Džiaugiuosi, kad praėję metai buvo tokie turtingi grybų, tad prisidžiovinę baravykų, visą žiemą su vyru mėgaujamės jų patiekalais.
Tad vienu iš jų noriu pasidalinti ir su jumis. Svarbiausia namie turėti gerą kočėlą ir specialų įrankį formuoti koldūnus.
Tešlai reikės (maždaug apie 30 koldūnų):
4 stiklinių miltų;
žiupsnelis druskos,
vandens.
Įdarui reikės:
400 gramų kiaulienos faršo;
2 geros saujos džiovintų baravykų;
1 svogūnas;
druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimas
Prieš gaminant džiovintus baravykus reikia bent porai valandų užmerkti vandenyje.
Susmulkiname svogūnus
ir išmirkintus baravykus. Juos sudedame į dubenį su kiaulienos faršu
viską paskaniname druska bei pipirais ir išmaišome. Įdaras jau paruoštas.
O dabar miltus sumaišome su žiupsneliu druskos ir įpylę vandens minkome, kol gaunas vientisa masė.
Štai ir viskas paruošta, belieka suformuoti koldūnus. Kočiojame tešlą, kad ji būtų nei per stora, nei per plona, ir išspaudę apskritimus į jų vidurį dedame įdarą.
Ir galiausiai formuojame koldūnus.
Dabar belieka juos išvirti. Tad užverdame vandenį, įmetam žiupsnelį druskos ir sudedame koldūnus. Kai užvirs, verdame apie penkiolika minučių.
Skanaus!
Nu,bet šypsenma ir žavi,iš po kalnožaislų sviečia😃
Man nepatogu su ta spec koldūnukam formuoti, visada rankom juos darau 😀 Liuks receptukas 😀
mmmm megstu koldunus o dar labiau grybus😀
ir man, tik gaila barawyku nebeturiu, niekis lauksim swieziu 😉
labai patinks visi patiekalai iš grybų 😉 ačiū