nesumažės.
Dėkoju už viską, ką esu praeityje patyrusi, nes tai man padėjo augti. 
Dėkoju už gamtą ir kiekvieną gyvą būtybę.
Dėkoju už šią ir kitą dieną.
DABAR IR VISADOS DĖKOJU UŽ GYVENIMĄ!”

 20130610154155-47198.jpg

“7 mitai apie meilę” Mike George

Tai antroji populiaraus rašytojo, paskaitininko ir dvasinio vadovo Maiko Džordžo (Mike George) knyga lietuvių kalba. Gražia ir kupina poetinių metaforų kalba autorius stengiasi atskleisti amžiną paslaptį: kas tai yra meilė (ją autorius vadina „žmogaus sielos karūnos brangakmeniu“) ir kaip ar kur ją rasti, kokiais keliais nukeliauti į ramią gyvenimo užuovėją, kurioje pasijaustume ramūs ir laimingi...
Gražia ir kupina poetinių metaforų kalba autorius kalba apie amžiną paslaptį: kas tai yra meilė ir kaip ar kur ją rasti, kokiais keliais nukeliauti į ramią gyvenimo užuovėją, kurioje pasijaustume ramūs ir laimingi.

 20130610154047-24210.jpg

“Mylėk tai, kas yra” Byron Katie

Knygoje išsamiai aprašyta unikali savityros sistema, jos autorės vadinama DARBU. Tai yra keturi klausimai, atsakę į kuriuos žmonės ima suprasti tikrąsias savo problemų ir kančių priežastis. DARBAS padeda žmonėms patiems analizuoti savo gyvenimą, santykius, profesinę veiklą ir kitas sritis, o tada – pasikeisti taip, kad ankstesnio skausmo vietą užimtų  džiaugsmas. Sąžiningai atsakę į 4 klausimus, žmonės staiga supranta, kad jokių problemų nebuvo... Problema buvo jie patys, jų ydingas mąstymas.

 20130610154028-21425.jpg

“Dvasinės skyrybos” Debby Ford

„Iš visų santykių, kuriuos užmezgame su kitais žmonėmis, santuokinis ryšys paprastai mums daro didžiausią įtaką. Todėl santuokos nutraukimas dažnai būna nepaprastai skausminga patirtis. 
Debė Ford padarė šį stebuklą įmanomą ir įteikė mums didžiausią dovaną: savo patirtį. Ji išgyveno skyrybas, iškentė skausmą ir priėmė visa tai kaip didžiausią gyvenimo pamoką. Giliai išgyvenusi šią patirtį, pasisėmė amžių išminties.Debė šia išmintimi dalijasi savo knygoje, todėl mūsų kelias į savą išmintį gali būti kur kas trumpesnis, reikalaujantis mažiau pastangų ir ne toks skausmingas, koks galėtų būti.“

20130610153911-33389.jpg

Jei nenori laukti ir knygų norisi dabar - gali jas įsigyti leidykloje “Mijalba” Kaune, Gedimino g. 26 a. (birželį ir rugpjūtį jie dirba nuo 12 iki 18 val, liepą - nedirbs, o nuo rugsėjo įprastai nuo 10 iki 18 val.) arba internetu www.mijalba.com

 Taigi... puolame skaityti ir rašyti!

Neturime terminų - kuo greičiau atsiųsite, tuo greičiau gausite knygą dovanų. O nauji dalyviai galės prisijungti visuomet.

12. Jun 2013, 14:51

Kaip įdomu. O iki kada reikia recenzijas siųsti ?

motinysteveza motinysteveza 11. Jun 2013, 18:32 kodelcia

aš taip pat laukiau konkursų, kuriose galėčiau sudalyvauti. šitas man ir tinka 😀 o jei bus galimybė recenzuoti vaikiškas knygutes, tai apskritai jausiuos kaip žuvis vandeny 😀

👍 milijoną kartų sutinku!

kodelcia kodelcia 11. Jun 2013, 16:22

Jei atvirai, seniai laukiau tokios rubrikos 😀 Svarbu, kad mamytės skaitytų ir rodydamos pavyzdį vaikučius saktintų domėtis knygų pasauliu. Mokykla yra mokykla, tačiau pamatai sudedami šeimoje - namuose.

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 11. Jun 2013, 16:15

Labai svajoju, kad mamytės aktyviai sudalyvaus. Išduosiu paslaptį, kad siūlysim skaityti ir aptarti vaikiškas knygutes taip pat!

kodelcia kodelcia 11. Jun 2013, 14:55

super, bandysim 😀

Visiškai teisingai supratote. Turbūt supratote, kad nesinori knygelių recenzuoti duoti burtų keliu, todėl tokią mini atranką darome. Recenzija neturi būti mokslinių lygio ar labai ilga - svarbiausia kokia ji.

motinysteveza motinysteveza 11. Jun 2013, 09:56

Ar teisingai supratau, dabar reiktų atsiųsti savo perskaitytos knygos recenziją, išrinksite įdomiausią ir įteiksite dovanų iš šių knygų, kuriai reikės parašyti recenziją?