Kokia puiki „Didžioji fantastinių būtybių knyga"!

Kokia puiki „Didžioji fantastinių būtybių knyga"!

12. Oct 2021, 21:20 floryte floryte

Augustę nuo pat pirmo puslapio neįtikėtinai sužavėjo Giuseppe D'Anna knyga „Didžioji fantastinių būtybių knyga". Aštuonmetė jau seniai yra itin įsimylėjusi vienaragius. O šioje knygoje aprašyta ir nupiešta ne tik jie, bet ir daug kitų fantastinių būtybių: Baku, Karbunkulas, Alikantas, Kicunė, Grifas, Peluda, Chimera ir kt.

Netgi aš kai kurių fantastinių būtybių pavadinimus išgirdau pirmą kartą. Pati knyga pradedama gana įdomiai, intriguojančiai, įtikinančiai: mergaitė Ana, auginanti fantastinius žvėris, kviečia susipažinti su jos dienoraščiu. Ji kviečia patikėti, kad tokie žvėrys tikrai egzistuoja, nes jos tėtis tokius augina.

Nuostabiausia tai, kad knyga padalinta į keletą skyrių: viename jų yra informacija žvėrių augintojams praktikantams, kitame - ekspertams. O paskutiniame skyriuje aprašomos pagrindinės taisyklės žvėrių augintojams, atsakoma į tam tikrus klausimus bei pateikiamas testas fantastinių būtybių augintojui. 

Knygą skaitėme kas vakarą prieš miegą. Augustė vis klausinėdavo, ar tie žvėrys tikrai egzistuoja. „Tikrai egzistuoja žmonių pasakojimuose, fantazijose!" - atsakydavau vaikui. Ir Augustė gilindavosi toliau apie fantastinius žvėris: ką jie valgo, kaip prie jų prieiti, kur slepiasi, kaip juos prižiūrėti ir pan. Knyga jai taip patiko, kad ją net pasidėdavo šalia lovos eidama miegoti. 

Kviečiame pasigrožėti knygos iliustracijomis:

Esame labai dėkingi už šią puikią naują (2021 m.) knygą Mamyčių klubui ir leidyklai Nieko rimto! Smagu matyti vaiko veide šypseną, vos tik į rankas paėmus šį praktinį fantastinių būtybių auginimo vadovą.

P.S. Ši knyga ir man tapo viena mėgstamiausių vaikų literatūroje. Paskyrėme jai garbingą vietą knygų lentynoje!

floryte floryte 21. Oct 2021, 20:43

Juokingiausia, kai vieną vakarą Augustė prisipažino, kad Griausmapaukščiui savo kambaryje po stalu padėjo kokoso riešutą (knygoje parašyta, kad ta būtybė juos mėgsta), bet ta būtybė riešuto nepaėmė. Vaikas klausia - kodėl nepaėmė to riešuto?...Sakau: "gi griaustinis būna paprastai vasarą, o dabar ruduo, grausmapaukštis kažkur išskridęs, matyt"...Svarbiausia, protingai vaikui paaiškinti. Smagiausia dalis, kad vaikas patikėjo tų būtybių egzistavimu!

Simonadub Simonadub 16. Oct 2021, 23:01

Išties kokia graži, kokia spalvinga ❤️

floryte floryte 13. Oct 2021, 22:38

Egle, ačiū ❤!!!

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 13. Oct 2021, 22:24

Kaip smagu, kad patiko 😀 Linkėjimai gražiajai būtybių augintojai! 😀

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 13. Oct 2021, 13:02

Labai graži! Reikėtų ir mums 😀 turime dabar Didžiąją drakonų knygą. Net nemaniau, kad anie tokie gražūs 😀