Lauros komentaras apie "Margarita" dušo žele su pienu ir medumi

Lauros komentaras apie "Margarita" dušo žele su pienu ir medumi

04. Mar 2014, 23:22 zvirblislaura zvirblislaura

Sudėtis: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Propylene Glycol, Honey Extract, Hydrolyzed Milk Protein, Lactose, Styrene/Acrylates Copolymer, Castoryl Maleate, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Polyquaternium-10, Disodium EDTA, Sodium Hydroxide, 5-Bromo-5-Nitro-1,3-Dioxane, Parfum (Amyl Cinnamal, Hexyl Cinnamal, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Linalool).

Medžiagos, kurios kelia susirūpinimą:

 Sodium Laureth Sulfate - dirginanti medžiaga, gali būti produkto taršos kancerogenu 1,4-dioksanu  šaltinis;

Cocamidopropyl Betaine - dirginanti medžiaga, siejama su kontaktiniu dermatitu;

Propylene Glycol - dirginanti medžiaga, siejama su kontaktiniu dermatitu, dilgėline (jautrinimą gali sukelti net jei produkto sudėtyje yra tik 2%);

PEG-40 Hydrogenated Castor Oil - gali būti produkto taršos kancerogenu 1,4-dioksanu  šaltinis;

Sodium Hydroxide - pati savaime medžiaga ėsdinanti ir greitai reaguojanti, tačiau produkte šis poveikis mažai tikėtinas;

5-Bromo-5-Nitro-1,3-Dioxane - konservatas, siejamas su vėžiniais susirgimais, alergijomis ir imunotoksiškumu;

(Amyl Cinnamal, Hexyl Cinnamal, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Linalool) - išvardintos kvapiosios medžiagos įtrauktos į oficialų alergenų sąrašą.

Siūlyčiau atsargiai rinktis šį produktą jei esate linkę į alerginius susirgimus ar turite jautresnę odą. Didžiausią susirūpinimą kelia naudojamas konservantas 5-Bromo-5-Nitro-1,3-Dioxane, dėl jo šio produkto ir nesirinkčiau.

20140305074036-62665.jpg