Kokie yra ketaus keptuvės privalumai?

Kokie yra ketaus keptuvės privalumai?

04. Feb 2022, 10:51 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Siekiant trokštamų rezultatų virtuvėje kartais gali užtekti vos vieno kepimui skirto indo – iš ketaus pagamintos keptuvės. Ji itin universali, nes tinka įvairiems patiekalams ruošti: daržovėms, kepsniams, desertams ir dar daugiau. Plačiau aptarsime pagrindinius tokios keptuvės privalumus, kurie padės atskleisti neribotą jos potencialą.

1. Puikus šilumos paskirstymas

Tai galbūt viena iš svarbiausių priežasčių, kodėl turėtumėte išbandyti ketaus keptuves. Jos išsiskiria savo kaitinimo savybėmis – tai reiškia, kad gerai įkaista ir išlieka labai karštos ilgą laiko tarpą. Tai svarbu daugeliu atvejų, bet ypač kepant mėsą, kad ši gražiai apskrustų, taip pat gaminant troškinį ar daržoves. Dėl gerai pasiskirstančios šilumos maistas iškepa tolygiai. Taigi galima viską lengvai pasiruošti viename kepimo inde.

2. Lengvas valymas

Ketaus keptuvės pasižymi lengva priežiūra. Norint jas išplauti, paprastai pakanka tiesiog karšto vandens ir kempinėlės. Nerekomenduojama naudoti indų ploviklio, nes jis gali pažeisti natūralią keptuvės dangą. Ketus yra metalas, todėl iš jo pagamintų indų nereikėtų mirkyti vandenyje. Tai gali paskatinti rūdžių atsiradimą. Taip pat neleiskite jiems patiems išdžiūti – visada nedelsdami nusausinkite rankšluosčiu. Esant poreikiui, po to keptuvę dar galite silpnai pakaitinti ant viryklės, kad ji visiškai išdžiūtų.

3. Nelipnus paviršius

Tinkamai paruošta ketaus keptuvė yra nelipni. Nežinote, kaip tai pasiekti? Padenkite keptuvės paviršių plonu rapsų aliejaus sluoksniu ir pakaitinkite ją 120 laipsnių orkaitėje apie 90 minučių. Tada leiskite indui atvėsti ir nuvalykite jį. Taip paruošta ketaus keptuvė bus tokia pat gera kaip ir bet kuri turinti nelimpančią dangą. Jei po kurio laiko paviršius tampa lipnus, galite jį nuplauti indų plovikliu ir pakartoti ankstesnius žingsnius.

4. Beveik amžina

Ketaus keptuvę daugelis yra matę dar pas savo senelius. Tai beveik nesunaikinamas indas, kurį galima sėkmingai naudoti daugelį metų. Ketus yra itin tvirtas ir ilgaamžis. Iš jo pagamintos keptuvės atsparios aukštai temperatūrai ir metalinių įrankių įbrėžimams. Taigi jei ieškote ilgalaikės investicijos, tokie virtuvės reikmenys neabejotinai verti jūsų dėmesio.

Manote, kad atėjo metas atnaujinti savo virtuvės reikmenų kolekciją? Tuomet nepraleiskite progos jos papildyti puikiomis savybėmis pasižyminčia ketaus keptuve! Įsigykite ją iš plataus el. parduotuvės asortimento, kurį galite peržvelgti spustelėję ant aukščiau tekste pateiktos nuorodos.