Konferencija mamoms. Ar tokių reikia?

Konferencija mamoms. Ar tokių reikia?

02. May 2019, 13:07 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Praeitą savaitgalį, sekmadienį, vyko jau antra konferencija mamoms " Sveika ir laiminga mama". Esu dalyvavusi ir pirmojoje. Patiko abi. Pridedu foto iš pernai, kai buvau dar su pilvo gyventoju ?

Kodėl verta nueiti?

Manau, verta ar ne, spręsti turėtų pačios esamos ir būsimos mamos, bet tikrai nė vienas renginys niekam dar nepakenkė. Juk tai ne tik tiesiog puiki proga pabėgti nuo rutinos ir pakeisti aplinką, palepinti save dėmesiu, bet taip pat galimybė susipažinti su bendramintėmis, išgirsti gerų patarimų, sužinoti kažką naujo, motyvuoti save.

Kas nelabai patiko, tai vietomis pernelyg agresyvi renginio reklama. Na maždaug jei jau tu ten neini, tai greičiausiai gyveni mėnulyje arba tau patinka skalbtis, šveistis savaitgaliais ir tu nenori tobulėti. Kiek kandoka, ar ne? Juk priežasčių gali būti daug: gal nėra galimybės kažkam palikti vaikų, gal yra svarbesnių šeimai renginių, o gal paprasčiausiai nėra finansinių galimybių. Ir man kažkaip pasirodė, kad būtent tokioms mamoms tokių konferencijų labiausiai reikia, nes jos labiausiai skęsta buityje ir įvairiuose rūpesčiuose, turi vidinių baimių ir nepasitikėjimo savimi. O bet tačiau, ne visų kišenėse mėtosi papildomi 40-50 eurų bei galimybės išvykti visai dienai.

Labai norėtųsi, kad konferencijos organizatoriai kaip nors atkreiptų dėmesį į tai ( pvz., padovanotų kvietimus moterų krizių centrui ar panašioms bendruomenėms).

O bet tačiau. Grįžtant prie pačios konferencijos: tikrai labai įdomu. Ypač kai kalba savo sričių profesionalai, kurie uždega norą rūpintis savimi, atkreipti dėmesį į savo sveikatą, motyvuoja tobulėti ir augti. 

Nevardinsiu čia nei pranešėjų, nei jų temų ( visą informaciją galima rasti renginio puslapyje), bet tikrai pasisėmiau įkvėpimo ir tam tikrų idėjų.

Nė viena mama neišėjo be dovanėlių, kas irgi labai malonu. Čia pozuoju su Kubuś meškiuku ??

O labų labiausiai man patiko, kad šiemet renginį vedė mūsų MK laidų vedėja Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė. Ir turbūt net sakyti nereikia, kodėl. Todėl, kad ji nuostabi. Kai jos klausaisi, visada automatiškai išlenda šypsena. Lai ji nesupyksta už mano neprofesionalią foto :)